30.3.2013 Áčko vstřelilo jen jeden gól, přesto má tři body

02.04.2013 14:32
  1. Blue Flames A : Saňaři Sokolnice A  5:0 kontumačně

 

Na další dvojzápas dorazilo Áčko s novým brankářem a odhodláním poprat se o dobrý výsledek. Ale už při předzápasovém rozcvičování přišli kluci z Rajhradu s tím, že v soupeřově sestavě něco nehraje. A sice že hráč č.10 určitě není ten, který je napsaný na soupisce. Nicméně Saňaři dělali jakoby nic a tak jsme nastoupili do zápasu.

Od začátku vsadili oba soupeři na zabezpečenou obranu a rychlé protiútoky. Zabezpečená obrana ale hrála prim, protože protiútoky byly většinou dost pomalé a do plných. Náš nový brankář Roman si hlasitě dirigoval obranu a ostatní na rozdíl od minulých zápasů bránili také  zodpovědně. Roman si tak za celý poločas připsal jen tři vážnější zásahy. My jsme měli šancí povícero, z toho dvě vyložené, Tomáš Piler ale z dorážek brankářova soupeře nepřekonal. Poločas tak skončil ve futsale málo vídaným skóre 0:0.

A pak přišlo co přijít muselo. Soupeřův podezřelý hráč byl rozhodčím vyzpovídán a po pár otázkách bylo jasno. Rozhodčí tak podle směrnic zápas ukončil a předal komisi k projednání. A odpoledne bylo rozhodnuto, že se zápas kontumuje v náš prospěch.

Přišli jsme tak zdarma ke třem bodům. Že se občas hraje načerno, to ví každý. Ve futsalovém okresním přeboru by se to ale stávat nemělo. Přece už je to soutěž na nějaké úrovni.

 

 

Blue Flames A : Gladiators A  1:4 (0:1)  Táborský

 

Ve druhém zápase nás čekal lídr soutěže. Bylo jasné, že pokud chceme uhrát slušný výsledek, nesmíme soupeře pustit do jeho nacvičených kombinací. Zápas tak od začátku připomínal běhací šachy. Soupeř se snažil udávat tón hry, naše obrana však pracovala spolehlivě a Roman si začal připisovat první ostré zákroky. Sem tam jsme stihli i zaútočit, ale i soupeřův brankář ukázal mrštnost a postřeh. První půlku tak rozhodla soupeřova akce dva na jednoho a střela od tyče do sítě.

Do druhé půle jsme šli s tím, že nesmíme polevit v obraně a musíme naopak čekat na nějaké soupeřovo okénko. Okénko se však pohříchu objevilo u nás, když Roman vyrazil střelu z boku přímo k nohám neobsazeného hráče a bylo to 0:2. Když zanedlouho vstřelil soupeř třetí gól, který byl hodně podobný tomu prvnímu, zahodili jsme ostych a vrhli se na útočení. Jenže soupeřův černý pavouček v bráně byl nepřekonatelný a kapituloval jen po perfektní individuální akci Petra Táborského. Víc nám ale soupeř nedovolil a naopak ještě po rychlé akci  jeden kousek přidal.

Zápas tak skončil pro nás přijatelnou prohrou, protože Glads se ukázali jako vyspělý tým s výbornou herní organizací. Že pak další zápas s Orlem prohráli po ani ne polovičním výkonu, než jaký předvedli proti nám, je věc jiná. Pro nás je důležité, že jsme neutrpěli další gólový příděl a získali důležité tři body, i když troch zvláštním způsobem.

 

O zápase taky píše taky web www.glads.cz

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.