8.6.2014 Béčko nejprve nastřílelo desítku a potom ztratilo dva body

10.06.2014 11:53

Blue Flames B : West Žab United A  10:2 (5:1)  Šlapák 5, Dilhof 3, L.Sosnar 2

 

Na dnešní dvojzápas dorazilo silné klubové jádro v čele s Petrem Táborským a tak se čekaly střelecké hody, zvlášť když se po nějaké době ukázala i naše „la Primadonna“ Vojta Šlapák. Soupeř měl jen jednoho hráče na střídání a tak jsme se v úmorném vedru velice rychle nastěhovali na soupeřovu polovinu a začali ostřelovat jeho brankáře a kapitána v jedné osobě. Góly začaly padat do soupeřovy sítě se železnou pravidelností. WŽU sice za stavu 2:0 snižovali, to nám ale náladu nesebralo. Petr si vzal na sebe opět roli špílmachra a z jeho přihrávek těžil hlavně Vojta (4x) a jeden gól přidal Laďa. Obávaný soupeřův brankář, který proti nám na podzim předvedl bravurní výkon, tentokrát žádné famózní zákroky nepředvedl a hlavně poslední gól od Vojty z velké dálky mezi nohy si asi bude pamatovat. A to ještě netušil, co zažije ve druhém poločase. O přestávce tak panovala na naší střídačce spokojenost a jediný rozezlený hráč byl Traki, jemuž jediná soupeřova střela proletěla mezi nohama a on si tak připsal 0% zásahovou úspěšnost.  

Ve druhém poločase hrál hlavní roli manažer Martin, to jsme ale na začátku ještě nevěděli. Nejdříve zkompletoval svůj střelecký účet Vojta a pak už se začal na hřiště hrnout Martin, jenž naznal, že vedeme o dost a on už se může motat před soupeřovou brankou (chodit před svoji branku má od brankářů zakázáno). A za chvilku už měl prsty v dalším našem gólu. Laďa Sosnar vystřelil z velké dálky na teč, kymácející se Martin míč nezasáhl, jenže svým pohybem tak zmátl soupeřova brankáře, že ten propustil míč do sítě. Další góly už vstřelil Martin sám. Nejdříve dorážkou, nato trefil tyč, od které se míč odrazil do brankáře a do sítě  a nakonec tečí, která popleskala branáře a nakonec i tyč, zakončil svůj první hattrick v životě. To mu bylo v mezizápasové přestávce v hospodě připomenuto a šťastného střelce – manažera to tak přišlo na čtyři stovky.

 

 

 

Blue Flames B : Adrenalin 4:4 (1:0)  Chromečka, L.Sosnar, Beránek, Nejezchleba

 

Před dalším zápasem s ne zrovna technickým, zato ale běhavým soupeřem nás posílil Jirka Nejezchleba a tak se čekal podobný průběh jako v předešlém zápase. Jenže na rozdíl od WŽU tento soupeř měl mladší hráče a tak běhal. Nám se ale v úmorném vedru běhat moc nechtělo a tak byl v prvním poločase vidět zajímavý průběh, kdy stojící žlutí futsaloví profesoři v rozlišovácích (my) si posílají dlouhými přihrávkami míče a žlutí futsaloví žáci (oni) se za míčem honí jako chrti. Nepadaly ale góly. Mládežníci z Adrenalinu i se svým profesorem vždy dokázali naše šance v posledním okamžiku nějak zmařit a jejich pološance taky nebylo těžké pochytat. A tak jediný gól padl po utěšené střele Oldy Chromečky na přední tyč.

Ve druhém poločase bylo ale všechno jinak. Buďto nás umořilo vedro v plechové boudě, která na Srbské dělá střídačku, nebo nás rozhodil odchod Petra, nebo se soupeř něčeho napil, rozhodující ale bylo, že chlapci na nás vlétli jako uragán a za pár minut jsme už prohrávali. Nejdříve útočník od poloviny hřiště oběhl všechny, kteří mu stáli v cestě a perfektním blafákem nedal Trakimu šanci a poté další útočník vběhl mezi dva naše mdlé obránce a po zemi zvýšil skóre. Naše pohodička tak byla rázem tatam a padla i nějaká slovíčka. Naštěstí se po pěti minutách probil obranou soupeře Laďa Sosnar, který hrál dnes v útoku a z úhlu ranou o zadní tyč vyrovnal. To nás trochu srovnalo a zakrátko po nejhezčí kombinaci dne dával Michal Beránek do prázdné branky na 3:2. Soupeřovi mladíci znejistěli a když  to po ráně Jirky Nejezchleby bylo už o dvě branky zdálo se být rozhodnuto. Ale nebylo. Soupeř nerezignoval, nepolevil v tempu a když  po ráně z úhlu snížil, bylo drama opět na světě. A drama mělo šťastný konec pro Adrenalin. Po jeho rohu trefil jeho hráč míč z první a ten zaplul k tyči. My jsme tak přišli o vítězství a vlili tak energii do žil mladíkům soupeře, kteří po závěrečném hvizdu jásali, jako kdyby vyhráli celou ligu.

Remíza ale není ani tak díky umění soupeře jako spíš naším ospalým výkonem ve druhém poločas. Sice odešel Petr, nemůžeme ale spoléhat na to, že nám bude vyhrávat zápasy i ve druhé lize. Můžeme se taky vymlouvat na horko, to ale bylo pro všechny stejné.   

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.