4.4.2015 Áčko vybojovalo s týmy z konce tabulky jen jeden bod

06.04.2015 12:31

Blue Flames A : Rychlé pípy  5:7 (1:2)  Podhrázský 2, Pavlíček, Žúbor, Beránek

 

Na dnešní zápas se sešla početně silná sestava a tak se očekávala z naší strany kvalitní hra, zvlášť když se měly hrát důležité zápasy o záchranu s kluby z konce tabulky. První zápas jsme hráli proti celku Rychlé pípy, který získal doposud jen pět bodů. Zápas ale začal jaksi ospale. My jsme se jakoby zdráhali převzít herní iniciativu a Pípy se taky nikam nehrnuly. První nebezpečnější akce se odehrála až ve třetí minutě kupodivu u naší branky, zakončená nepřesnou střelou. Z protiútoku se ale dostala do samostatného úniku dvojice Sádlík – Pavlíček, Jirkovi ale do gólové střely v posledním okamžiku skočil brankář. V 5.minutě měl první zákrok i Pepa, po přímém kopu soupeře. Hra se ale dál odvíjela v jakési ospalé šedi. Naše snaha o nápor byla utlumována jednak naší zpomaleností a taky pohyblivými hráči soupeře, kteří sice z futsalové techniky moc nepobrali, o to víc se ale hýbali po hřišti. Z průměru tak vykoukla jen střela Miša Žúbora v 8.minutě, kterou na poslední chvíli vykopl obránce z prázdné branky. Pípy si už ale mezitím všimly našeho nedůrazu a začaly vystrkovat růžky. První varování přišlo ve 12.minutě, kdy soupeř vystřelil zdálky, trefil hlavu Jirky Pavlíčka a od ní se míč velkým obloukem snesl na břevno naší branky. A závary před naší brankou začaly přibývat, dílem lepšího pohybu soupeře a taky dílem našich množících se nepřesností při rozehrávce. V 18.minutě jsme měli smůlu při zakončení, když Mišova rána se odrazila od tyče do brankáře a od jeho zad se míč odkutálel za brankovou čáru. A za minutu už to přišlo. Naši nepřesnou přihrávku na soupeřově polovině zachytili dva protivníci a rychlým brejkem nedali Pepovi v brance žádnou šanci k zásahu. Za dvě minuty se opakovalo totéž, jenže už na naší polovině. Nepřesnou přihrávku posledního obránce znovu zachytil soupeř a po brejku dva na jednoho jsme prohrávali už o dvě branky. Po takových dvou úderech ztratila naše hra systém a do konce poločasu jsme už jen odolávali nájezdům soupeře. Ve 24.minutě nás zachránila tyč a vzápětí Pepa výborně zakročil proti soupeřovu brejku. Jako zjevení tak působila poslední minuta, kdy jsme předvedli perfektní útok na jeden dotek a Adam Podhrázský zakončoval do prázdné branky.

O poločase jsme si na střídačce řekli, čím musíme naši hru zlepšit, jenže skutek utek. Náš vcelku statický pokus o nápor soupeř odrazil a ve 29.minutě znovu udeřil. Dalekonosnou přihrávku z jejich poloviny kupodivu žádný z našich obránců nezasáhl a míč tak dorazil až k osamocenému útočníkovi, který věděl, co má udělat. A za další minutu bylo ještě hůř, když skákavá střela zdálky znovu propadla k nekrytému útočníkovi, kterému jen stačilo došťouchnout míč do odkryté branky. Hned po rozehrání nám dal naději Jirka Pavlíček, který si perfektně sběhl k zadní tyči a do odkryté branky snížil, byl to ale jen záblesk ve tmě. Ve 33.minutě po naší další nepřesnosti v útočení znovu přišel brejk soupeře dva na jednoho a už  jsme prohrávali o tři branky. Pípy se po téhle brance trochu zatáhly a poskytly nám prostor k útočení, nadále ale hrozily z jednoduchých brejků. Ve 38.minutě snížil svým druhým gólem v zápase Adam Podhrázský, když si všiml roztažených nohou brankáře a šoupl mu míč mezi ně, v téhle fázi zápasu to ale byl jen náš výkřik do tmy. Za další dvě minuty jsme soupeři znovu poskytli nepřesnou přihrávkou prostor na brejk, který soupeřův hbitý útočník kličkou Pepovi bezezbytku využil. A po výkopu z poloviny hřiště jsme z dalšího útoku obdrželi už sedmý gól. A za další minutu soupeřův útočník netrefil prázdnou branku, když napral míč jen do tyče. Po tomhle desetiminutovém K.O. byl zápas už vlastně rozhodnut. Ve 42.minutě nám svitla naděje, když Mišo tentokrát netradičně placírkou znovu vyškolil soupeřova brankáře střelou mezi nohama. Poté se dlouho nehrálo, když při našem dalším útoku si vyrazil brankář míč nohou přímo do oka. Hned po zahájení hry jsme nasadili k power-play a z prvního nájezdu v pěti snížil Michal Beránek na rozdíl dvou branek, když z první po kopu z rohu umístil míč zdálky k tyči. Do konce zápasu zbývalo ještě šest minut a my uvěřili ještě v obrat. Jenže ten už nepřišel. Pípy se zatáhly před vlastní branku, odrážely naše útoky a ještě vyrážely ke zteči. Několikrát tak musel výborně zasáhnout Beris v roli falešného brankáře. V tomhle duchu se vlastně nesl celý závěr zápasu. Minutu před koncem nám ještě rozhodčí neuznal branku pro předchozí hraní míče v autu, to už by ale nic neřešilo. Místo povinné výhry s posledním jsme tak neuhráli nic a ještě si odnesli sedmigólovou nálož.

 

 

 

Blue Flames A : FFT Vinohrady A  6:6 (4:2)  Žúbor 3, Nejezchleba, Podhrázský, Pavlíček

 

Druhý zápas začal oboustranným oťukáváním a dlouho se na hřišti nic zásadního nedělo. Až v 7.minutě se nadechl k velkému sólu z vlastní poloviny Jirka Nejezchleba po úprku se trefil do mezírky mezi brankářovy nohy. Naše hra se rázem zlepšila a zpřesnila a my zatlačili soupeře do defenzívy. V 11.minutě se zaskvěl Adam, když u postranní čáry vybojoval míč na dvou protihráčích a po sólu odtud znovu prostřelil brankáře mezi nohama. Za další dvě minuty bylo ještě veseleji. Štírek Jirka Nejezchleba vybojoval míč a postupoval sám proti brankáři, všiml si však nabíhajícího Jirky Pavlíčka, kterému předložil míč před prázdnou branku a bylo to 3:0. Naši skvostnou čtvrthodinku zakončil v 15.minutě Mišo Žúbor klasickým bodlem z boku k bližší tyči. Soupeř rázem změnil taktiku, jeho brankář se začal vysouvat do pole v roli pátého hráče a to na nás platilo. Rázem bylo po našem náporu a začal tlačit soupeř. V 17.minutě Pepa výborně vytlačil ramenem prudkou střelu, z dalšího útoku už ale po tečované střele kapituloval. Na vzrůstající soupeřův tlak jsme reagovali time-outem a po jeho skončení jsme mu poctivým bráněním nedovolovali jít do nějakého velkého tlaku. Nevyšlo nám to jen ve 23.minutě, kdy se soupeřův útočník obtočil kolem obránce a prudkou ranou o vzdálenější tyč snížil. Těsně před přestávkou ještě dostal žlutou kartu Pavel Sádlík za držení soupeře za dres a už se pískal poločas.

Minutu po zahájení druhého poločasu jsme znovu vedli o tři branky, když Jirka Nejezchleba vybojoval míč na půlce a předložil Mišovi přihrávku na dlouhou nohu. Ten ji naštěstí špičkou trefil přesně k tyči. Naše radost však trvala jen dvě minuty, protože v ten čas našla soupeřova přihrávka svého neobsazeného hráče u zadní tyče a bylo sníženo. Ve 31.minutě si naše obrana vybrala další hluchý okamžik, když se soupeřův útočník otočil okolo dvou našich hráčů a křižnou střelou k tyči překonal Pepu. Ve 34.minutě přišel náš poslední hvězdný okamžik v tomto zápase, když Mišo napálil míč bodlem pod břevno. Radost nám ale vydržela jen minutu. Opět po nedůrazu před naší brankou přišla nahrávka na nekrytého hráče a bylo to už jen 6:5. Po soupeřově dalším útoku zaduněla tyč naší branky. Od 40.minuty začal soupeřův tlak zesilovat. Soupeřův brankář hrál stále častěji jako pátý hráč v poli a na nás už byl znát druhý zápas ve sledu za sebou. Tlak Vinohrad jsme se snažili eliminovat naším oddechovým časem a úporným bráněním. To nám vycházelo až do 47.minuty, kdy ránu zdálky někdo tečoval ve skrumáži před brankou a Pepa byl bezmocný. Nápor Vinohrad se poté stal drtivým a každý jejich útok hrozil gólem. Ve 48.minutě netrefil soupeř prázdnou branku, ve 49.minutě nás zachránil Pepa zákrokem vleže a v poslední minutě Adam nohou vytlačil soupeřovu ránu nad břevno. Z jasně rozehraného zápasu jsme tak horko těžko vyválčili jeden bod.

Dnešní den tak pro nás úspěšný nebyl. Bylo to především nedůraznou obranou. Hlavně v prvním zápase soupeř rozhodně nebyl lepší herně, o to líp se ale pohyboval po hřišti. Aktivním pohybem zachytával naše nepřesné přihrávky kdekoliv po hřišti a vyrážel k přímočarým brejkům. Ve druhém zápase jsme měli výborný nástup, pak už ale byla znát naše únava. Ze šesti plánovaných bodů tak máme jen jeden a záchrana už tak zřejmě není jen v našich rukou.    

 

 

 

.    

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.