13.10.2013 Béčko oba zápasy vyhrálo, když řadu šancí ještě spálilo

13.10.2013 23:06

 

Blue Flames B : Adrenalin  8:2 (4:1)  Táborský 2, Kouřil 2, Šlapák 2, Nejezchleba, Podhrázský

 

Na dnešní dvojzápas se sešlo devět hráčů do pole včetně našich největších střeleckých hvězd. Proti nám nastoupili mladíci, vedení zkušeným Ivanem Prorokem. Mělo se tak jednat o jasnou záležitost, začátek byl ale jako z nějakého špatného snu. Po několika minutách stálého, avšak jalového obléhání soupeřovy branky se dostali dva soupeřovi útočníci do brejku a aniž by se je někdo z našich pokusil pronásledovat v pohodě doťukali míč do naší branky. Zřejmě jsme nějakou takovou facičku potřebovali, protože jsme vzápětí zpevnili vzadu obranu a před brankou soupeře začalo být pořádně horko. A začaly padat i branky. Petr Táborský svojí technikou narušoval soupeřovu obranu a přihrával spoluhráčům do šancí anebo skóroval sám. Ostatní se k němu přidali a soupeř nevěděl, kam má dřív skočit. Mládežníci od soupeře včetně svého šéfa si také nějaké šance ještě vytvořili, Traki se však už zaskočit nenechal. Zato jeho kolega v soupeřově brance se měl co otáčet a i přes obdržené branky byl nejlepším hráčem soupeře v prvním poločase.

Druhý poločas byl věrným odrazem toho prvního, dokonce i ve výši skóre. Náš gólostroj se nezastavil a po přesných kombinacích jsme přidali další tři góly. Dokonce i soupeř vstřelil stejný gól, samozřejmě po sólovém úniku. Pak se ale skóre zaseklo. Do naší hry se pomalu vkrádaly neúčelné parádičky a nepřesná střelba. Adrenalin svoje ojedinělé šance taky neproměňoval a tak se skóre snad deset minut nehnulo. Před koncem zápasu ale prolomil naši střeleckou smůlu Vojta Šlapák a tak zápas skončil naším jasným vítězstvím.

 

 

 

Blue Flames B : West Žab United A  5:3 (3:1)  Šlapák 2, Táborský 2, Kouřil

 

I se druhým soupeřem jsme dnes absolvovali soutěžní premiéru, a tak jsme byli zvědaví, co na nás bude hrát. WŽU začali hodně uctivě, drželi se na distanc od naší branky a zpočátku se soustředili jen na bránění. To jim však nebylo nic platné, protože brzy pro nás získali Vojta s Petrem dvoubrankové vedení. Jenže to nás jaksi uspalo, naše akce ztratily rychlost a důraz a soupeř vycítil šanci. A najednou jsme po bleskové kombinaci soupeře uviděli míč v naší síti. Znovu jsme se vrhli na útočení, jenže to už bylo najednou jakési komplikované a zpomalené a tak jsme byli rádi, že Vojta přidal do poločasu alespoň ještě jeden gól.

Ve druhém poločase se začal vydávat do pole i soupeřův brankář, a tak WŽU často hráli neplánovanou power-play. A po jednom takovém přečíslení jsme dostali druhou branku. Milan Kouřil sice hned nato nám křížnou střelou vrátil dvoubrankové vedení, soupeř a hlavně jeho brankář v poli nám čím dál více zatápěli. Taky hlavně proto, že my jsme nevyužívali i ty největší šance, zato každý soupeřův útok hrozil přečíslením. Pak ale došlo i na soupeřova odvážného brankáře. Petr Táborský mu na vlastní polovině vypíchl míč a po několika zasekávačkách se řítil na prázdnou soupeřovu branku. Tam sice k našemu zděšení trefil jen tyč, soupeřův zpátky dobíhající brankář si ale odražený balón dokopl do vlastní sítě. To ale soupeře nedeprimovalo a pokračoval ve hře s brankářem v poli. Po bleskové kombinaci přišla jeho dorážka do prázdné branky a před koncem měl po našem šestém faulu výhodu 10m kopu, ke kterému se samozřejmě postavil gólman. Duel brankář – brankář ale vyhrál ten náš a dorážce zabránil Milan Kouřil. Hned nato se pískal konec a zápas tak skončil naším nejméně výrazným vítězstvím v tomto ročníku.

Oba dnešní zápasy jsme vyhráli a upevnili si tak vedení v tabulce už o sedm bodů. Jenže oba zápasy jsme mohli vyhrát mnohem výrazněji, hráčskou kvalitu jsme na to měli. Do naší hry se ale začala plížit jakási suverenita a laxnost, nedůraz v obraně a střelbě. Takže i přes výrazné vedení v tabulce máme na čem pracovat. Každý soupeř se teď už na nás důkladně připraví. Pochvalu zaslouží střelecky disponovaná trojice Táborský – Šlapák – Kouřil. Ze 13 gólů jich nastřílela 11.

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.