4.5.2014 Béčko opět jede po správné koleji

06.05.2014 15:59

 

Blue Flames B : Bystrc  9:3 (5:1)  Žúbor 4, Nejezchleba 3, Táborský, Kouřil

 

Po docházkovém fiasku z minulého týdne si dal manažer Martin na hráčské účasti záležet (některé hráče údajně i telefonicky budil) a tak se sešla sestava s ohromující útočnou sílou. Poprvé si došel zahrát za Béčko i Mišo Žúbor a brzy se to projevilo. Zápas začal tak, jako většina těch předešlých. Soupeř si byl vědom, koho má proti sobě, zalezl do obranné ulity a spoléhal na dlouhé výhozy brankáře a následné brejky. My jsme se zase spolehli na svoje techniky v týmu a hned začali dobývat soupeřovu svatyni. Jenže nejdřív uhodilo u naší branky. Dlouhý výhoz soupeřova brankáře ještě trochu popohnal prudký vítr, náš dlouhý obránce byl v tento okamžik krátký a následný sólový únik zakončil bystrcký útočník nikoliv kličkou, ale rovnou oběhnutím našeho brankáře. Na oplátku jsme soupeře zamáčkli na jeho polovině, dlouho se nám ale vyrovnávací gól vstřelit nepodařilo. Někteří borci se dokonce netrefili ani do prázdné branky. Až se na to už nemohl dívat Mišo a místo neplodného ťukání se do míče pořádně opřel a nedal soupeřovu brankáři žádnou šanci. Chvíli na to vstřelil dorážkou tentýž hráč podobný gól a dal zápasu rozhodující obrat. Naši střelci se uklidnili, jejich akce dostaly přesnost a skóre začalo utěšeně narůstat. Bystrc se dál spoléhal na svoje brejky, ve hře dozadu jsme si už ale dávali větší pozor. Góly tak do přestávky přibývaly už jen na naší straně, hlavně Mišo s Jirkou si pořádně zastříleli.

Ve druhém poločase ale Bystc na začátku zazlobil, bylo to spíš ale našimi okny v obraně. Soupeřovi útočníci se dvakrát zjevili sami před Trakim a dvakrát mu nedali šanci. Na vývoj zápasu to ale nemělo vliv. Naše útoky se na soupeřovu branku valily čím dál častěji a soupeřův brankář si hodně zachytal. Bystrc už přestával taky stíhat fyzicky, hrál druhý těžký zápas po sobě a tak jsme mu postupně nastříleli další čtyři branky. Rozhodčí nakonec ukončil jasný zápas ještě před limitem, to ale nikomu nevadilo.

 

 

Blue Flames B : Flamengo B  8:3 (3:2)  Žúbor 2, Nejezchleba 2, Faltýnek, Táborský, Mendel, Kouřil

 

Ze druhého zápasu jsme měli trochu nahnáno, protože soupeřem nám bylo Flamengo posílené hráči ze svého Áčka, které nám vloni zle zatápělo v okresním přeboru. Začátek zápasu tak byl opatrný a vyrovnaný. Znovu se ale potvrdilo, jak je důležité mít v týmu svého Miša, který bombou z úhlu do horního rohu otevřel skóre. Flamengo se ale nevzdalo a zakrátko bylo srovnáno, když soupeřův útočník dorazil svoji vlastní vyraženou střelu. A chvilku nato jsme už prohrávali, když soupeř po vyšachování celé obrany střílel do odkryté branky. Naštěstí jsme měli ten den disponované střelce Miša a Jirku, kteří do poločasu skóre otočili. Jinak se ale hrál dobrý zápas, posílené Flamengo bylo vyrovnaným soupeřem.

Druhý poločas začal lehkým šokem. Soupeř kopal roh, Petr Táborský do letícího míče lehce škrtl a Traki užuž jdoucí si ven pro centr zasáhnout nestihl. Petr se ale zdravě naštval, zakrátko si převzal míč u vlastní branky a po slalomu přes celé hřiště jej zavěsil pod břevno soupeřovy branky. Když chvíli nato předvedl něco podobného David Mendel, který měl sólo „jen“ z půlky hřiště, bylo to už o dvě branky. To soupeře asi nahlodalo, protože herně jaksi odpadl a naše šance se začaly množit jako houby po dešti. Některé jsme proměnili a mnoho dalších ještě ne, protože některým našim borcům dělalo opět problém trefit i prázdnou branku. No ale nakonec se trefili i ti, a tak zápas, který původně vypadal jako napínák, skončil našim jasným vítězstvím.

Dnešní zápasy rozhodla naše střelecká pohotovost. Střeleckou hvězdou byl Mišo Žúbor. Poprvé přišel hrát za Béčko a on to byl, kdo v prvním zápase zlomil obranný odpor Bystrce a ve druhém zápase načal kousající Flamengo. Pochvala patří i Jirkovi Nejezchlebovi, společně s Mišem nastříleli dnes 11 branek ze 17.   

  

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.