8.9.2013 Špílmachr a znovuobjevený střelec dovedli Béčko k výhrám

09.09.2013 10:06

Blue Flames B : Flamengo B  9:5 (4:4)  Šlapák 5, Táborský 4

 

V nedělním ránu se na Srbské sešla početně menší sestava než minulý týden, zato se ale opět objevili borci z Áčka a překvapivě i Vojta Šlapák, který si rozmyslel konec futsalové dráhy a rozhodl se pomáhat v Béčku. Po dlouhé době se taky ukázal David Mendel a první ostrý zápas za náš klub si připsal Jirka Nejezchleba. Prvním soupeřem bylo béčko Flamenga, na jehož Áčko máme špatné vzpomínky z loňského okresního přeboru (13 obdržených branek v jednom zápase). A začátek jakoby proměnil vzpomínky ve skutečnost. Měli jsme sice územní převahu, obrana soupeře se ale vždy stačila zformovat a naše útoky odrážela. Z těch naopak vyrážela do rychlých brejků, které naše statická obrana nestačila zachytávat a brzy jsme měli tři kousky ve vlastní síti. A vždy padly tak, že nekrytý útočník dorážel do prázdné branky. Naštěstí jsme se potom vzpamatovali, začali vzadu hrát důrazněji a vpředu se rozehrál špílmachr Petr Táborský. Svoji technikou vybojovával balóny a servíroval finální přihrávky před branku pro Vojtu Šlapáka. A ten zakončoval neomylně, ze svého střeleckého umění neztratil po půl roce vůbec nic. Zápas jsme tak otočili na 4:3 a těšili se na zvrat v utkání. Jenže těsně před přestávkou jsme dostali vyrovnávací gól, když Traki v brance špatně zareagoval na soupeřovu slabou střelu.

Druhý poločas tak začal znovu jakoby od začátku a čekalo se, kam se vývoj zápasu posune. Brzy přišla naše ztráta míče ještě na soupeřově polovině, rychlý brejk soupeře a perfektní lob přes vyběhnuvšího brankáře. Znovu jsme prohrávali, naštěstí to bylo naše poslední faux-pas v tomto zápase. Petr s Vojtou si znovu vzali slovo jako v prvním poločase a za pomoci ostatních začali otáčet skóre. Soupeř už také začal odpadat fyzicky, hrál druhý zápas po sobě. Utkání tak nakonec skončilo našim vysokým vítězstvím, průběh zápasu tak jasný ale rozhodně nebyl.

 

 

 

Blue Flames B : Bystrc  5:3  (2:2)  Táborský 2, Šlapák, Nejezchleba, Mendel

 

Druhý zápas byla naše soutěžní premiéra s týmem Bystrc, který v předchozím dvoukole nedostal ani branku. To se poměrně brzy změnilo když Vojta Šlapák pokračoval v trendu z předchozího zápasu. Vzápětí nato se pěkným premiérovým gólem uvedl Jirka Nejezchleba. Zdálo se, že všechno půjde hladce, ale nešlo. Vzadu se polevilo, vpředu se přestaly proměňovat šance a soupeř se oklepal. Najednou ho bylo všude plno a brzy snížil na rozdíl jednoho gólu. Potom přišel závar v našem pokutové území, soupeřův útočník se převalil přes našeho brankáře a penalta. Tu sice Traki vyrazil, podle rozhodčího se ale předčasně pohnul. Na opakovanou penaltu už Traki neměl. Další branka už v prvním poločase nepadla.

Ve drůhé půli jsme na začátku pokračovali v lehkém tlaku dopředu, pohříchu však i s okénky v obraně. A jedním takovým okénkem proletěl míč až do naší branky. To nás nakoplo a přidali jsme na aktivitě. Odměnou byla nejkrásnější branka dne, když klasická bomba Davida Mendla zapadla přesně do horního růžku soupeřovy branky. Další branky se ale nerodily lehce. Vojta už odpadal fyzicky, bylo toho na něj po pauze přece jen dost. Velkou překážkou byl taky soupeřův výborný brankář. Odpovědnost tak na sebe vzal Petr Táborský, který dvěma góly překlopil skóre na naši stranu. Na závěr zápasu asi nebude rád vzpomínat soupeřův brankář. Nejprve koupil od Jirky ránu ze dvou kroků přímo do obličeje a poté neuváženě skočil pod nohy mohutnému Davidovi. Tento zákrok už nerozchodil a Bystrc tak v závěru musela hrát nuceně power-play. V té se už nic nestalo a tak jsme si připsali čtvrté vítězství ve čtvrtém zápase.

Dnešní vítězství se nerodila lehce jako minulý týden. Borci z Áčka svoji hráčskou kvalitou ale pokaždé zvrátili vývoj zápasu na naši stranu. Velkým povzbuzením je návrat Vojty Šlapáka, který ke svým dosavadním 145 gólům za Blue Flames začal přidávat další a příslibem byl výkon Jirky Nejezchleby, který svým živým pohybem zaujal i zkušené hráčské mazáky.

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.