1.11.2014 Áčko se poprvé sešlo v plné sestavě a hned z toho byly dvě výhry

03.11.2014 17:37

 

Blue Flames A : FFT Vinohrady A  6:2 (3:0)  Beránek 3, Podhrázský, Vrána, J.Přidal

 

Na dnešní dvojzápas přišlo letos poprvé osm lidí do pole a bylo to poznat! V prvním zápase jsme nastoupili proti nováčkovi z Vinohrad a po počátečním oťukávání začali udávat ráz hry. Soupeřovi mladíci sice hodně běhali, scházela jim ale hlavně herní zkušenost a moment překvapení, takže skoro všude byli o krok později. Brzy byli několika střelami prověřeni oba brankáři, první ale kapituloval ten soupeřův. Skrytá rána Adama Podhrázského zpoza dvou obránců nezadržitelně zamířila do sítě. Naše lehká herní převaha se brzy projevila podruhé, když zblízka doťukával Honza Vrána po narážečkách celé čtyřky. Třetí gól přidal Michal Beránek, když se rozběhl s míčem skoro od vlastní branky a jeho střelu zastavila až síť. To už byla naše převaha docela znatelná, náš důraz, akce na jeden dotek a poctivé krytí soupeře v obraně nám přineslo poločasové třígólové vedení.

Druhý poločas se nesl ve stejném duchu. Naše hra byla téměř dokonalá, soupeře jsme pustili jen k občasným střelám, které Traki bez problémů pochytal. V útoku jsme si naopak užili naší lavičkové převahy, a tak neustálý přísun odpočinutých hráčů znamenal stálé nebezpečí pro soupeřovu branku. Na 4:0 zvyšoval opět Michal a pátý gól přidal po rychlé akci z vlastní poloviny Jirka Přidal. Teprve potom se dostal ke slovu soupeř a to docela šťastným způsobem. Traki nejprve vyrazil dvě následné střely, tu druhou dokonce vleže, jenže přišla i třetí, a ta se od břevna odrazila dolů na Trakiho a od něj se zakutálela za brankovou čáru. Brzy nato jsme tuto soupeřovu kliku pomstili, precizní Berisova placírka se znovu zastavila až o síť. V závěru jasného zápasu nám už trochu polevila soustředěnost, a tak po naší chybě v rozehrávce Vinohrady v poslední minutě snížily na 6:2.

 

 

 

Blue Flames A : Rychlé pípy  5:3 (2:1)  J.Přidal 2, Nejezchleba 2, Pokorný

 

Ve druhém zápase nás čekaly Rychlé pípy, které měly být tabulkově snadnějším soupeřem než Vinohrady. Jenže tomu tak nebylo. Pípy se ukázaly jako nepříjemný a důrazný soupeř, což někteří naši hráči v zápase dost pocítili. Zápas začal stejně jako ten předešlý několika střelami, jenže bez úspěchu. Bez samochvály je nutné podotknout, že ty naše byly nebezpečnější, soupeřův brankář se ale překvapit nenechal, i když v jednom případě míč doslova vypleskal oběma rukama mimo nebezpečí. V 10,minutě se ale už skóre měnilo, když se do sóla dostal Jirka Přidal a chytře obstřelil brankáře. Jenže brzy bylo srovnáno, když přišla naše chybná přihrávka ještě před půlící čarou a následný brejk končící střelou mezi Trakiho nohy. V dalším průběhu jsme měli mírnou herní převahu, ovšem museli jsme si dávat velký pozor v obraně, protože dotěrné Pípy nevynechaly jedinou příležitost k rychlému protiútoku. Za dalších pět minut jsme se znovu ujali vedení, když se k odraženému míči dostal Mara Pokorný a přesnou střelou ze strany našel skulinku mezi bližší tyčí a brankářem. Před přestávkou došlo k první nepříjemnosti, když Traki vyrážel míč nohou a soupeřův útočník mu v plné rychlosti na ni dupl, čímž mu otočil koleno a Trakiho do dalšího průběhu zápasu dost znehybnil. Kupodivu se nepískal ani faul. Faul se pískal až při další akci, byl to soupeřův šestý, a tak jsme měli výhodu 10m kopu. Ten ale Jirka Přidal neproměnil. Poločas jsme tak končili s jednogólovým náskokem a pochroumaným brankářem.

O ten náskok jsme ale hned po zahájení druhého poločasu přišli. Honza Vrána se před vlastní bránou pustil do kliček hned proti dvěma protivníkům a ti mu míč ukopli, jenže přesně k tyči Trakiho branky. Znovu jsme tak museli dobývat soupeřovu branku, tentokrát ale s velkým pozorem dozadu, protože pro Trakiho se každý rychlejší pohyb stával utrpením. Naštěstí se brzy prokličkoval od postranní lajny před soupeřovu branku Jirka Nejezchleba a poprvé i s gólovým zakončením. Soupeř na naše vedení odpověděl poloviční power-play, když do útočení se začal zapojovat i soupeřův brankář. A to se mu vyplatilo. Po jednom rohovém kopu přišel vysoký míč před naši branku, Traki neměl sílu se z poraněné nohy odrazit a na míč už čekala hlava číhajícího soupeřova brankáře. Znovu bylo vyrovnáno, soupeřův brankář se vydařené akci vrátil na své místo a byla řada zase na nás. Roli týmového spasitele vzal tentokrát na sebe Jirka Přidal. Po rychlé narážečce se ocitl sám před brankářem a ranou po zemi k tyči pro nás získal počtvrté vedení. Soupeřův brankář se znovu vysunul do útoku, tentokrát jsme si už ale dali pozor, naopak jsme dlouhými nákopy a rušovými brejky ohrožovali jeho prázdnou branku. A jeden takový brejk nám vyšel. Po rychlých přihrávkách se dostal před poloprázdnou branku Jirka Nejezchleba a pečetil konečné skóre. O vítězství jsme ale museli bojovat až do závěrečného hvizdu, Pípy se nevzdaly ani za tohoto stavu.

Za dnešní dva zápasy máme tak stejně bodů jako za osm předešlých. A to jen proto, že jsme se konečně sešli všichni a ukázali sílu našeho kádru. Pokud se takhle budeme scházet i dál, budeme v tabulce úplně někde jinde a nebudeme se muset bát o záchranu. Jediný šrámem dnešního dne byla zranění Trakiho a Adama (oba koleno), tak snad to nebude nic vážného.

 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.