21.2.2015 Jarní část začalo Áčko výhrou a prohrou

04.03.2015 12:41

     

 

Blue Flames A : Gladiators B  2:4 (1:2)  Beránek, Pokorný

 

Před startem Áčka v jarní části okresního přeboru se objevil nečekaný problém na místě brankáře. Plánovaná jednička Roman odcestoval na lyžařský kurs, Traki byl taky na lyžích, a tak do branky musel Pepa. Ten měl sice trochu obavy, průběh zápasů ale ukázal, že obstál. Svoji premiéru v našem týmu absolvoval Jirka Pavlíček z Květnice. V prvním zápase nás čekalo béčko Gladiátorů, proti kterým se nám už léta dost špatně hraje. Tentokrát se nás ale sešlo dost (nehraje se velký fotbal!), a tak jsme začali aktivně a hrálo se převážně na půlce Glads. Brzy jsme byli za svoji aktivitu odměněni vedoucím gólem Michala Beránka a měli i další šance. Ty už jsme ale neproměnili, hlavně zásluhou soupeřova brankáře. Glads trpělivě bránili a čekali na svoji šanci v podobě rychlých brejků. A do poločasu se dvakrát dočkali. Jednou po klasickém brejku, kdy doťukali míč až do naší sítě a podruhé při střele zdálky, kdy míč těsně před Pepou nechytatelně tečoval soupeřův útočník. Poločas tak skončil naším jednogólovým mankem.

Do druhého poločasu jsme šli s tím, že musíme hlavně eliminovat soupeřovy nebezpečné brejky a být důraznější v útoku. Jenže to dopadlo přesně obráceně. Při jednom z dalších brejků Glads strhl zezadu Jirka Pavlíček unikajícího soupeřova hráče a okořenil si tak svoji premiéru červenou kartou. Naše následné dvouminutové oslabení jsme ubránili, Glads se ale stejně dokázali prosadit. Jednak dík naším chybám v rozehrávce a taky díky svojí přesné kombinaci nám dvěma dalšími góly utekli a nám nezbylo než nasadit k power-play. Z ní jsme však vytěžili jen nastřelenou tyčku. V závěru ještě snížil Mara Pokorný po přesné kombinaci na 2:4, to už ale byla jen kosmetická úprava výsledku.

 

 

 

Blue Flames A : Saňaři Sokolnice A  5:3 (2:3)  Varga 3, Žúbor 2

 

Další zápas s lídrem soutěže nezačal pro nás nijak skvěle. Saňaři ukázali, proč jsou v čele tabulky a po přesných střelách brzy vedli 2:0. Potom se poprvé prosadil Mišo Žúbor a svoji typickou pumelicí propálil nikterak jistého soupeřova brankáře. Tentýž hráč se prosadil i podruhé, tentokrát technicky a bylo vyrovnáno. Saňaři se však zahanbit nenechali a do konce poločasu si vzali vedení zpět.

Druhý poločas bylo sólo Gabo Vargy. Ten přišel jen na tento zápas, stal se ale naším hrdinou dne. Gabo si totiž z obrany nabíhal do střeleckých pozic a pálil, a většinou přesně. Soupeř na tohle přečíslování nedokázal reagovat a tak Gabo postupně třikrát  rozvlnil síť za brankářem Saňařů. Soupeři so to pochopitelně nechtěli dát líbit, jenže Pepa v brance se rozchytal k vynikajícímu výkonu a několikrát tým podržel. A tak jsme vyválčili vítězství s vedocím týmem soutěže!

 

 

P.S. Velký dík Honzovi Vránovi za zpravodajství k zápasům! J  

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.