7.12.2013 Áčko vybojovalo letošní první vítězství v hale

07.12.2013 22:54
  1. Blue Flames A : SOŠ OOM A  3:5 (0:4)  Beránek 2, Vrána

 

Po třítýdenní přestávce čekal na Áčko předposlední hrací den v tomto roce. Poprvé letos dorazil Laďa Sosnar a první soutěžní start za náš klub si zapsal Pavel Sádlík. Proti prvnímu soupeři jsme vyrukovali s herní aktivitou, jenže ta byla zoufale neúčelná. Proti naší technické, avšak dost pomalé hře nastavil soupeř defenzivní blok a jen čekal na naše chyby. A dočkal se poměrně brzy. Stačila jedna zachycená nepřesná přihrávka, bleskový brejk, přečíslení a už jsme prohrávali. A brzy nato totéž. Tak to vlastně pokračovalo celý první poločas. Náš systém hry vše přes Petra Táborského „Sošóm“ úspěšně eliminoval jeho zdvojeným bráněním a ostatní se do tvoření hry příliš nehrnuli. Soupeř naše útočné snahy tak v poklidu ubránil a ještě nám dva kousky přidal. Do pauzy jsme tak odešli téměř s debaklem.

V přestávce jsme si řekli svoje a ve druhém poločase to bylo znát. Našim akcím přibyla rychlost a přímočarost a brzy jsme se dočkali odměny v podobě přesné rány zdálky od Michala Beránka. To nás nabudilo a brzy přišel téměř stejný gól od stejného střelce, opět rána zdálky po zemi. Soupeř znejistěl a začal faulovat. To nás nezastavilo a když Honza Vrána snížil na rozdíl jediného gólu začalo se schylovat k obratu. Zvlášť poté, když po dalším faulu soupeře tasil rozhodčí rovnou červenou kartu. Jenže tím naše štěstí v tomto zápase končilo. Na oslabeného soupeře jsme nic nevymysleli, ten si naopak zopakoval brejk z prvního poločasu. Bohužel i se stejným zakončením a tak místo vyrovnání přišla třetí prohra v řadě.

 

 

Blue Flames A : Gladiators B  4:3 (2:1)  Táborský 2, Nejezchleba, Vrána

 

Druhým dnešním soupeřem byli staří známí Gladiators, tentokrát v béčkovém vydání, ovšem s nápadně podobnou sestavou jakou má jejich áčko. To jsme ale neřešili a od začátku jsme aktivním napadáním nedali Gladsům vydechnout. To na ně platilo a byli naší hrou zřejmě překvapeni, protože se prvních pět minut nezmohli na kloudnou akci. Zato my ano a po dorážce Jirky Nejezchleby do prázdné branky jsme se ujali vedení. I dál jsme pokračovali v tlaku a jen brankář Glads držel svoje spoluhráče nad vodou. Na bleskové uvolnění Petra Táborského a jeho střelu zblízka po zemi ale nestačil. Vedli jsme tak o dvě branky a pokračovali nejen v tlaku, ale i v zahazování šancí. Gladsové tak začali vystrkovat růžky a začali častěji navštěvovat prostor před naší brankou. A krátce před přestávkou udeřili, když po rychlé akci na jeden dotek prostřelili Romana v naší brance a potrestali tak naši laxnost v proměňování šancí. Místo jasného vedení tak skončil první poločas jen těsným výsledkem.

Druhý poločas začal stejně jako ten první skončil. Naše šance pochytal odvážný soupeřův brankář, který se s holými koleny a lokty vrhal po našich střelách a Glads hrozili z brejků. A jeden z nich jim po naší ztrátě na polovině hřiště a následném útoku tři na jednoho vyšel a už bylo vyrovnáno. To nás rozhodilo a soupeř se dostal na koně. Začal nás mačkat jako citron a jen několik výborných Romanových zákroků udrželo vyrovnaný stav. Naštěstí jsme se vzpamatovali a začali znovu útočit. A potom se na nás usmálo štěstí, když střelu zdálky od Michala Beránka tečoval obránce přímo k nekrytému Honzovi Vránovi, kterému nedělalo problém trefit prázdnou branku. Tento gól ale nepovzbudil nás, nýbrž soupeře. Začali lítat po hřišti jako draci a částečně i díky našim taktickým chybám při bránění se dostávali do vyložených šancí. Ty Roman často i se štěstím pochytal a byl v těchto chvílích našim nejlepším hráčem. Když se zdálo, že jsme z nejhoršího venku, přišla naše nevyužitá 100% šance, následný brejk a přísloví „nedáš, dostaneš“ se opět projevilo. Někteří členové našeho klubu byli v tuto chvíli na infarkt. Vítězství jsme se ale dočkali. Přišel faul soupeře na jeho polovině, bleskové rozehrání, soupeřovi hráči v tomto okamžiku spíš protestovali u rozhodčího než bránili a osamocený Petr Táborský chladnokrevně zavěsil pod břevno. Toto se stalo tři minuty před koncem a soupeř samozřejmě ihned nasadil k power-play. Tu už ale nevyužil a tak jsme po dramatu dočkali prvního letošního vítězství v hale.  

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.