Podzim 2010:Zatím nejúspěšnější sezóna v naší historii

13.09.2011 21:23

V neděli 14.listopadu odehrálo Béčko svůj poslední podzimní zápas a uzavřelo naše podzimní účinkování v mistrovských soutěžích. Áčko i Béčko zůstávají po podzimu shodně na 2. místech a i proto můžeme hodnotit sezónu zatím jako hodně úspěšnou.

Áčko:Za podzim stejně uhraných bodů jako za celou loňskou sezónu

Áčko zaznamenalo oproti loňsku obrat o 180 stupňů.Kde máme hledat důvody? Já osobně vidím tři: Pavel Vašulka, Jirka Střídecký a Honza Vrána. Ne že by to byly extra hvězdy, ale

- s nimi přišlo 28 gólů(a 10 za Béčko),

- jsou to dva kompletní obránci a jeden střelec, tedy tři posily,

- a hlavně přibyli tři hráči do našeho úzkého loňského kádru.

Takže už jsme se nemuseli před každým zápasem obávat jestli nás bude dost a mohli se soustředit jen na hru. Už jsme nemuseli předvádět hru stylem beton a brejky, ale hráli pohledný futsal a výsledky přišly okamžitě.Hned ve druhém zápase historicky první výhra nad Tomsonem a od prvních kol umístění v popředí tabulky.Docela jsem měl obavu,jestli to není nějaká shoda náhod,ale nebyla.Naše forma dokonce stoupala a najednou jsme byli v souboji o první místo!V přímých bojích o první místo jsme sice vybojovali jen jednu remízu,ale po vyrovnaných soubojích.Ale protože si naši soupeři v bojích o čelo taky nic nedarovali,tak nám patří druhé místo.

A teď nějaké zápory.První se ukázal ještě před začátkem ligy,a to tréninkové hřiště.Manažer Martin sehnal hřiště u baseballistů v Komárově.To ale bylo bez nějakého zázemí,navíc s povrchem připomínající atletický tartan a hlavně bránilo jakémukoliv sklouznutí.Doplatil na to Vojta Šlapák,který si tam poničil vaz v koleni a má s ním problém dodnes.Tak jsme se přesunuli ke komárovskému učňáku,tam zase ale bylo špatné osvětlení,takže po setmění už to byla jen stínohra.

Další „mušky“ se už týkají naší hry a to jsou některé nepovedené zápasy. Hlavně ten s Panamou(3:9). Částečnou omluvou může být to, že za ni nastoupili bratři Drábkové,kteří hrají MSFL za Líšeň.Taky porážka od BB Press 1:5 a remíza s posledním Rewinem,který nastoupil o čtyřech hráčích.Tady se ukázalo,že špatně reagujeme na nepříznivý vývoj zápasu,hrajeme si pořád „to svoje“.Uvidíme,co s tím provedeme na jaře.

A co kádr?Pokusím se tady nějaké zhodnocení,snad mi nebude omláceno o hlavu.

Brankář:Vlastně zůstal jediný.Veterán Traktor si prožil další futsalové jaro a každý zápas si dokáže užít.A těší ho hlavně výkony spoluhráčů.Hodnotit jej musí ostatní.

Obrana:Příchodem dvou nových borců se stabilizovala a nastupovala převážně ve složení Pavel Vašulka, Michal Bena, Lukáš Neugebauer, Jirka Střídecký a Jirka Černošek.Přičemž Michal Bena hrál několikrát i v útoku.Dobře zaútočit dokáže ale všech pět... Pavel Vašulka je pro každého protihráče nepříjemný pes-obranář,čili důrazný obránce,který nikdy neuhne.Má výbornou střelu zdálky.Michal Bena je kompletní fotbalista,který každý zápas ohromně prožívá,někdy až moc.Lahůdkou jsou jeho pasy přes celé hřiště.Navíc dokáže i nebezpečně zaútočit a v závěru podzimu chytil střeleckou formu.Lukáš Neugebauer je nenápadný hráč,ale jako brankář můžu říct,že vzadu odvede spoustu černé práce.Těch vypíchnutých míčů a v posledním okamžiku zachycených soupeřových přihrávek…A Jirka Střídecký je svěží nový vítr,který hru vzadu zrychlil.Spolu s Jirkou Černoškem taky vstřelili z obránců nejvíc gólů(kromě Michala Beny,ten hrál ale občas i v útoku).

Útok:Tam vede jednoznačně Honza Vrána.O něm se dá říct že přišel,viděl a vede(naši tabulku střelců).Má na to být ještě lepší.Druhým střelcem je Tomáš Sedlinský.Loňský obránce se přeškolil na útočníka a nastřílel za Áčko 12 gólů a dalších 15 za Béčko,takže navíc mu patří uznání za poctivou docházku.A tím vlastně útočníci končí.Vojta Šlapák odehrál jen pár zápasů,přesto dvakrát vstřelil hattrick.Dál už jej nepustilo zraněné koleno.Milan Kouřil přišel jen párkrát,zato ale vstřelil důležitý gól Tomsonu a hattrick Parmagianni.

Takže Áčko se může v klidu uložit k zimnímu futsalovému spánku.Ale jen do konce února.V březnu se už bude muset začít makat,abychom byli připravení na jaro.Protože za téhle situace se už musíme pokusit o postup.

Béčko:Pohodová hra a výsledky

B-tým si dal za cíl pohodový pobyt ve 3.1ize a radost ze hry.A ta se dostavila okamžitě.I když Béčko absolvovalo podzim bez stálého brankáře,na výsledky to nemělo vliv.Posily z Áčka ze začátku chodily poctivě a s nimi se zvedla i výkonnost kmenových Béčkařů.A tak jsme po 5.kole měli na kontě plný počet bodů,42 vstřelených gólů (tj. 8,4 gólů na zápas) a historicky nejvíc vstřelených gólů v zápase,16 proti Zoneru.Ve druhé polovině soutěže se ale kvantita posil z Áčka snížila a začala dřina.Branky jsme stříleli už ztěžka,ve zbylých pěti zápasech už to bylo jen 11 gólů.Naštěstí dobře pracovali zaskakující brankáři s obranou,ale dvěma prohrám už nezabránili.Hlavně ta s Holáskami v poslední minutě mrzí doteď.No ale na celkové druhé místo to stačilo.A jak si naši borci vedli herně?

O brankářích už byla řeč.Plánovaný Martin Dilhof musel na operaci a na dva měsíce byl mimo.A tak se sehnal staronový brankář Martin Hledík anebo chytal kdo měl zrovna volno.V obraně nejčastěji hrál mohykán-zakladatel klubu Jura Jurečka a střelec-objevitel David Mendel.Proč mohykán zakladatel?Jura Jurečka je jeden ze dvou posledních hráčů,kteří hrají od vzniku v klubu v roce 2000 (ten druhý je Martin Dilhof).A v Davidu Mendelovi se objevil střelec!Dal za podzim 10 gólů,to nedal před tím za dva roky.Hodně často taky chodil do obrany vypomáhat z Áčka Jirka Černošek,takže uznání patří i jemu.

V útoku patří prim Tomášovi Sedlinskému.Chodil poctivě,střílel poctivě,takže mu po zásluze patří primát nejlepšího střelce 3.A ligy s 15 brankami.Parťákem do útoku mu byl nejčastěji Vojta Deutsch,ten ale střeleckou formu na podzim spíš hledal, i když Orlům z Lískovce nastřílel 5 branek.V první polovině chodil i Honza Vrána a ten opravdu dělal v soupeřových obranách vítr.Jeho hlavní pracovní poměr je ovšem v Áčku.Dál si zahráli Milan Kouřil,Marek Holík a Jirka Střídecký,ovšem jen když měli volno.

Takže podzim máme za sebou.Stal se zatím nejúspěšnějším obdobím v historii Blue Flames.V pohodě můžeme zakončit podzim na naší základně na Okruhu a těšit se na jaro.Bude stejně úspěšné jako podzim?Je to jen na nás.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.