16.11.2013 Áčko: Komplex z nafukovačky znovu funguje?

17.11.2013 12:37

 

 

Blue Flames A : San Marino D.L.  4:5 (2:2)  M.Žúbor 2, Táborský, Nejezchleba

 

Od tohoto kola až do poloviny dubna se bude hrát v nafukovací hale a ta nám nikdy neseděla. Nikdo nedokáže říct pravý důvod, ale vždy, když se přešlo na zápasy do haly, naše výsledky se rapidně zhoršily. A letos to začalo stejně. První zápas proti San Marinu začal opatrně, protože jsme věděli, že soupeř i coby nováček je na druhém místě v tabulce. SM začalo mít ale pomalu více ze hry, hlavně díky lepšímu pohybu po hřišti, větší přímočarosti a přiměřené agresivitě v soubojích. V této fázi zápasu jsme se nechali lehce obehrávat v obraně a soupeř toho dvakrát využil. Pokaždé se hráč soupeře uvolnil u lajny a přihrával na neobsazeného střelce před naší brankou. Potom jsme se trochu vzpamatovali, začali aktivněji přistupovat k soupeři a hra se vyrovnávala. A za svoji zlepšenou hru jsme se dočkali odměny. Nejdřív Petr Táborský ukličkoval dva protivníkovy obránce a střelou k tyči snížil, krátce nato vyslal Michal Žúbor nepříliš prudkou střelu, kterou ale lehce tečoval soupeřův obránce a změnil ji ve střelu nechytatelnou. Vedení nás povzbudilo a přišly další šance, bohužel ale bez dalšího gólu. Do konce poločasu jsme byli lepším týmem a soupeř byl obratem ve skóre viditelně zaskočen.

Druhý poločas herně začal stejně jako ten první skončil a tentokrát jsme brzy vedli. Jirka Nejezchleba se probil ze strany před soupeřovu branku, naznačil přihrávku, brankář se po ní skutečně vrhnul, jenže Jirkovi zůstal míč přilepený na kopačce a před ním zůstala prázdná branka. A tentýž hráč mohl vzápětí přidat další gól, jenže jeho střela se odrazila od jedné tyčky do druhé a vzápětí do pole. V této fázi zápasu jsme měli nejvíce šancí, jenže ani jednu jsme nevyužili. A přišel trest. Po zbytečné ztrátě míče na vlastní polovině  musel přijít taktický faul a po něm trestný kop. Soupeřův střelec pak prostřelil vše co mu stálo v cestě a místo zvýšení náskoku bylo vyrovnáno. To sanmarinské nabudilo a nás naopak nahlodalo. Soupeř znovu začal získávat převahu a Roman v naší brance několikrát výborně zakročil. Na bleskovou akci soupeře dva na jednoho už ale zakročit nestihl a znovu jsme prohrávali. Naději na bodový zisk ještě vykřesal Petr Táborský, když opět vymotal dva protihráče a předložil přihrávku volnému Michalovi Žúborovi, který se precizně trefil do „vinglu“. Jenže to nestačilo. Čtyři minuty před koncem přišel znovu rychlý útok dva na jednoho a po dvou rychlých narážečkách i pátý gól v naší síti. Samozřejmě jsme se obratem pokusili o hru bez brankáře, ale bez nějaké šance a soupeř naopak jen těsně netrefil naši opuštěnou branku. Zápas, který se vyvíjel jako na houpačce, tak skončil těsným vítězstvím soupeře.

 

O zápase píše taky web www.sanmarinodl.cz  

 

 

 

Blue Flames A : Orel Řečkovice A  5:8 (1:6)  M.Žúbor 3, Sedlinský, Pokorný

 

Po zápase s druhým v tabulce nás hned čekal zápas s předposledním v tabulce. Orli ale nějakého outsidera z konce tabulky nepřipomínali a hned několikrát zahrozili rychlými akcemi. Ty ale většinou končily nepřesnými střelami a tak jsme udeřili my. Orli totiž útočili ve čtyřech a nestačili se vracet. A tak se najednou po rychlé přihrávce mezi obránce ocitl sám před brankářem Tomáš Sedlinský a ukázkovým blafákem otevřel skóre. Soupeře to ale nerozhodilo a dál pokračoval ve stejném stylu hry. Při závaru v našem trestném území stáhl Roman míč rukou do náruče, ten však už byl mimo brankoviště a tak se pískal trestný kop z hranice brankoviště. Soupeřův střelec propálil dav hráčů před sebou přesně k tyči a bylo vyrovnáno. Začínalo se tak znovu jakoby od začátku, jenže my jsme najednou přestali stíhat.Naše hra se stávala čím dál víc nedůrazná a chaotická a byla jen otázka času, kdy se to projeví na skóre. Orli nejdříve nastřelovali jen tyčky, pak už ale vstřelili dva rychlé góly za sebou a to nás definitivně položilo. Naše hra byla v tyto okamžiky totálně v rozkladu, vůbec jsme neběhali, nebojovali a jen čekali, co s námi soupeř udělá. A ten dělal. Na naši branku se valily neustálé nájezdy a i když Roman v brance dělal co mohl, dalším třem gólům v naší brance nezabránil. A protože se v naší sestavě nenašel v tuto chvíli nikdo, kdo by tým z herní letargie vyburcoval, skončil poločas ostudným skóre 1:6.

O přestávce se strhla na naší střídačce bouřka, ve které měl hlavní slovo Roman, a ta nás vyburcovala k lepšímu výkonu. A najednou šlo se na naši hru dívat. A přišly branky. Nejdříve Mara Pokorný ukázkovým padáčkem přehodil nejen brankáře ale i obránce, který ho zastupoval v brance a potom Mišo Žúbor vystřelil přímo na brankáře, ten jeho střelu chtěl zřejmě vyrazit placírkou ale srazil si jej mezi nohama do branky. Soupeř vycítil, že jsme na koni, zatáhl se do obrany a čekal, co vymyslíme. A dost přitom fauloval. Po jednom takovém faulu šel Mišo kopat trestný kop. Namířil jej přímo do zdi, ta se ale rozestoupila a hned bylo o další gól sníženo. A Mišo zakrátko zkompletoval hattrick, tentokrát už po vypracované akci. Orli byli v tuto fázi zápasu pod tlakem, zkoušeli na nás jen brejkové akce, ovšem bez výsledku. Naopak brzy doplnili svoji sbírku faulů na šest a my kopali 10m kop. Jenže Mišo se počtvrté za sebou trefit nedokázal a tak jsme nasadili hru bez brankáře. Jenže se už po x-té ukázalo že na tento způsob hry prostě nemáme hráče. Znovu to bylo upracované a bez pohybu, soupeř se vždy stačil zformovat a jen čekal na naše chyby. Ty opravdu přišly v podobě nepřesných přihrávek a byly z toho dva brejky na branku bez brankáře. Místo vyrovnání tak přišlo odskočení soupeře na tři branky a závěrečný hvizd tak potvrdil náš zmar v tomto zápase.

 

Takže to vypadá, že komplex „hala“ znovu funguje. Jenže to už je třetí rok po sobě a tentokrát už s tím musíme něco udělat. Jinak by se mohlo stát, že až se hala bude na jaře bourat, budeme někde na konci tabulky a na záchranné akce bude pozdě. Musí se zlepšit všechno, počínaje docházkou na zápasy a konče proměňováním šancí. Nebudu tady psát co kdo pokazil, to si musíme říct mezi sebou. Každý ale ví, kde má rezervy a musí na tom pracovat.  Pochvalu dnes zaslouží Roman v brance i když dostal 11 gólů, protože jich nejméně tolik chytil. V poli byl nejaktivnější Jirka Nejezchleba, který svojí aktivitou a dotěrností nenechal ani na okamžik soupeřovy hráče v klidu. A samozřejmě střelec Mišo Žúbor, který nastřílel polovinu našich dnešních branek.

 

O zápase píše taky web www.orlak.banda.cz

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.