17.4.2016 Áčko: prohra a ubráněná výhra

18.04.2016 22:13

 

Blue Flames A : FFT Vinohrady A  2:4 (0:1)  Varga, Podhrázský

 

Na dnešní hrací den jsme museli řešit spoustu plánovaných i neplánovaných absencí a tak letos poprvé musel na hřiště i manažer Martin Dilhof. Vinohrady rychle občíhly naši situaci a hned ve 2.minutě zasvištěla první střela nad naší brankou. Ve 4.minutě se poprvé objevil na hřišti manažer Martin a vzápětí měl naši první šanci Adam Podhrázský. Za další minutu se dostal ke střele nejlepší hráč Vinohrad a prudkou střelou nad Jarovu ruku z hranice trestňáku mu nedal šanci k zásahu. Vinohradský ranař se nedal pobízet a za další minutu zahučela jeho další pumelice těsně nad naším břevnem. A za další minutu musel Jara řešit sólo zrzavého vinohradského špílmachra. V 8.minutě jsme se ke střelbě odvážili i my, střely Tomáše Kříže a Adama Podhrázského však nebyly přesné. V 9.minutě jsme byli blízko vyrovnání, střela Pavla Sádlíka zamířila ale jen do boční sítě. V 10.minutě se utrhl vinohradský střelec jediné dosavadní branky do sóla, Jara jej naštěstí výborně vykryl tělem. Jara měl co dělat i v následující minutě, kdy vyřešil nebezpečný závar před brankou. Potom se na hřišti pět minut nic zásadního nedělo, oba týmy se utápěly v nepřesnostech a obě obrany měly dost času případná nebezpečí včas pohlídat. V 16.minutě předvedly Vinohrady pohlednou akci 2 na 2 zakončenou střelou těsně vedle. V 18.minutě jen o vlas minula naši branku rána do Jarova protipohybu. V předposlední minutě se dostal na dostřel soupeřovy branky Tomáš Kříž, sám se ale zamotal do kliček a tak mu soupeř míč ukopl.

Druhý poločas jsme zahájili pohlednou akcí Pavel Sádlík – Tomáš Trávníček zakončenou nepřesnou střelou. Minutu nato střílel vedle Tomáš Kříž. Ve 23.minutě zahřmělo podruhé u nás. Vinohradský střelec vybojoval míč na našem obránci a střelou od tyče zvýšil na 0:2. Poté se hra z obou stran znovu propadla do podprůměru. Ve 28.minutě se mohl zapsat do klubové historie Martin, jeho střela po nahrávce z rohového kopu ale zamířila nad. Martin se alespoň zapsal do dějin zápasu jako asistent. V následující minutě si s ním Gabo Varga narazil míč a z úhlu vedle brankářovy stojné nohy snížil na 1:2. Za další minutu bylo na hřišti horko. Sólový nájezd vinohradského útočníka zastavil vracející se Pavel Sádlík ve spolupráci s Jarou. To se útočníkovi hrubě nelíbilo a vehementně se dožadoval odpískání faulu. Rozhodčí faul neodpískal a stal se tak až do konce zápasu terčem vinohradských protestů. Pavel nám ve 32.minutě nechtěně zavařil, když namazal protihráči, Jara ale nebezpečí vyřešil. Ve 33.minutě zazvonila tyč, načež Jara musel řešit dvě opakované střely. Ve 34.minutě se Vinohrady třetí branky už dočkaly. Rychlá akce s jednoduchou narážečkou skončila střelou zblízka nad Jarovu ruku a bylo to zase o dvě branky. Ve 37.minutě pronikl z vlastní poloviny Adam a skrytou střelou zpoza obránce prostřelil brankáře – 2:3. Na vyrovnání nám ale soupeř nedovolil pomyslet. Ve 38.minutě zastavila ránu Vinohrad boční síť, v poslední minutě jsme ale ještě jednu branku dostali. Dalekonosnou přihrávku před naši branku vypíchl skluzem Tomáš Kříž, jenže přímo na neobsazeného protihráče. A ten už neměl problém dopravit míč do naší odkryté branky.

 

 

Blue Flames A : Mitra B  2:0 (0:0) Kříž 2

 

Náš další soupeř, béčko Mitry, nás od začátku uzamkl na naší polovině a tím začal její nekonečný souboj s naší obranou a hlavně s Jarou v brance. Popisovat podrobně prvních patnáct minut je zbytečné. Pořád dokola se opakovaly útočné nájezdy Mitry, naše urputná obrana a vynikající zákroky našeho brankáře. Pokud se jedná o naši hru vpřed, tak ta končila někde u soupeřova brankoviště. První ránu na branku jsme vyslali až v 15.minutě. Nic jiného se ale dělat nedalo, pokud bychom hru otevřeli, Mitra by nás rozmetala. V posledních třech minutách prvního poločasu se ale zablýsklo na lepší časy. V 18.minutě startoval do sólového úniku Tomáš Kříž, brankář mu ale včasným vyběhnutím míč ukopl. V závěru poločasu měl nejvíc práce na hřišti zase Jara.

Zahájení druhého poločasu byl šokující, hlavně pro Mitru. Hned v jeho první minutě vypíchl Tomáš Kříž rozehrávku obránců a sólový únik proměnil střelou vedle vyběhnuvšího brankáře. Mitra nás ovšem znovu uzamkla na vlastní polovině a zápas měl stejný průběh jako v první polovině. Jejich útokům ale nadále scházel moment nějakého překvapení, nedokázali naši obranu rozebrat a tak jsme se jejím útokům s vypětím všech sil dokázali bránit. A navíc jsme měli Tomáše, což se ukázalo jako trumf. Ten se ve 26.minutě znovu utrhl do sóla a tentokrát trefil tyč! Mitra odpověděla smrští šancí, na Jaru si ale nepřišla. Rozhodnutí přišlo ve 30.minutě. Nejdřív Tomáš vyzkoušel pozornost soupeřova brankáře z přímého kopu. Při následném útoku Mitry přišlo opět vypíchnutí míče Tomášem a jeho samostatný úprk na brankáře. Ten byl u míče dřív, jenže odkopem napálil opět jen Tomáše. Ten si míč zpracoval, vyběhnuvšího brankáře oběhl a do prázdné branky zvýšil na 2:0. Samozřejmě že Mitra následně utáhla šrouby ještě víc a před naší brankou to neustále hořelo. Ve 34.minutě jsme si vzali oddechový čas a hned po jeho skončení začala Mitra hrát power-play. Byli jsme okamžitě uzamčeni před vlastní brankou, naše euforické bránění už ale žádný zvrat nepřipustilo. Naopak brankář Jara mohl svůj skvělý výkon navíc vyšperkovat vstřeleným gólem. Jeho kop přes celé hřiště do opuštěné branky stačil však dobíhající obránce odkopnout. Na našem vítězství to ale nic nezměnilo.

Náš výkon v zápase proti Vinohradům můžeme nazvat mdlý a bezkrevný. Nikdo nic zvláštního nepředvedl, kromě Jary v brance. Druhý zápas už byl o něčem jiném. Skvělý Jara v brance, pevná obrana a expres Tomáš Kříž v útoku přinesli nečekaný a cenný úspěch. 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.