Archiv článků

19.11.2011 Áčko se porazilo samo svými hrubkami v obraně

20.11.2011 11:52

 

Blue Flames A : Gladiators  2:11 (1:3)  Wünsch, Vrána

Do dnešních zápasů jsme nastupovali se soupeři, kteří byli v tabulce za námi a tak jsme si tajně mysleli na nějaký bodový zisk. Realita byla ovšem docela jiná. Hned začátek zápasu s Gladiátory ukázal, jak se budou oba dnešní zápasy vyvíjet. První akce soupeře-první hrubka v naší obraně-první gól v naší síti. A za další dvě minuty to samé jako přes kopírák. Nedá se říci, že bychom neměli šance, jednalo se ovšem o přímé střely, které pochytal výborný soupeřův brankář. Šance soupeře byly z jiného soudku, to byly nejméně dvoučlenné nájezdy do naší rozhozené obrany. Naštěstí i náš brankář se činil a tak do poločasu padl už jen jeden gól na každé straně, když naši střeleckou smůlu protrhl Lukáš Wünsch.

Do druhého polčasu jsme nastoupili s tím, že se vyvarujeme chyb v obraně a pokusíme se vyrovnat, zvlášť když soupeř nebyl o moc šikovnější, byl jen rychlejší. Jenže to nakonec rozhodlo. Místo našeho náporu přišly opět hrubky v obraně, navíc se přidala nepřesná rozehrávka, střelecká nemohoucnost a útočníci nechávali obránce na holičkách proti dvou a trojčlenným nájezdům do naší prostupné obrany. A tak skóre začalo narůstat, ovšem jen na straně soupeře. My jsme začali upadat do herní beznaděje a výsledkem je dvojciferný počet gólů v naší brance, už podruhé v tomto ročníku.

O zápase píše taky web www.glads.cz. Docela nás chválí.

 

Blue Flames A  :  Rychlé pípy  3:7 (2:2)  Neugebauer 2, Vrána

Druhý zápas začal k našemu zděšení stejně jako ten první, totiž dvěma rychlými góly v naší síti. Naštěstí jsme se tentokrát rychle vzpamatovali, vyrovnali hru a zásluhou svátečního střelce Lukáše Neugebauera i skóre. V prvním poločase se hra rychle přelévala ze strany na stranu, zásluhou oboustranných nepřesností akce ale také rychle končily. Poločasová remíza byla odpovídala průběhu hry.

Druhý poločas začal šťastně pro nás. Soupeřův brankář vyhodil míč přímo na nohu Honzy Vrány a ten mu míč bodlem vrátil - 3:2! Bohužel to byl pro nás poslední šťasný okamžik v tomto zápase. Soupeř nejenže rychle vyrovnal, posléze se i ujal vedení. A to všechno po nedůslednosti našich obránců, kteří nechali soupeřovy hráče v klidu utéct či zakončit. Soupeř přidal stejným způsobem další gól a my se rozhodli pět minut před koncem pro hru bez brankáře. Jenže to bylo spíš rozhodnutí ze zoufalství. Power-play jsme hráli jednou na jaře a byly z toho dva góly v naší síti. A stejně to dopadlo i tentokrát. Takže i druhý zápas skončil debaklem.

Co dodat? Tohle byl zřejmě nejhorší letošní herní projev. Dobrý výkon podali snad jen Pegy v brance a v poli Lukáš Wünsch a Honza Vrána. Dominovaly ale nerozhodnost,nedůslednost a zmatkování v obraně, z toho pramenící nepřesná rozehrávka a následné brejky soupeře.V útoku váhání, tím pádem útočení do plných a malá produktivita. A snad slabá fyzička či herní rezignace, jak jinak si vysvětlit soustavné nevracení se útočníků při útocích soupeře? Takhle prostě dál hrát nemůžeme, to by nás porazil úplně každý. Ať si každý rozebere svůj výkon sám se sebou a udělá něco pro to, aby se takové výkony už neopakovaly. Do konce podzimu ještě zbývají tři zápasy a v těch musíme bodovat.

A ještě něco. Klub Panama nám nabízí společné tréninky. Myslím si, že bychom takovou nabídku měli brát všemi deseti. U nich je naděje, že se něčemu přiučíme a tréninky v týdnu budou k něčemu a naše výkony opět půjdou nahoru. Nějaké námitky, že je to o půl deváté večer, nejsou namístě. Helas taky chodí trénovat ve 21.00 až jim volejbalistky uvolní halu.

>>

13.11.2011 Béčku pomohlo k podzimnímu prvenství naše trumfové eso

14.11.2011 22:52

 

Blue Flames B : All in  7:4 (4:2)  Kouřil 2, Kavín, Wünsch, Mendel, Švancara, M.Sosnar

 

K závěrečnému podzimnímu zápasu nastoupilo Béčko proti celku All in, který dosud neztratil ani bod a tak se hrálo o to, kdo přezimuje na vedoucím místě. Do zápasu jsme nastoupili bez stálého brankáře, zato ale přišel Petr Švancara. V zápase se sice ujal vedení soupeř, potom ale převzal otěže zápasu Švanci. Přesně rozehrával nebo správně zrychlil či zpomalil hru když bylo potřeba a jeho spolupráce s Milanem Kouřilem nebo mladými puškami v útoku vyústila v poklidné otočení skóre do poločasu. Ve druhé půli se obraz zápasu nezměnil. Soupeř hrál také pěkný futsal, na náš kádr ale samozřejmě neměl. Švanci dál režíroval naši hru, vstřelil si i svůj letošní premiérový gól a patří mu tak hlavní zásluha na našem dnešním vítězství.

Béčko má tak podzimní část soutěže za sebou a může se v klidu uložit k zimnímu spánku.Za celou první část ztratilo, a to ještě zbytečně, jen jediný bod. Celkové hodnocení Béčka za podzim a střelecká tabulka se objeví v nejbližších dnech. Zato Áčku nějaký zimní spánek nehrozí.O nejbližších víkendech jej už v nafukovací hale čekají důležité zápasy o body s celky z dolní poloviny tabulky.

>>

30.10.2011 Dnes bylo Béčko suverénní

31.10.2011 14:40

 

Blue Flames B : Madrid B  6:1 (2:1)  Kouřil 3, Mendel, Kavín, Wünsch

Na dvojzápas se soupeři z horní poloviny tabulky se sešla docela silná sestava včetně dvou v sobotu stávkujících mládežníků. A začátek byl vyrovnaný, bylo to o první vstřelené brance. A dali jsme ji my, přesněji osvědčený ranař David Mendel. Druhý gól jsme dali také my, také David, nikoli ale ranař ,nýbrž jemný technik Kavín. Madrid ještě stihl do poločasu snížit.

Druhá půlka byla sólo pro Milana Kouřila. Na zápase se objevil znovu po měsíci, dnes ale soupeře rozvrátil svým hattrickem. Soupeř se taky snažil, nepřekonal ale našeho brankáře Marka, který chytil výbornou formu.A tak zápas, ze kterého jsme měli lehké obavy, skončil našim jasným vítězstvím.

 

Blue Flames B : Žabinští vlci C  8:1 (1:0)  Mendel 3, Kouřil 2, Kavín 2, Wünsch

Céčko vlků si zaslouží úctu, jsou to ve skutečnosti zakladatelé klubu, který vznikl v polovině osmdesátých let jako jeden z prvních v Brně. Hlavně Traktor se na tento zápas těšil, že si zahraje proti svým vrstevníkům, osud ale rozhodl jinak. Vlci nastoupili v matadorské sestavě osvěžené třemi hráči svého béčka. První polovina byla vyrovnaná, jediný gól vstřelil David Mendel, rozhodl ale jiný moment. Při vzájemném pádu kopl nešťastně Milan Kouřil soupeřova špílmachra patou do nosu a ten musel odstoupit. Ve druhé půlce se to hned projevilo. Soupeř byl najednou herně bezradný a my začali střílet branky. Vlkům nepomohla ani změna brankáře a tak skóre se zastavilo až na pro soupeře kruté osmičce.

Dnes to byl nejlepší podzimní výkon Béčka! Musíme jej ale potvrdit za dva týdny při podzimním finále proti All in. Dnes si zaslouží pochvalu brankář Marek za pouhé dva obdržené góly a střelecky disponovaní David Mendel a Milan Kouřil. Posledně jmenovaný chodí málo, když ale přijde tak vždycky vstřelí hattrick. Mohl by chodit častěji…

O zápase taky stručně píše web www.zabinstivlci.webnode.cz. Zřejmě nejlepší klubový web v Brně.

>>

29.10. Áčko si poradilo s vedoucí Mitrou, už ale ne s Panamou

29.10.2011 22:25

 

Blue Flames A  :  Mitra  8:4 (4:3)  Šlapák 5, Sedlinský 2, Neugebauer

Na dnešní těžký dvojzápas nedorazila ani jedna z letních mladých posil. Prý kvůli docházkám na čtvrteční tréninky, to se ale určitě vyřeší příští týden. Do zápasu tedy nastoupila sestava, která se osvědčila vloni v 1.brněnské lize. A dnes ji to šlo náramně, zejména Vojtovi Šlapákovi. Svými kličkami zaměstnával soupeřovu obranu a vytvářel prostor i pro ostatní spoluhráče. Mitra se taky nenechávala zahanbit, vždyť šlo o celek, který dosud neztratil ani bod. My jsme ale díky ve výborné formě hrajícímu Vojtovi a také díky výbornému brankáři Markovi byli do poločasu vždy o gól napřed!

Krátce po zahájení druhého poločasu došlo ke klíčovému okamžiku celého utkání. Tomáš Sedlinský šel do souboje se soupeřovým brankářem a při vzájemném pádu mu tak pochroumal rameno, že ten musel okamžitě odstoupit. A to rozhodlo. Soupeř nejen že neměl náhradního brankáře, ale ani žádného hráče v poli, který by uměl chytat. A tak Mitra začala hrát dlouhou přesilovku bez brankáře. Jenže neproměňovala svoje šance a to ji zřejmě tak rozhodilo, že se do její hry začala vkrádat nepřesnost. A tak jsme začali zachycovat její přihrávky a přesnými kopy do soupeřovy opuštěné branky navyšovat skóre až na 8:3. Po soupeřově úpravě skóre přišel závěrečný hvizd a my najednou měli tři body, se kterými jsme vůbec nepočítali.

 

O zápase bude taky určitě referovat web www.futsalmitra.cz

  

Panama-naše noční můra???

Blue Flames A  :  Panama   0:7 (0:3)

Ještě máme živé paměti, jak nám vloni béčko Panamy naložilo devět branek. A situace se opakovala! Tentokrát jsme dostali „jen“ sedm, rozdíl byl snad ale ještě větší než vloni. Hráči Panamy, už od pohledu běhavci, roztočili hned od začátku svůj kolotoč a neustálým pohybem s míčem i bez něj a přesnými přihrávkami nás dokonale rozebírali. Zatímco u nás byli v pohybu maximálně dva hráči zaráz, Panama svým vířivým futsalem v poklidu navyšovala skóre. A to ještě musíme pochválit našeho brankáře, který vychytal několik soupeřových jasných tutovek. Víc toho o tomhle zápase asi napsat nejde, protože byl od začátku až do konce stejný.

Nemusíme ale po dnešku věšet hlavu. Porazili jsme vedoucí Mitru a sebrali ji první letošní body. A když si vezmeme ponaučení ze druhého zápasu, tak jistě jednou dojde i na Panamu…

>>

16.10.2011 Béčko: První zápas bez výhry

29.10.2011 12:11

Blue Flames B : Santa Morgana  3:3 (2:1)  Svícenec 2, L.Sosnar

V tomto zápase nás čekal první těžší soupeř, cikánský klub Santa Morgana. V něm hrají zkušení futsalisté, vedení bílým špílmachrem  ve funkci kapitána. Do zápasu jsme nastoupili s tím, že musíme podat soustředěný výkon a co nejdřív si vytvořit brankový odstup, ovšem to nám nevycházelo. Branky v prvním poločase jsme vstřelili dvě, jenže dvakrát tolik šancí nedali a soupeř taky nebyl bezzubý.A tak poločas skončil těsným výsledkem v náš prospěch.

Do druhé poloviny jsme šli s tím, že musíme navýšit skóre, ovšem skutečnost byla šokující. Naše snaha doťukat míč až do branky a naprostá bohorovnost v obranné hře vedla až ke skóre 2:3! Podařilo se nám ke konci vyrovnat, náš výkon v tomto zápase na víc než  remízu ale nestačil.A tak jsme přišli o první body, úplně zbytečně.

  

Blue Flames B  :  Ethanol  5:2 (4:1)  Mendel 2, Wünsch, L.Sosnar, Kavín

Druhý dnešní soupeř byl herně slabší než ten první a herně to bylo okamžitě znát. Od začátku jsme měli převahu a brzy přišly pěkné góly po přesných ranách k tyči. Soupeř měl vlastně jen dva hráče, kteří se nám herně vyrovnali, ti ovšem na všechno nestačili. A tak přišly další góly, tentokrát od Davida Mendla. Nejdříve bomba do šibenice a potom vítězný hlavičkový souboj se soupeřovým brankářem. Druhý poločas už byl jen udržovací. Soupeř na zvrat neměl a my jsme povolili v tempu. A tak na každé straně už přibyl jen jeden gól a zápas  jsme v klidu dovedli do vítězného konce.

>>

15.10.2011 Áčko vyválčilo ze dvou zápasů jeden bod

24.10.2011 16:27

 

Blue Flames A : SOŠ OOM  4:4 (2:2)  Svícenec 2, Michna, Wünsch

Na dnešní zápasy jsme nastoupili s obavami, protože nebyl k dispozici ani jeden stálý brankář. Traktor je pro zranění mimo hru do konce podzimu a Pegas chytal velký fotbal za Rajhrad. A tak se dočkal premiéry v okresním přeboru manažer-univerzál Martin Dilhof. A kupodivu mu nebylo co vyčíst, v brance se mrskal pěkně. Úvodnímu gólu po odražené střele od tyče ovšem nezabránil. Dá se říci, že jsme měli více ze hry, ovšem  na víc než srovnání skóre do poločasu to nestačilo. Ve druhém poločase jsme dokonce získali mírnou převahu protože „Sošóm“ měl jen jednoho hráče na střídání a přestával stíhat. Neproměňovali jsme ale šance a výsledkem byl jen jeden vstřelený gól, což se nám v závěru vymstilo. Soupeř nasadil pět minut před koncem ke hře bez brankáře a dokonale nás rozebral. Výsledkem byl neobsazený hráč u naší zadní tyče a vyrovnání skóre na 3:3. Kupodivu ihned po rozehrání ze středu hřiště jsme tentokrát využili svoji první šanci k opětovnému vedení. Historie se ale opakovala. Opět soupeřova hra bez brankáře, opět rozebrání naší obrany, opět neobsazený hráč a opět obdržený gól. A protože do konce už mnoho času nezbývalo, tak to byl gól poslední.

 

Blue Flames A  :  Toka  1:2 (0:1)  Podhrázský

Toka dobře věděla, koho máme v brance a tak hned zasypala Martina sprškou střel. Ty končily v síti, ovšem v té ochranné za brankou, někdy i nad ní. Martin taky něco pochytal, nestačil jen na vlastním hráčem tečovanou střelu. No a naše střelecká produktivita byla v prvním poločase hanebná. Nepřesnými či pozdními a tím pádem zblokovanými střelami se skóre měnit nedá.A tak poločas skončil hubeným skóre. Ve druhé půlce se premiérově trefil Adam Podhrázský a konečně jsme protrhli střeleckou smůlu. Bodový zisk nám však nebyl v tomto zápase dopřán. Soupeřův útočník se zbavil faulem Honzy Vrány, píšťalka rozhodčího zůstala němá a už jsme zase prohrávali. V závěru zápasu byl ještě za opakovaný faul vyloučen Kamil Michna a tak na vyrovnání už nezbyl čas ani síly.

I když jsme se před zápasy obávali, kolik dostaneme gólů, tak brankář dnes nebyl problém. Martin si svoje odchytal, spíš nás tlačí střelecká neproduktivita. Než se hráč rozhodne, jestli vystřelí, přihraje či poběží s míčem dál, tak uplyne strašně dlouhá doba. A pokud nám tohle vycházelo vloni v brněnské lize, tak letos by se nám to mohlo nevyplatit. Osobně si myslím, že oba zápasy šlo vyhrát…

>>

8.10.2011 Špatný víkend pro Áčko

11.10.2011 19:05

 

Že naše nováčkovská vítězná série v okresním přeboru nebude trvat věčně bylo každému jasné. Že ale bude utnuta takto rázně čekal ale málokdo. Ale popořadě…

 

Blue Flames A : Gloria   2:5  (2:2)  Šlapák 2

 

Gloria je tým zkušených hráčů, kteří hrají vyšší soutěže už přes deset let. A zkušeně hráli taky proti nám. Zatímco my jsme neustále bušili na jejich obranná vrata, oni chytře čekali na šanci. A když ji dostali, nic nekomplikovali, poslali si pár (vždy) přesných přihrávek a bylo zle. A taky se ujali vedení. Potom se konečně ujala jedna z našich mnoha šancí a Vojta Šlapák prostřelil po zemi soupeřova brankáře. Gloria ale vzápětí kontrovala, nicméně Vojta opět pálil po zemi a poločas tak skončil nerozhodně.

Do druhé půlky nastoupila zcela jiná Gloria! Ze zalezlého soupeře se rázem stali útočící dravci a my nevěděli,kam dřív skočit. Také jsme měli pár šancí, byly to ale viditelné střely, které soupeřův brankář pochytal. Gloria naopak několikrát rozehrála před naší brankou ťukes a náš brankář se několikrát musel mrskat na zemi jako Dominik Hašek. Nakonec ale musel dvakrát kapitulovat po dorážkách a gól v poslední vteřině už jen pečetil naši první prohru.

 

Blue Flames A : Kalábek Lino C  1:11 (1:6)  Vrána

 

Tak takhle nějak vypadalo školení z futsalové praxe. Soupeř si s námi od začátku dělal co chtěl a za 10 minut to bylo 0:5. Hlavně v útoku byla jejich převaha obrovská. Potom se hra trochu vyrovnala, dokonce jsme vstřelili gól, nicméně soupeř v pohodě kontroloval hru a neustále hrozil.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím ,že si nesmíme udělat ostudu,soupeř měl ale jiný názor. Znovu zapnul na plné obrátky a jejich útočná dvojice si opět dělala, co chtěla.Nám se naopak nedařilo vůbec nic a tak se zrodila naše nejvyšší porážka za poslední roky.

Nemusíme ale věšet hlavu. Nikdo přece nečekal (snad kromě M. Beny), že s každým soupeřem zatočíme. Jsme nováčci, takže naším úkolem je bojovat a pozorně sledovat ty lepší družstva. Když si od nich vezmeme „to lepší“, budeme jim brzy zdatnějším soupeřem. Vzpomeňte si, řekli by jste vloni, že letos dáme Dynamu desítku?

 

A ještě jedna neradostná zpráva. Brankáři Traktorovi v neděli při obyčejném dřepu ruplo v koleni a musí na artroskopii.Takže jeho další futsalový osud je ve hvězdách…

>>

2.10.2011 Béčko: Devět nastřílených gólů, přesto ale nespokojenost

03.10.2011 22:39

 

Blue Flames B : Hlt club   9:5 (5:2)  Kavín 4, Mendel, Wünsch, Svícenec, Dilhof, Černošek        

Na zápas opět dorazila naše početná žlutomodrá armáda, zatímco soupeř nastoupil jen ve čtyřech hráčích do pole. Měli jsme tedy teoreticky soupeře uběhat, což ale nebyla pravda. Od prvního výkopu bylo jasné, že jsme soupeře podcenili, čehož si protihráči rychle všimli a z prvního protiútoku otevřeli skóre. My jsme se proti tomu utápěli ve váhavosti, neúčelných parádičkách a nedůslednosti v bránění. Takže soupeř i bez střídání držel vyrovnaný stav a až parádní oblouček Lukáše Wünsche a nechytatelná bomba Tomáše Svícence z půlky hřiště nám zajistil náskok do poločasu.

Druhá půlka byla kopií té první. My jsme stříleli góly, soupeř ale taky. Jenže zatímco my jsme na jeden gól potřebovali aspoň pět šancí, tak soupeř skóroval skoro z každého protiútoku, protože téměř neexistovala naše obrana. A soupeř hrál jednoduchou taktiku přihrávky na zadní tyč, kde stál skoro pokaždé nekrytý protihráč. Naštěstí se naše převaha projevila v útoku, protože soupeř ve čtyřech všechno nestíhal. Pochvala patří Davidu Kavínovi za střeleckou pohotovost.

Sice jsme vyhráli, s těmito soupeři je to ale povinnost. Jak prohlásil náš manažer, tenhle soupeř měl dostat patnáct branek a žádnou nedat. A měl naprostou pravdu. Pokud chceme být respektovaný klub, nesmíme do žádného zápasu jít s tím, že se soupeř porazí sám. Dnes nás to stálo první místo v tabulce a ti opravdoví soupeři teprve přijdou!

>>

24.9.2011 Áčko v čele tabulky!

28.09.2011 23:52

 

Blue Flames A : Soccer   2:0 (0:0)  Pechura, Michna

Ve druhém dvoukole nás čekali Soccer a Dynamo. Papírově to měli být slabší soupeři, ovšem pravda to nebyla. V tabulce poslední Soccer s nejvíce obdrženými brankami se prezentoval výbornou obranou a nebezpečnými protiútoky. Nejlepšími hráči prvního poločasu byli ale brankáři a tak poločas skončil bez branek. Zápas tak ve druhém poločase rozhodli debutanti. V Áčku debutující brankář Marek Hledík vyhodil míč přes půl hřiště na po roce znovudebutujícího Iva Pechuru a ten přehlavičkoval soupeřova brankáře. Druhý gól připojil dnešní den výborný Kamil Michna a tak se s houževnatým soupeřem zrodil brankově hubený výsledek v náš prospěch.

 

Blue Flames A : Dynamo  10:5 (5:2)  Kouřil 3, Michna 3, Kavín, Podhrázský, Svícenec, Wünsch  

                                            

V dalším zápase jsme nastoupili proti starým známým z 1.brněnské ligy, líšeňskému Dynamu. Nebudeme rozebírat jednotlivé góly, protože na 15 vstřelených branek tady není místo. Spíš si všimněme, jaký je oproti loňské sezóně velký rozdíl mezi naším týmem a vítězem naší skupiny Dynamem. Právě těch pět gólů! Dynamo nastoupilo v totožné sestavě jako vloni, zatímco my jsme nastoupili s pěti novými hotovými hráči. A to byl v tomto zápase hlavní rozdíl. Mladé pušky pohybem a technikou rozebraly Dynamo celkem desetkrát a zápas byl celkem brzy rozhodnut. A po skončení všech zápasů 4. kola to bylo jasné - nováček Blue Flames vede celou soutěž!

>>

18.9.2011 Dvě pohodové výhry pro Béčko

20.09.2011 21:40

 

Blue Flames B : Kohouti  7:2 (4:0)  Mendel 2,Černošek,Podhrázský,M.Sosnar,Kavín,Wünsch

Na další nedělní dvojzápas jsme dorazili opět ve velkém počtu se všemi mladými posilami a tak se od začátku hrálo podle našich not. Soupeře jsme přehrávali po všech stránkách a tak poločasový výsledek byl pro něj ještě milosrdný. Po přestávce sice soupeř snížil šťastnou brankou z rohu, na výsledek to ale nemělo nějaký vliv. Přidali další branky a utkání se v dohrávalo v poklidu.

 

Blue Flames B : Predators  4:1 (1:0)  Podhrázský 2, Kavín, M.Sosnar

Další soupeř z dolní poloviny tabulky a další naše povinné vítězství. Predators byli o něco snaživější než Kohouti, naši kompaktní hru to ale nijak neohrozilo. V prvním poločase se nám podařilo vstřelit jen jednu branku, po přestávce se to ale zlomilo a soupeř snižoval až za stavu 4:0 z penalty.

 

Pocity z dnešního dne? Jen ty pozitivní. Krásné letní počasí, dvě výhry a jasná herní převaha. Jenže ti těžcí soupeři teprve přijdou. Takže nezpychneme a naladíme si formu na druhou polovinu října. Tam se bude lámat chleba.

>>

Záznamy: 171 - 180 ze 211

<< 16 | 17 | 18 | 19 | 20 >>

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.