10.4.2016 Béčko vybojovalo cennou remízu se San Marinem

11.04.2016 15:56

Blue Flames B : San Marino B  2:2 (0:2)  Podhrázský 2

 

První jarní zápas Béčka začal v počasí připomínající spíš pokročilý podzim a tak oba týmy od začátku produkovaly svižný futsal, možná taky proto, aby se v chladu a neustálém dešti nějak zahřály. V prvních minutách jsme měli dvě šance, Adam Podhrázský však střílel do brankáře a Vojta Šlapák mířil nad. Potom si vzal slovo na dlouho soupeř. Ve 4.minutě se poprvé zahřál zákrokem Pepa. Ukázkový zákrok, i když zřejmě trochu se štěstím, předvedl v 7.minutě. Nejdříve vyrazil skokem střelu do strany, tu ale doběhl další útočník, následnou střelu ale nedokázal zvednout a trefil ležícího Pepu do hlavy. Minutu nato jsme už takové štěstí neměli, na prudkou křížnou střelu po zemi k tyči neměl Pepa nárok. Hned po rozehrání ze středu hřiště se dostal do šance Vojta, branka mu ale byla úzká. Vojta se nechtěně dostal do šance v 9.minutě, když jej trefil soupeřův brankář při odkopu. Šťastný gól se však nekonal, protože míč se odkutálel těsně vedle soupeřovy branky. V 11.minutě dobře vypálil Martin Půček, brankář jeho umístěnou střelu stihl vytáhnout na tyč. Vzápětí Pepa bravurně chytil umístěnou ránu po zemi. Ve 14.minutě přišlo pověstné Sedlinovo bodlo, bohužel jen do boční sítě. Po následné akci soupeře se opět musel činit Pepa. V 17.minutě mělo San Marino výhodu přímého kopu, první rána šla do zdi, druhá z odraženého míče skončila v ochranné síti vysoko nad brankou. V téže minutě jsme ale měli obrovské štěstí, když nekrytý hráč soupeře střílel zblízka do tyče opuštěné branky. V 18.minutě už uhodilo podruhé. Soupeř vybojoval míč u pravé lajny a přihrál před branku, kam nesbíhali naši obránci, nýbrž jen hráči San Marina. Pro soupeřovu trojici pak nebylo problémem doťukat míč za bezmocného Pepu.

Po přestávce, která trvala necelé dvě minuty (nikomu se nechtělo zbytečně moknout), převzalo herní iniciativu na dlouhou dobu San Marino. Nejlepším hráčem na hřišti ale byl v této fázi zápasu Pepa. Ve 22.minutě vytěsnil ránu zblízka na tyč. Ve 24.minutě se odvážně vrhnul pod nohy soupeře a v následující minutě znovu vytahoval střelu k tyči na roh. Ve 27.minutě se dostal soupeř k brejku dva na jednoho, na finální přihrávku ale soupeř naštěstí nedosáhl. Ve 29.minutě jsme se dostali poprvé ve druhém poločase ke slovu my, přímý kop Martina Půčka brankář vyrazil. Následující pětiminutovka patřila nám. Ve 30.minutě se ocitl sám před brankářem Vojta, ten ale jeho střelu vyrazil nohou. Z následujícího útoku pálil Tomáš Sedlinský nad. Ve 31.minutě potáhl míč po levé straně Vojta, nahrál před branku nabíhajícímu Adamovi a ten do odkryté branky snížil na 1:2. San Marino se ze snížení rychle oklepalo a nadechlo se k závěrečnému náporu. Ve 35.minutě nevyužilo možnost přímého kopu. V další minutě nám hodně zatrnulo, když sólo soupeře po naší chybné rozehrávce skončilo střelou do břevna. Ve 37.minutě přihrál soupeřův brankář přímo Martinu Půčkovi, ten okamžitě nahrál nabíhajícímu Adamovi a Adam mezi nohama padajícího brankáře vyrovnal! Ve 38.minutě opět dunělo naše břevno po ráně zdálky. Poslední příležitost v zápase měl Martin Půček minutu před koncem, jeho ránu zdálky k tyči ale brankář vyrazil.

S výsledkem můžeme být naprosto spokojeni, protože lepším týmem jsme rozhodně nebyli. San Marino mělo víc šancí, brankář Pepa byl ale skvělý. Navíc jsme bojovností dokázali vyrovnat nepříznivý stav. Hodně se nás taky drželo štěstí, na tyče či břevna soupeř vyhrál 1:4. Počítá se však konečný výsledek. Ten byl nerozhodný, oba celky braly bod a právě o ten bod jsme stále na druhém místě před San Marinem.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.