19.4.2015 Béčko vyhrálo dvakrát 4:2 a Milan Kouřil vstřelil svoji 200.branku za Blue Flames

22.04.2015 10:22

Blue Flames B : Debakl  4:2 (3:0)  Sedlinský 2, Mendel, Kouřil

 

Na první zápas se sešla zkušená, zato ne moc běhavá sestava a Roman v brance. Zápas jsme tak museli zahájit klidnou a přesnou hrou a to na soupeře platilo. Hned od začátku jsme měli větší držení míče a přišly první naše šance. Ta největší přišla ve 4.minutě, kdy rána Davida Mendela z přímého kopu zasvištěla těsně vedle levé tyče. Debaklu zřejmě v tuto chvíli došlo, že se svojí dosavadní pasívní hrou nic nezmůže, a tak i on začal útočit. Hra se od těchto okamžiků začala přelévat od branky k brance, góly ale nepřicházely, protože těch vyložených šancí bylo málo. V 8.minutě se ocitl sám před brankářem David, jeho střelu ale brankář vytěsnil. Dvě minuty nato přišla největší šance soupeře v prvním poločase, když míč po rychlé akci soupeře letěl jen těsně kolem tyče Romanovy branky. Minutu poté přišla pěkná akce na jeden dotek dvojice Kouřil – Půček, zaskvěl se ale soupeřův brankář. Potom přišla celkem dlouhá na šance prázdná pasáž, v posledních čtyřech minutách se ale udály pro nás zajímavé věci. V 17.minutě těsně minul branku Milan Kouřil a na svoji chvíli slávy si musel ještě chvíli počkat, minutu nato jsme už ale vedli. Přišla rychlá akce našich útočníků na jeden dotek před soupeřovou brankou a přihrávka dozadu na nabíhajícího Davida Mendela. Ten přesnou ránou do šibenice otevřel skóre. Hned po rozehrání ze středu hřiště přišla vystihnutá přihrávka soupeře, úprk Tomáše Sedlinského po pravé straně a jeho nekompromisní bodlo křížnou ránou k levé tyči. Až jsme se divili, že síť zůstala celá. A za další minutu po rozehrání opět nepřesná rozehrávka soupeře a opět Tomášovo sólo. Ten jej tentokrát neřešil ránou, nýbrž padáčkem přes padajícího brankáře. Za poslední tři minuty prvního poločasu jsme vstřelili tři góly a vlastně tak rozhodli zápas.

Debakl však nerezignoval a od začátku druhého poločasu se pokoušel s výsledkem něco udělat. Naše stále poctivě pracující obrana však nepovolila a už po minutě pálil David těsně nad břevno. Minutu nato se dnes poprvé zaskvěl Roman při první vyložené šanci soupeře. Ve 25.minutě jsme měli dvakrát šanci navýšit skóre. Nejdřív se ocitl sám před brankářem Tomáš, ten však jeho střelu vytlačil na roh. Po jeho rozehrání vznikl před brankou Debaklu závar, který končil Milanovou dorážkou do tyče. Minutu nato ale vznikl podobný závar před naší brankou a Roman musel natřikrát zachraňovat. Ve 29.minutě se konečně dočkal svého hvězdného okamžiku Milan Kouřil, když v souboji těsně před brankou přetlačil soupeřova obránce a zblízka vstřelil svoji dvoustou branku za náš klub. Ve 31.minutě přišla naše dvouminutovka hrůzy v tomto zápase. Nejdříve přišla riskantní nepřesná přihrávka a brejk dva na jednoho do naší nezajištěné obrany, který byl precizně využit. A minutu nato totéž, dokonce se stejnými aktéry na obou stranách. Z jasného zápasu tak bylo najednou vedení jen o dvě branky a my se museli rychle uklidnit a opět se snažit. Soupeře jsme tak už do vyložené šance nepustili. Ten nasadil tři minuty před koncem ke hře bez brankáře, víc šancí jsme ale kupodivu měli my. Soupeřovy akce byly totiž nedůrazné a nepřesné a my jsme jeho branku ohrožovali dalekonosnými odkopy.  Nejdříve se mohl stát slavným Roman, jehož výkop přes celé hřiště skončil na tyči opuštěné soupeřovy branky a v poslední minutě se otřel o tyč i Tomášův odkop. Vítězství o dvě branky jsme tak v pohodě udrželi.

 

 

 

Blue Flames B : Bystrc  4:2 (1:2)  Podhrázský 2, Kouřil, Půček

 

Druhý zápas skončil stejným výsledkem jako ten první, pohodička to ale nebyla. Bystrc se do nás pustil zostra a my jsme navíc začali ospale. Výsledek se dostavil už po dvou minutách, když soupeř dokonale rozebral naše tři statické hráče a střílel do opuštěné branky. Až po tomto probuzení jsme začali jakžtakž běhat, soupeř si ale stále udržoval mírnou převahu. Ve 4.minutě nastřelil břevno Martin Půček, soupeř za další minutu ale kontroval sólovým nájezdem, při kterém se však zaskvěl náš brankář. Hra měla neustálý spád a stále se bylo na co dívat. V 7.minutě se ocitl sám před prázdnou brankou Milan Kouřil, nastřelil však soupeřova obránce, který na brankové čáře zastoupil už překonaného brankáře. Soupeř z protiútoku jen těsně minul pravou tyč. V 9.minutě se odhodlal k sólu z vlastní poloviny Michal Beránek, obešel všechny, kteří mu stáli v cestě, jeho průnik ale zakončila nepřesná střela. Za další minutu jsme už ale dočkali vyrovnání, když se na hranici trestného území šikovně uvolnil Adam Podhrázský a střílel nekompromisně pod břevno. Za další minutku pokoušel svoje štěstí manažer Martin, jeho padáček ale těsně minul branku. Tímto skončila na události produktivní část první poloviny, protože od tohoto okamžiku se už žádná vyložená šance už neudála. Hlavní slovo měly dobře fungující obrany. Šok přišel až minutu před přestávkou. Špatnou přihrávku na soupeřově polovině protivník vystihl, následoval rychlý brejk zakončený střelou mezi Romanovy nohy. Takže klasický gól do šatny, protože hned po rozehrání se pískal poločas.

Druhá půlka začala stejně, jako ta první skončila. Rychlé akce obou soupeřů a dobře pracující obrany. Několikrát měli možnost se ukázat i oba brankáři. Stereotyp nevyužitých šancí ukončila 26.minuta, když se po pěkné kombinaci dostal k míči Adam a po zemi prostřelil bystrckého brankáře. Soupeř se ale nenechal vyrovnáním deprimovat a stále hrozil. Ve 29.minutě předvedl zákrok dne Roman, když vleže ještě stačil vystřelit ruku na míč, který užuž směřoval do prázdné branky. Za minutu jsme už vedli. Adam pronikl po levé straně až do rohu hřiště a jeho velepřesná přihrávka přes celé pokutové území našla Milana Kouřila, který z úhlu pod břevno načal svoji další stovku vstřelených gólů. Během pěti minut jsme tak otočili skóre a soupeř lehce znervózněl, nicméně občas stačil ještě zahrozit. Největší šanci na vyrovnání měl ve 34.minutě, když jsme mu naší ledabylou přihrávkou nabídli brejk. Od pohromy nás zachránil Martin Půček, který na brankové čáře zaskočil za už překonaného Romana. Heslo nedáš – dostaneš se potvrdilo za další dvě minuty. Martin Půček si narazil s Tomášem a zblízka prostřelil brankáře. V poslední pětiminutovce jsme si zápas pohlídali a ani závěrečné pošťuchování po faulu na Martina Půčka už na tom nic nezměnilo.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.