17.5.2014 Oslabené Áčko neuhrálo ani bod

18.05.2014 15:23

 

Blue Flames A : Gladiators B  4:9 (2:6)  Nejezchleba 2, Žúbor 2

 

Na předposlední hrací den jsme se museli obejít bez několika opor. Z různých důvodů scházeli hlavně Petr Táborský, Honza Vrána a Mara Pokorný a tak museli na hřiště i někteří borci z Béčka. Začátek prvního zápasu byl ale jako z říše snů. Glads totiž vstoupili do hry poněkud mátožně a brzy je potrestal svým už klasickým průnikem Jirka Nejezchleba, který kličkami obešel všechny, kteří mu stáli v cestě včetně brankáře. To ale bylo na dlouhou dobu od nás všechno. Soupeř se vzpamatoval a hlavně díky lepšímu pohybu s míčem i bez něj začal získávat převahu. Po několika střeleckých varováních a dobrých zákrocích Romana v brance zahřmělo poprvé v 7.minutě a pak přišla děsivá desetiminutovka, kdy soupeř obrátil na 1:5. A všechny góly byly buď z prohraného osobního souboje někde daleko od branky a následného rychlého brejku anebo rychlého soupeřova náběhu mezi naše zkoprnělé obránce. Tři minuty před koncem poločasu ještě Mišo Žúbor klasicky (bodlem) snížil na 2:5, soupeř nám ale do přestávky ještě jeden gól přidal.

Ve druhém poločase se nic nezměnilo. Na hbitějšího soupeře jsme herně neměli. Sice jsme se snažili o nápor, ovšem bez využitých šancí. Glads jen čekali na naše chyby a z těch vyráželi do brejků. Brzy po zahájení hry jsme tak dostali další gól a bylo vlastně po zápase. My jsme se snažili alespoň o snížení skóre, soupeřův brankář se ale rozchytal k výbornému výkonu a góly tak přibývaly jen v naší brance. Sedm minut před koncem to bylo už 2:9 a hrozilo to výsledkovou ostudou. Soupeři se však asi s výsledkem uspokojili, přestali se hnát do útočení a my jsme byli potupné desítky ušetřeni. A dokonce se nám podařilo v závěru snížit, když naši zápasoví střelci Mišo a Jirka dali během dvou minut dva góly.

 

 

 

Blue Flames A : SOŠ OOM A  4:5 (4:2)  T.Přidal, Nejezchleba, Žúbor, L.Sosnar

 

Druhý dnešní zápas byl rozhodně zajímavější na hru i události okolo než ten první. „Sošóm“ nebyli tak rychlostně zdatní jako předešlý soupeř a tak se první minuty hrály bez nějakých šancí. Pak si ale najednou přilepil míč k noze na vlastní polovině Tomáš Přidal, proběhl okolo dvou soupeřů, brankářovi nasadil jesle a vedli jsme 1:0. Krátce nato se proháčkoval soupeřovou obranou Jirka a bylo to o dvě branky. To ale nebylo všechno. Za další tři minuty pálil zdálky a přesně Mišo a když za další dvě minuty dorážel do prázdné branky sváteční střelec Laďa Sosnar, bylo to ve 12.minutě 4:0! Jenže už za další dvě minuty soupeř poprvé skóroval a naznačil, že zápas v žádném případě nezabalil. Potom se čtvrt hodiny na hřišti nic zásadního neudálo. Náš střelecký prach už zvlhnul a soupeř vyrovnal hru. Jeho střelci pálili sice tvrdě, ale většinou nepřesně, a tak se vlnila síť jen za naši brankou. Dvě minuty před přestávkou si vzal soupeř oddechový čas a my si přitom na střídačce zdůraznili, že nesmíme do přestávky dostat gól. Jenže sotva se rozehrálo, už jsme ho tam měli. Poločas tak skončil našim dvougólovým vedením.

Ve druhém poločase plynula hra asi deset minut bez šancí, pak to ale přišlo. Roman neudržel střelu zdálky, ta mu vypadla přímo k nohám soupeřova útočníka a ten neměl problém míč dokopnout do branky. Roman toto doprovodil sprchou nadávek, za které dostal žlutou kartu. Následně poplácal rozhodčího po rameni s nějakým komentářem, za což dostal další žlutou a tím pádem i červenou. Roman tak byl vyřazen ze hry, na střídačce se musel rychle obléct Traki, který měl naštěstí s sebou věci, do branky musel na pár minut manažer Martin a my museli hrát dvě minuty v oslabení. To ale dvě minuty netrvalo, protože soupeř po minutě přesilovku využil. Bylo tak vyrovnáno a začalo se vlastně odznova. Soupeř byl ale v psychické výhodě a začal Trakiho zkoušet. Ten byl ale z dosavadního pobíhání za lajnou dobře rozcvičen a tvrdé rány pochytal. Jenže pak jeden ze soupeřů obehrál u našeho rohu dva naše obránce, přihrál před branku na nabíhajícího útočníka a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Ze 4:0 to bylo 4:5 a my museli hrát dopředu. Náš nápor byl ale jalový a taky už scházely síly. I když nějaké šance ještě byly,vyrovnat se nám už nepodařilo.

Dnešní zápasy ukázaly, jak je pro nás důležitý Petr Táborský. Scházela nám jeho individuální technika a střelba. A taky scházel Mara Pokorný, který dává hře nějaký řád a dokáže ji uklidnit. Ale zvykejme si, Petr už za nás příští rok asi hrát nebude. Roman v brance taky nemusel takhle vyvádět, zřejmě byl ale rozhozený už z prvního zápasu, kdy mu vůbec nepomohla obrana, dostal devět gólů a to jich ještě spoustu chytil. Trest ho ale určitě nemine, zřejmě pro letošek dohrál.

     

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.