10.11.2013 Béčko zvítězilo i v posledním podzimním zápase a přezimuje v čele s obrovským náskokem

10.11.2013 23:12

Blue Flames B : Barum  5:3 (0:0)  Táborský 3, Mendel, Podhrázský

 

Na poslední podzimní zápas se sešla početná sestava včetně tahounů z Áčka a tak se čekal hladký průběh zápasu. Jenže už při pohledu na uzoučké hřiště na Kounicově, kde jsme hráli poprvé, bylo jasné, že to tak hladké nebude. A průběh prvního poločasu tomu nasvědčoval. Barum od začátku rezignoval na nějakou útočnou snahu, zůstával na vlastní polovině a soustřeďoval se jen na bránění a ukopávání míčů od noh našim hráčům. To na nás platilo a taky nezvykle úzké hřiště nám bránilo v rozehrávání nějakých propracovanějších akcí. Poločas tak byl o našem nevýrazném dobývání branky Barumu a několika jednoduchých střelách soupeře na Trakiho branku. Jinak než bez gólů první poločas snad ani skončit nemohl.

Jestliže první poločas byl celkem o nudě, ve druhém se začaly dít věci. Začali jsme opět tlakem a konečně se dočkali gólu v soupeřově síti. Nedala ho žádná z hvězd ale obránce David Mendel a nebyla to zničující rána ale křížná střela placírkou od tyče do sítě. A chvilku nato se konečně prosadil Petr Táborský a bylo to o dvě branky. Pak se ale poprvé zatmělo před naší brankou! Traki se při jednoduchém odkopu netrefil do míče a málem si vyhodil koleno. Soupeřův útočník byl naštěstí z nenadálé šance tak překvapený, že se nestihl trefit ani do prázdné branky. Traki sice chvilku nato perfektním rozehráním založil třetí gólovou akci, na jejímž konci byl Adam Podhrázský, koleno jej ale tak pět šest minut bolelo jako čert. Díky tomu nestihl pořádně zareagovat na první gólovou střelu soupeře. To nás jaksi rozhodilo, všichni se najednou začali hrnout do útočení, nikdo se ale nehrnul do bránění. A běhavý soupeř toho využil. Dvakrát po naší ztrátě někde uprostřed hřiště utekl soupeřův hráč po straně, dvakrát nahrál před branku špatně pokrytému protihráči a najednou bylo vyrovnáno. Naštěstí jsme dnes měli v týmu supertechnika Petra, který dvakrát vymotal soupeřovu obranu a nedal brankáři šanci zasáhnout. Barum už na další zvrat neměl sílu a my si konec zápasu pohlídali.

Dnešní zápas tak skončil naším čtrnáctým vítězstvím, místo hladkého smetení soupeře to ale byly nervy! Ale historie se na to ptát nebude. Do historie naopak vstoupí naše suverénní působení v soutěži a náskok třinácti bodů na druhého v tabulce. Podrobnější rozbor přijde v následujících dnech.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.