28.2.2015 Výborný výkon celého týmu dovedl Áčko ke dvěma jasným vítězstvím

04.03.2015 12:44

Blue Flames A : Agromeli B  8:1 (4:0)  Vrána 2, Žúbor 2, Beránek, Kabát, Sádlík, Faltýnek

 

Na první zápas s posledním týmem tabulky jsme se sešli v sedmi hráčích do pole a s Pepou v brance, který se díky výbornému výkonu minulý týden nominoval do branky i dnes. Zápas jsme ale začali jaksi ospale. Časný termín nám nějak neseděl a tak probuzení muselo přijít od soupeře. Už po dvou minutách musel Pepa vyrážet první tvrdou ránu a za další dvě minuty zasvištěla další jedovatá střela těsně okolo naší pravé tyče. Uklidnění do naší hry přinesl Michal Beránek. V 7.minutě vystřelil slabou křížnou ránu, zato ale nepříjemně skákavou, tato přeskočila brankářovy ruce a zapadla od tyče do sítě. A za další minutu se Beris uvolnil na pravé straně přes dva hráče, nahrál Honzovi Vránovi před prázdnou branku a ten už nemě problém dopravit míč do sítě. Potom ale hra upadla do podprůměru a jen čas od času se oba týmy dostaly do šance, které likvidovali oba brankáři. Víc práce měl kupodivu Pepa. Ve 14.minutě vytěsnil střelu, která mířila do horního růžku a z následného rohu soupeř netrefil odkrytou branku. V 18.minutě ztratil  Beris zbytečně míč na půlce, následné soupeřovo sólo ale bravurně zlikvidoval Pepa. Za další dvě minuty jsme se dočkali třetí branky. Martin Kabát výborně obešel dva soupeřovy obránce a předložil Honzovi Vránovi gólovou nabídku, která se nedala odmítnout. Dvě minuty před přestávkou náhral soupeřův obránce na půlce přímo na nohu Mišo Žúborovi, ten udělal tři kroky vpřed a svým nekompromisním bodlem k tyči uzavřel skóre prvního poločasu.

I druhý poločas jsme začali jaksi ospale a tentokrát se nám to nevyplatilo. Ve 27.minutě přišla křížná přihrávka vzduchem na úplně zapomenutého útočníka před naší brankou a tentokrát už byl Pepa bezmocný. Naštěstí to bylo jediné potrestané okno naší obrany v tomto zápase. Další soupeřovy nájezdy už byly nepřesné a i naše obrana si dala pozor. Hru jsme postupně vyrovnali a ve 33.minutě jsme se dočkali dalšího gólu. Martin Kabát si narazil s Honzou Vránou a tváří v tvář brankáři mu šoupl míč přesně k tyči. Soupeřova snaha o zvrat tak postupně upadala a my získávali jistotu, hlavně díky Pepovi v brance, který vše řešil s klidem a přehledem. Ve 39.minutě si dovolil i on, když výkopem přes celé hřiště ohrozil soupeřovu branku. Naše herní převaha gradovala v poslední pětiminutovce. Ve 46.minutě se pěkně uvolnil Beris u levé lajny a nahrál před branku nabíhajícímu Pavlu Sádlíkovi. Ten si dal záležet a střelou od tyče do sítě nedal brankáři žádnou šanci. Za další minutu se uvolnil před soupeřovou brankou Mišo Žúbor a tentokrát nikoliv bodlem, ale placírkou mezi brankářovy nohy zvýšil skóre. A za další minutu se dočkal i Adam Faltýnek, když obešel dva protihráče a přesnou křížnou střelou do kouta branky se i on zapsal do střelecké listiny.

Zápas tak skončil naším (povinným) vítězstvím. Po matném začátku jsme se stali pány na hřišti, vyhrát jsme ale proti poslednímu museli. Těžší soupeř ale na nás teprve čekal.

 

 

 

Blue Flames A :SOŠ OOM   6:2 (2:2)  Žúbor 4, Vrána, Beránek

 

Že náš další zápas bude mít rychlý spád, ukázal už jeho začátek. Hned v první minutě měl Pepa ostrý zákrok a z protiútoku jsme nedokázali při závaru ani natřikrát dokopat míč do soupeřovy branky. Soupeř hrál jako vždy svoji jednoduchou hru s přímým tahem na branku a gólu se dočkal poměrně brzy, ve 4.minutě prudkou ránou z boku nad Pepovo rameno. To nás poznamenalo a prvních deset minut nás měl soupeř pod tlakem. V 6.minutě jsme měli obrovské štěstí, když soupeřův útočník netrefil naši odkrytou branku. Hra se postupně vyrovnávala, naším nejzaměstnanějším hráčem byl ale stále Pepa. Zčistajasna zahřmělo v 11.minutě, když Mišo napřáhl k ráně z 15 metrů, jeho střelu lehce škrtl protihráč a ta se zastavila až pod břevnem soupeřovy branky. Potom se ale znovu zaskvěl Pepa, když vyřešil dva závary před svojí brankou a vzápětí včasným scvaknutím noh vytlačil dalekonosnou ránu na tyč. V 17.minutě nastřelil Honza z boku břevno a minutu nato jsme kopali roh. Honza z něj našel nohu nekrytého Miša a ten z první získal pro nás vedení. Ne však na dlouho, protože minutu nato vznikla obrovská díra v naší obraně, ze které rezultovalo soupeřovo sólo, dlouhá klička Pepovi a střela do naší opuštěné branky. A chvíli nato soupeřův hráč po sólu od vlastní branky po levé lajně jen těsně minul naši branku. Ve 22.minutě nastřelil Martin Kabát tyč a chvíli nato promáchl soupeřův brankář centr a poranil si rameno, což jej zřejmě ve druhém poločase dost limitovalo.

Druhá půle se hrála nečekaně podle našich not. Ve 27.minutě napřáhl Beris ke střele zdálky, před brankou ji dokonale tečoval Honza a zničehonic jsme vedli! „Sošóm“ začali nečekaně pomalu odpadávat a za dalších pět minut jsme se dočkali už dvougólového vedení. Adam vybojoval v rohu hřiště přes dva obránce míč, přihrál jej Berisovi a ten střelou vedle brankářovy nohy skóroval. Potom následovala gólově hluchá pětiminutovka, stále se však bylo na co dívat, hrálo se nahoru – dolů. Ve 37.minutě unikl Beris po lajně, před branku si šikovně naběhl Mišo a Berisovou přesnou přihrávkou nepohrdl. To nás samozřejmě povzbudilo a minutu nato zvonilo za soupeřovým brankářem čtyřikrát železo. Nejprve Mišovo dalekonosné bodlo absolvovalo trasu levá tyč – pravá tyč – ven, z odraženého míče jsme dvakrát po sobě napálili břevno. Soupeř si vzal vzápětí time-out a my se duševně připravovali na jeho hru v šesti. Nic takového se ale kupodivu nestalo a tak jsme si dál udržovali malý herní a velký gólový náskok. Skóre se měnilo už jen dvě minuty před koncem. Mišo se dostal na soupeřově polovině k odraženému míči a nekompromisně uzavřel skóre. Obávaného soupeře jsme tak tentokrát jasně přehráli.

Dnešní výkony a výsledky jsou rázným vykročením k záchraně. Pochvalu zaslouží především Pepa za výkon v brance, jeho klid a jistota se přenesla i na ostatní. V poli řídil hru především Michal Beránek a střelecky se dnes zaskvěl Mišo Žúbor. Dobře ale dnes hráli všichni. Ještě se sluší připomenout, že sedmým hráčem, který se nezapsal do střelecké listiny ale zato dobře řídil obranu, byl Jirka Pavlíček.  

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.