26.3.2016 Áčko nejprve utržilo debakl od Orla, potom porazilo Arsenal

11.04.2016 15:54
 

Blue Flames A : Orel Řečkovice A  3:8 (0:4)  Půček 2, Varga

 

Sestava na dnešní den byla těžce lepená. Spousta hráčů se z nejrůznějších důvodů omluvila a tak ze sestavy z minulého kola dorazili jen tři hráči. V brance se objevila posila pro jaro Jara Šteif z Květnice, z Béčka zaskočili Olda Chromečka a Vojta Šlapák a v 10.minutě prvního zápasu došli ještě občasní hráči Michal Beránek a Tomáš Přidal. Zápas proti Orlům začal „klasicky“. První útok na naši branku skončil gólem v naší síti. Naše nepřesná rozehrávka uprostřed hřiště totiž znamenala brejk dvou protivníků na naši branku a střelu na bližší tyč. Snažili jsme se o rychlé vyrovnání, jenže Orli byli jiného názoru a pohybem a dotěrným bráněním nám naše většinou nepřesné akce nedovolili rozvinout do nějaké vážnější šance. Zato Jara v naší brance se musel stále činit. Dobře zakročil ve 4.minutě, kdy se před ním objevil osamocený hráč Orla, Jara však nohou vyrazil. Naše první střela na branku přišla až po pěti minutách hry, autorem byl Gabo Varga. V 7.minutě jsme měli zčistajasna šanci na vyrovnání, když střela Mary Pokorného z voleje proletěla těsně okolo tyče soupeřovy branky. Vzápětí platilo pravidlo nedáš – dostaneš. Při následné akci Orla si naše obrana špatně rozebrala soupeřovy útočníky a neobsazený hráč zvýšil pod padajícím Jarou na 0:2. Minutu poté se dnes poprvé prezentoval Martin Půček střelou zdálky těsně vedle. V 10.minutě nastoupili na hřiště opozdilci Michal Beránek a Tomáš Přidal a Beris hned dalekonosnou střelou vyzkoušel soupeřova brankáře. To ale bylo na dlouho naše vážnější ohrožení branky, protože Orel nám svoji běhavostí a pohybem další šance nedopřál. Ve 14.minutě opět došlo k vyšachování celé naší obrany a osamocený útočník před Jarou tentokrát branku těsně minul. V 17. a 18.minutě se dvakrát prezentoval Martin Půček. Nejdříve jeho dalekonosná rána po teči jen těsně minula levou tyč a minutu nato se sám prokličkoval z vlastní půlky až před brankáře, mířil ale nepřesně. Poslední dvě minuty prvního poločasu bychom nejraději vymazali. V 19.minutě špatně bráněný útočník zvýšil přímo po nahrávce z rohového kopu na 0:3, v poslední minutě po zmatcích v našem brankovišti jsme nedokázali odkopnout balón a po opakované střele to bylo už o čtyři branky.

Do druhého poločasu jsme nastoupili dost sklesle, protože nám bylo jasné, že v tomhle rozpoložení moc šancí proti Orlu moc nemáme. Orel pár minut po zahájení hry vyčkával, zdali se nepustíme do náporu, my jsme však vyprodukovali jen jednu pohlednou akci v podání dvojice Beránek – Půček ve 22.minutě, bohužel bez přesné střely. Soupeři poznali, že se nějakého herního převratu od nás nedočkají a začali jednat sami. Ve 24.minutě ztratil Vojta Šlapák na půlce míč, z čehož rezultovalo sólo soupeře, které naštěstí skončilo na tyči naší branky. Minutu nato jsme po další ztrátě někde uprostřed hřiště už takové štěstí neměli a sólo tentokráte dvou osamocených útočníků skončilo pátým míčem v naší síti. Ještě v téže minutě měl obrovskou šanci Vojta Šlapák, ale ani nadvakrát netrefil odkrytou branku. Ve 28.minutě si Orel opět rozebral naší obranu a do prázdné branky navýšil na 0:6. Minutu nato dobře střílel z boku Martin Půček, brankář Orla se ale zaskočit nenechal. Ve 30.minutě Jara v brance opět ukázal, že má mrštné nohy po přízemní střele k tyči. Ve 31.minutě jsme předvedli první souvisle vypracovanou akci tři na jednoho s výborným zákrokem soupeřova brankáře na konci. Ve 32.minutě přišla naše lehká ztráta míče na půlce, následoval sólový nájezd zakončený mezi nohy bezmocného Jary.  V další minutě nebezpečně střílel Gabo a brankář Orla opět vyrážel na roh. Ve 35.minutě rozehrál soupeř přímý kop a nekrytý útočník zvyšoval zblízka z první už na 0:8.

Blížící se ostudný debakl zmírnil v následující minutě Martin Půček, který se ocitl sám před brankářem a střelou mezi nohy jej poprvé překonal. Při následném protiútoku soupeře výborně zakročil Michal Beránek, když vykopával míč z prázdné branky. To byla poslední šance Orla, protože v posledních minutách výrazně polevil a my najednou měli spoustu šancí. Ve 38.minutě pálili zdálky Martin a Beris, brankář znovu dvakrát vyrážel, ve 39.minutě měly jeho ruce znovu dvakrát práci a vyražený míč poslal Martin Půček padáčkem do břevna! V poslední minutě jsme se snížení skóre dočkali, dokonce dvakrát. Nejdříve znovu střílel Martin zdálky a brankář jeho střelu tentokrát neudržel. Po rozehrání ze středu pronikl po straně Beris a jeho přihrávku doklepl do branky neobsazený Gabo Varga. A byl konec.

Od prvního okamžiku jasný zápas. Naše poslepovaná sestava na sehranějšího, rychlejšího, pohyblivějšího, prostě po všech stránkách lepšího soupeře neměla. A to ještě Jara pochytal spoustu šancí.

 

 

Blue Flames A : Arsenal B  4:2 (0:0)  Půček 2, Beránek, T.Přidal

 

Arsenal naštěstí nezačal tak zostra jako předtím Orel a tak v úvodní minutě si oba týmy připsaly po jedné střele. V následujících minutách jsme kupodivu získali mírnou herní převahu a ve 3.minutě střílel Olda Chromečka z dobré pozice těsně nad branku Arsenalu. Z následující akce poprvé vážně zahrozil i soupeř, když po rozebrání naší obrany zachraňoval Jara nohou. Ve 4.minutě jsme měli výhodu přímého kopu, po jeho rozehrání pálil Beris vedle. V 7.minutě se opět zaskvěl Jara, když rukou reflexivně vyrazil ránu zblízka. Další příležitost k zákroku měl Jara v 11.minutě, když vyrazil umístěnou střelu po zemi. Ve 12.minutě si připsal první těžší zákrok soupeřův brankář Jerry, když nohou vyrazil umístěnou Berisovu střelu. Ve 13.minutě si Jara připsal nejlepší zákrok dne, když stačil vložit nohu do střely z 1 metru. Vzápětí si Arsenal nepřesnou přihrávkou zmařil brejk dva na jednoho. Tím se na pět minut herně vyčerpal a přišly naše šance. V 17.minutě Vojta Šlapák vymotal dva soupeřovy obránce a přihrál Tomovi Přidalovi, ten ale nastřelil dobře postaveného brankáře. V 18.minutě měl Jerry znovu práci. Tentokrát hned dvakrát, když nejdříve vyrážel tvrdou ránu Martina Půčka a zakrátko střelu osamoceného Toma Přidala. Arsenal se oklepal a v závěrečných dvou minutách měl šance i on. Nejdříve musel Jara vyrážet polovysokou střelu zblízka a v poslední minutě si připsal důležitý zákrok, když se mu podařilo zastavit nájezd dvojice hráčů Arsenalu. Náš tým si tak po dlouhé době mohl připsat poločas bez obdržené branky.

Hned po zahájení druhého poločasu střílel Tomáš Přidal a Jerry předvedl u něj málo vídaný skok k zemi. V dalších minutách měl víc ze hry Arsenal. Ve 22.minutě předvedl Jara hokejový zákrok ramenem po střele z úhlu. Spousta věcí se přihodila ve 24.minutě. Nejdříve Jara opět předvedl svoje mrštné nohy a zblízka vychytal střelu osamoceného útočníka. Vzápětí Gabo patou nechtěně tečoval další pokus soupeře a míč se jen těsně došoural vedle naší pravé tyče na roh. Po špatně rozehraném rohu soupeře následoval náš brejk tři na jednoho zakončený Berisovou střelou, kterou vyrazil pozičně dobře postavený Jerry. Z následného protiútoku Arsenal přihrávkami z jedné rozebral naši obranu a střelou zblízka do odkryté branky otevřel skóre zápasu. Ve 27.minutě si připsal důležitý zákrok Jara, když kryl sólový nájezd. V následující minutě Jerry vyrazil ránu Martina Půčka. Ve 29.minutě pálil zdálky Michal Beránek, soupeř tečoval na roh. Po jeho rozehrání se dostal k míči opět Beris, udělal kličku protihráči a zamířil po zemi přesně do vzdálenějšího rohu. Za minutu nato pálil po zemi Gabo Varga, Jerryho dlouhá noha zakročila včas. Ve 33.minutě nepokrytý útočník Arsenalu těsně minul přihrávku před naši odkrytou branku. Ve 34.minutě se dostal do sólového úniku Tomáš Přidal, Jerry mu odvážným skokem pod nohy šanci zmařil. Otočil si ale přitom zápěstí a několik minut se nehrálo. Jerry se však z bolesti oklepal a zakrátko vykryl střelu Vojty zblízka. Hned při následujícím protiútoku nám zatrnulo, když zadrnčela tyč naší branky. Ve 36.minutě rozjel Arsenal akci dva na jednoho, kterou zazdil nepřesnou přihrávkou. Z toho rezultovala naše protiakce dva na jednoho a ta byla přesná! Tomáš Přidal přihrál přesně na Martina Půčka a Jerry na jeho střelu nedoskočil – 2:1. Poprvé na jaře jsme se dostali do vedení. Za další minutu bylo ještě veseleji. Martin s Tomem si role v brejku vyměnili, Martin přihrával, Tomáš se neukvapil se střelou, brankáře oběhl a z úhlu jej chytře prostřelil po zemi - 3:1. A ve 38.minutě jsme Arsenal dorazili úplně. Po souboji s Gabem zůstal jeden z jeho hráčů sedět na zemi, vzápětí se srazili dva jeho hráči a ostatní přestali hrát v domnění, že se bude pískat. Nepískalo se a Martin Půček ránou skoro z půlky hřiště do odkryté branky vsítil náš čtvrtý gól. Během dvou minut jsme vstřelili tři branky a tak rozhodli zápas, protože do konce zbývaly jen dvě minuty. V poslední minutě ještě Arsenal zkorigoval výsledek po rohovém kopu, když nepokrytý hráč dorážel zblízka do naší branky, víc už ale nestihl. Vítězství patřilo nám, po osmi zápasech bez výhry.

Za dnešek patří pochválit především dva hráče, brankáře Jaru a Martina Půčka. Jara ukázal, že bude pro jarní boje posilou. I přes deset obdržených branek dokázal mnohé další šance vychytat. V poli byl nejaktivnější Martin Půček. Nejen proto, že vstřelil čtyři góly z našich sedmi. Dokáže sám projít přes půl hřiště, nejčastěji střílí, jeho hra má myšlenku. Zatím náš nejlepší hráč na jaře. I ostatní se taky snažili, hlavně ve druhém zápase. Uvidíme co bude za dva týdny, čeká nás další důležitý zápas o udržení.

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.