28.4.2013 Béčko dvakrát vítězně

29.04.2013 17:45
  1. Blue Flames B : Nekop  6:5 (3:2)  Sedlinský 3, M.Sosnar 2, Jurečka

Na další dvojzápas se dostavila početná sestava i se dvěma tahouny z Áčka (i když  ještě 5 minut před výkopem nás bylo akorát do základního počtu), do branky se letos premiérově za Béčko postavil Traki a začali jsme dolovat body. Prvním soupeřem byl Nekop, se kterým ještě před pěti lety válelo naše Áčko 1.brněnskou ligu na Srbské. Nekop tak zestárnul a zpomalil, jeho hra ale nepostrádala techniku a organizaci hry. Museli jsme hrát pozorně odzadu a vymýšlet rychlé akce. Naše góly v prvním poločase padly zásluhou Jury Jurečky. Dvakrát vzal míč na naší polovině, prokličkoval se až na soupeřovu polovinu a nahrál spoluhráčům před prázdnou branku. Nekop se ale nenechal zahanbit, hlavně jejich nejlepší střelec, a nenechal nás gólově utéct. Jura se na to nemohl dívat a vedoucí třetí gól už ranou od tyče vstřelil sám. 

Začátek druhého poločasu jsme tradičně zaspali a Nekop brzy vyrovnal. Naštěstí přišla rychlá akce na jeden dotek zakončená střelou M.Sosnara pod břevno a brzy nato dokopal Tomáš Sedlinský zblízka míč až za brankovou čáru. Nekop ale dál hrozil a po několika šancích se mu podařilo snížit. My jsme hráli dál svoji hru, pohříchu už ale většinou jen dopředu a Traki v brance se mohl ukřičet. Tomáš po další pěkné akci zkompletoval svůj hattrick, střelec Nekopu ale vzápětí propálil Trakiho mezi nohama. To už se ale blížil závěr zápasu a taktickou hrou jsme těsné vítězství udrželi.

Zajímavost: V zápase jsme po nechytatelných ranách nastřelili čtyři tyčky! Tu čtvrtou už naštěstí Tomáš Sedlinský vrátil do branky.

 

 

Blue Flames B : Blajkec Modřice B  8:3 (5:2)  Sedlinský 3, Faltýnek 3, Dilhof, Kovář

V dalším zápase nás čekali mládežníci z Modřic a tak jsme byli nachystaní na běhavého soupeře. Brzy jsme však zjistili, že soupeři sice hodně běhají, ale s technikou a taktikou jsou trochu na štíru. Začali jsme si rychleji přihrávat mezi sebou a výsledek se brzy dostavil. Najednou jsme začali mít okolo sebe spoustu místa, soupeři nevěděli kam se mají dřív rozběhnout a začaly padat góly, většinou po našich kombinacích až do branky. Konec poločasu už nás ale zastihl v nedbalkách. Neuvěřitelně jsme polevili, přestali běhat a soupeř vstřelil v posledních dvou minutách dvě branky.

Po lehké poločasové bouřce na plastových židlích, které na Kamínkách nahrazují střídačku, jsme nastoupili do druhého poločasu soustředěně a zápas se vrátil do starých kolejí. Naši herní převahu jsme postupně vyjádřili dalšími góly. Nejhezčí byla Tomášova hlavička pod břevno po perfektním centru Michala Sosnara. Nevím, jestli to tak zamýšleli ale výsledek byl nádherný. Kuriozitou byl naopak obdržený gól, když nejmenovaný obránce si to namířil z rohu hřiště před vlastní branku a tam se pokoušel udělat kličku protihráči. Ten mu míč samozřejmě ukopl přímo do branky.

Takže Béčko má další dvě výhry a celkem v pohodě. Náskok v čele tabulky má už 7 bodů.Posily z Áčka organizují hru a ostatní se hráči se rychle chytnou. Překvapením jsou výkony Jury Jurečky. Rychlost už nemá kdovíjakou, jeho technika je ale excelentní.  

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.