26.10.2013 Áčko i v oslabené sestavě vybojovalo čtyři body

27.10.2013 10:49

 

Blue Flames A : Rychlé pípy  5:2 (3:1)  Sedlinský 3, Vrána 2

 

Z dnešního dvojzápasu šly trochu obavy. Dopředu jsme věděli, že kvůli velkému fotbalu nepřijdou Slováci a hlavně Petr Táborský. A to ještě manažer Martin přemluvil alespoň na první zápas brankáře Romana a Honzu Vránu. Zápas proti běhavým Rychlým pípám jsme tak začali s čistou hlavou a nepouštěli jsme je do šancí, naopak jsme si je sami vytvářeli. Soupeřův brankář se však ukázal ve výborné kondici a šance nejen pochytával, ale měl i tendence vyrážet do pole. Přesto jsme se ujali vedení. Michal Beránek, dnes asi náš nejlepší hráč, se u autové čáry uvolnil a poslal míč před branku na nekrytého Honzu Vránu a ten si s nabídnutou šancí poradil výborně. Naše vedení ale netrvalo dlouho. Po soupeřově rohu došlo před naší brankou ke skrumáži a odražený míč napálil soupeřův hráč do sítě. Hra se pak vyrovnala, náhle ale Tomáš Sedlinský propálil bodlem vše co mu stálo v cestě včetně brankáře. To nás povzbudilo a krátce nato zvýšil Honza Vrána po nohejbalové smeči na 3:1, když dorážel brankářem vyraženou střelu.

Po přestávce naše hra vpřed ochabla a soustředili jsme se spíš na údržbu výsledku. Pípy si toho všimly a začaly dorážet včetně svého brankáře, který čím dál častěji plnil úloho pátého hráče v poli. Jenže štěstí přálo nám. Opět přišlo nechytatelné Tomášovo bodlo a vedli jsme už o tři branky! Soupeře to nedeprimovalo, jeho brankář už hrál fakticky pátého hráče v poli a tak jsme hráli stále pod přesilovkou, ze které jsme se osvobozovali jen střeleckými pokusy na soupeřovu opuštěnou branku, pokud se jeho brankář nestíhal vracet. Jenže jsme branku netrefovali a naopak soupeř po opakované střele snížil. To ale bylo z jeho strany všechno. Další šance už nevyužil a když dnes střelecky disponovaný „Sedlin“ trefil prázdnou soupeřovu branku popáté, bylo po zápase.

  

 

Blue Flames A : Arsenal Taurito Kuřim B  4:4 (2:1)  Sedlinský 2, Beránek 2

 

Do druhého zápasu jsme nastoupili ještě o něco oslabenější. Na velký fotbal museli odjet brankář Roman a Honza Vrána a tak poprvé letos si stoupl do branky Áčka Traki. Ten si přál hlavně neudělat nějakou ostudu. Začali jsme tak opatrně ze zajištěné obrany, všem nám ale zatrnulo, když první rána soupeře skončila na tyči. To ale byla na dlouho poslední šance soupeře, protože jsme začali hrát zodpovědně a pohybem po celém hřišti. To soupeři zjevně vadilo. Přestože byl zjevně rychlejší a pohyblivější tak z toho nic nevytěžil, hlavně díky svým nepřesným přihrávkám. A tak jsme se ujali vedení my! Michal Beránek převzal míč u vlastní branky, kličkami vymotal postupně tři soupeřovy hráče a dostal se až před soupeřovu branku. Tam přihrál neobsazenému Tomášovi Sedlinskému, který už neměl problém dopravit míč do prázdné branky. Arsenal pak vyrovnal z ojedinělé akce, když už na půlce jsme nezachytili zárodek jeho rychlé kombinace a rychlá akce skončila prostřelením našeho brankáře. To však byla jediná vada na kráse naší hry v prvním poločase. Naopak po několika našich nevyužitých šancích propálil Michal Beránek ranou o tyč soupeřova brankáře Jerryho a tak jsme nečekaně vedli. Do konce prvního poločasu se už skóre nezměnilo. My jsme zodpovědným bráněním soupeře do šancí nepouštěli a ten zase trpěl díky svým nepřesným přihrávkám.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. Soupeř se snažil o tlak a my zase o brejky. Pak ale zahřmělo před naší brankou. Po faulu nedaleko od naší branky kopal soupeř přímý kop a k našemu zděšení prostřelil zeď! Míč pochopitelně zapadl přesně k tyči. To nás ale nedeprimovalo a zakrátko jsme se ujali vedení po šťastném gólu Tomáše Sedlinského, když z jeho střely vytvořil soupeřův obránce tečí nechytatelný oblouček. A krátce nato po bleskové kombinaci před soupeřovou brankou střílel Michal Beránek do opuštěné branky. Jenže pak se usmálo štěstí i na soupeře. Střelu zdálky tečoval náš obránce do opačného rohu než kam už plachtil Traki a bylo to zase jen o gól. Arsenal vycítil šanci a přitlačil, nám už naopak začaly docházet síly. Vyrovnání přišlo brzy. Dlouhý centr usměrnil soupeřův útočník z voleje přímo k tyči a skóre bylo zase srovnáno. A chvíli nato opět zvonila za Trakim tyč. Arsenal se snažil dál, nic vážného než sérii rohů v závěru už ale nevytvořil. Zápas tak skončil remízou, zřejmě spravedlivou.

Dnešní zápasy tak skončily největším bodovým ziskem v sezóně. Hodně překvapivě, protože se dopředu vědělo, že budeme mít problémy se sestavou. Zbylí hráči z Áčka a náhradníci z Béčka se ale s problémem popasovali dobře. Olda Chromečka si odbyl premiéru ve vyšší soutěži a hrál obstojně. „Sedlin“ si pro změnu vzpomněl na dny své střelecké slávy a pochvalu zaslouží benjamínek Dan Fatrdla za svoji technickou zdatnost. Když si k tomu časem přidá včasnou přihrávku může z něj vyrůst výborný útočník. Nejlepším hráčem dne byl ale Michal Beránek.

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.