Archiv článků

Podzim 2010:Zatím nejúspěšnější sezóna v naší historii

13.09.2011 21:23

V neděli 14.listopadu odehrálo Béčko svůj poslední podzimní zápas a uzavřelo naše podzimní účinkování v mistrovských soutěžích. Áčko i Béčko zůstávají po podzimu shodně na 2. místech a i proto můžeme hodnotit sezónu zatím jako hodně úspěšnou.

Áčko:Za podzim stejně uhraných bodů jako za celou loňskou sezónu

Áčko zaznamenalo oproti loňsku obrat o 180 stupňů.Kde máme hledat důvody? Já osobně vidím tři: Pavel Vašulka, Jirka Střídecký a Honza Vrána. Ne že by to byly extra hvězdy, ale

- s nimi přišlo 28 gólů(a 10 za Béčko),

- jsou to dva kompletní obránci a jeden střelec, tedy tři posily,

- a hlavně přibyli tři hráči do našeho úzkého loňského kádru.

Takže už jsme se nemuseli před každým zápasem obávat jestli nás bude dost a mohli se soustředit jen na hru. Už jsme nemuseli předvádět hru stylem beton a brejky, ale hráli pohledný futsal a výsledky přišly okamžitě.Hned ve druhém zápase historicky první výhra nad Tomsonem a od prvních kol umístění v popředí tabulky.Docela jsem měl obavu,jestli to není nějaká shoda náhod,ale nebyla.Naše forma dokonce stoupala a najednou jsme byli v souboji o první místo!V přímých bojích o první místo jsme sice vybojovali jen jednu remízu,ale po vyrovnaných soubojích.Ale protože si naši soupeři v bojích o čelo taky nic nedarovali,tak nám patří druhé místo.

A teď nějaké zápory.První se ukázal ještě před začátkem ligy,a to tréninkové hřiště.Manažer Martin sehnal hřiště u baseballistů v Komárově.To ale bylo bez nějakého zázemí,navíc s povrchem připomínající atletický tartan a hlavně bránilo jakémukoliv sklouznutí.Doplatil na to Vojta Šlapák,který si tam poničil vaz v koleni a má s ním problém dodnes.Tak jsme se přesunuli ke komárovskému učňáku,tam zase ale bylo špatné osvětlení,takže po setmění už to byla jen stínohra.

Další „mušky“ se už týkají naší hry a to jsou některé nepovedené zápasy. Hlavně ten s Panamou(3:9). Částečnou omluvou může být to, že za ni nastoupili bratři Drábkové,kteří hrají MSFL za Líšeň.Taky porážka od BB Press 1:5 a remíza s posledním Rewinem,který nastoupil o čtyřech hráčích.Tady se ukázalo,že špatně reagujeme na nepříznivý vývoj zápasu,hrajeme si pořád „to svoje“.Uvidíme,co s tím provedeme na jaře.

A co kádr?Pokusím se tady nějaké zhodnocení,snad mi nebude omláceno o hlavu.

Brankář:Vlastně zůstal jediný.Veterán Traktor si prožil další futsalové jaro a každý zápas si dokáže užít.A těší ho hlavně výkony spoluhráčů.Hodnotit jej musí ostatní.

Obrana:Příchodem dvou nových borců se stabilizovala a nastupovala převážně ve složení Pavel Vašulka, Michal Bena, Lukáš Neugebauer, Jirka Střídecký a Jirka Černošek.Přičemž Michal Bena hrál několikrát i v útoku.Dobře zaútočit dokáže ale všech pět... Pavel Vašulka je pro každého protihráče nepříjemný pes-obranář,čili důrazný obránce,který nikdy neuhne.Má výbornou střelu zdálky.Michal Bena je kompletní fotbalista,který každý zápas ohromně prožívá,někdy až moc.Lahůdkou jsou jeho pasy přes celé hřiště.Navíc dokáže i nebezpečně zaútočit a v závěru podzimu chytil střeleckou formu.Lukáš Neugebauer je nenápadný hráč,ale jako brankář můžu říct,že vzadu odvede spoustu černé práce.Těch vypíchnutých míčů a v posledním okamžiku zachycených soupeřových přihrávek…A Jirka Střídecký je svěží nový vítr,který hru vzadu zrychlil.Spolu s Jirkou Černoškem taky vstřelili z obránců nejvíc gólů(kromě Michala Beny,ten hrál ale občas i v útoku).

Útok:Tam vede jednoznačně Honza Vrána.O něm se dá říct že přišel,viděl a vede(naši tabulku střelců).Má na to být ještě lepší.Druhým střelcem je Tomáš Sedlinský.Loňský obránce se přeškolil na útočníka a nastřílel za Áčko 12 gólů a dalších 15 za Béčko,takže navíc mu patří uznání za poctivou docházku.A tím vlastně útočníci končí.Vojta Šlapák odehrál jen pár zápasů,přesto dvakrát vstřelil hattrick.Dál už jej nepustilo zraněné koleno.Milan Kouřil přišel jen párkrát,zato ale vstřelil důležitý gól Tomsonu a hattrick Parmagianni.

Takže Áčko se může v klidu uložit k zimnímu futsalovému spánku.Ale jen do konce února.V březnu se už bude muset začít makat,abychom byli připravení na jaro.Protože za téhle situace se už musíme pokusit o postup.

Béčko:Pohodová hra a výsledky

B-tým si dal za cíl pohodový pobyt ve 3.1ize a radost ze hry.A ta se dostavila okamžitě.I když Béčko absolvovalo podzim bez stálého brankáře,na výsledky to nemělo vliv.Posily z Áčka ze začátku chodily poctivě a s nimi se zvedla i výkonnost kmenových Béčkařů.A tak jsme po 5.kole měli na kontě plný počet bodů,42 vstřelených gólů (tj. 8,4 gólů na zápas) a historicky nejvíc vstřelených gólů v zápase,16 proti Zoneru.Ve druhé polovině soutěže se ale kvantita posil z Áčka snížila a začala dřina.Branky jsme stříleli už ztěžka,ve zbylých pěti zápasech už to bylo jen 11 gólů.Naštěstí dobře pracovali zaskakující brankáři s obranou,ale dvěma prohrám už nezabránili.Hlavně ta s Holáskami v poslední minutě mrzí doteď.No ale na celkové druhé místo to stačilo.A jak si naši borci vedli herně?

O brankářích už byla řeč.Plánovaný Martin Dilhof musel na operaci a na dva měsíce byl mimo.A tak se sehnal staronový brankář Martin Hledík anebo chytal kdo měl zrovna volno.V obraně nejčastěji hrál mohykán-zakladatel klubu Jura Jurečka a střelec-objevitel David Mendel.Proč mohykán zakladatel?Jura Jurečka je jeden ze dvou posledních hráčů,kteří hrají od vzniku v klubu v roce 2000 (ten druhý je Martin Dilhof).A v Davidu Mendelovi se objevil střelec!Dal za podzim 10 gólů,to nedal před tím za dva roky.Hodně často taky chodil do obrany vypomáhat z Áčka Jirka Černošek,takže uznání patří i jemu.

V útoku patří prim Tomášovi Sedlinskému.Chodil poctivě,střílel poctivě,takže mu po zásluze patří primát nejlepšího střelce 3.A ligy s 15 brankami.Parťákem do útoku mu byl nejčastěji Vojta Deutsch,ten ale střeleckou formu na podzim spíš hledal, i když Orlům z Lískovce nastřílel 5 branek.V první polovině chodil i Honza Vrána a ten opravdu dělal v soupeřových obranách vítr.Jeho hlavní pracovní poměr je ovšem v Áčku.Dál si zahráli Milan Kouřil,Marek Holík a Jirka Střídecký,ovšem jen když měli volno.

Takže podzim máme za sebou.Stal se zatím nejúspěšnějším obdobím v historii Blue Flames.V pohodě můžeme zakončit podzim na naší základně na Okruhu a těšit se na jaro.Bude stejně úspěšné jako podzim?Je to jen na nás.

>>

10.9.2011 Áčko: Stoprocentní vstup do nové soutěže

11.09.2011 00:27

 

Blue Flames A : Tango C   7:6 (5:4)  Bena 3, Šlapák 2, Svícenec, Kavín

Na očekávaný první zápas v okresním přeboru dorazily všechny opory z loňska, mladé posily z Béčka a úplný nováček Kamil Michna. Začátek zápasu byl opatrný, protože týmy se neznaly a nevěděly, co od sebe mají čekat. Pak to ale začalo! Střela zdálky od Tomáše Svícence, teč soupeřova obránce do brankářova protipohybu a 1:0 pro nás! Vzápětí přímý kop Michala Beny pod břevno soupeřovy branky a 2:0. Tango nehrálo špatně, ale my jsme mu perfektním pohybem po celém hřišti nedali šanci na nějaký tlak. Vzápětí dorážka Vojty Šlapáka - 3:0. Poté soupeřova haluz neboli špatně ale zároveň nechytatelným padáčkem trefená přihrávka - 3:1. Ale rychle jsme zvýšili až na 5:1! Nutno ale přiznat, že jsme v téhle fázi zápasu měli štěstí - soupeř trefoval nechytatelnými ranami tyče a my dávali z každé druhé akce góly. Ale i nás došlo. Tango totiž umělo dokonale jednu věc, a sice přihrávky na zadní tyč na neobsazeného hráče. Takhle jsme nakonec dostali pět branek ze šesti. Soupeř takto snížil na 5:3 a poslední branku před přestávkou jsme dostali po 10m kopu, který náš brankář sice vyrazil ale na dorážku už byl bezmocný.

Po přestávce to už byla přetahovaná o výsledek. Vždy se nám podařilo zvýšit na dvougólový rozdíl, soupeř ale okamžitě kontroval. Tango začalo získávat  převahu, přece jen herní kvalita byla na jeho straně. Nakonec ale úspěch slavila naše bojovnost a obětavost, vždyť jsme přežili i docela dlouhou soupeřovu power-play. Takže první zápas, první vítězství, první vstřelený hattrick (Michal Bena) a první tři body do tabulky.

 

Blue Flames A : Orel Řečkovice A   4:3 (3:1)  Šlapák 2, Svícenec, Michna

Druhý zápas jsme začali v útočném stylu a brzy to bylo 2:0! Nejprve Tomáš Svícenec prostřelil z přímého kopu soupeřovu zeď, která se před ním neuvěřitelně rozestoupila a vzápětí sólo a blafák Vojty Šlapáka znamenal dvougólové vedení. Soupeř rychle pochopil, že s námi nemůže hrát otevřenou partii, zakopal se na vlastní půlce a vyrážel do brejků. Jeden z nich po sérii odrazů dokopal až do branky - 2:1. Orel taky hodně fauloval, už ve 20.minutě jsme měli výhodu 10m kopu, z dorážky upravil opět Vojta Šlapák na 3:1 a tak taky skončil poločas.

Ve druhém poločase začal soupeř zlobit! Brzy po zahájení přišlo bleskové uvolnění jednoho z brejkařů a střela nad brankářovo rameno znamenala snížení na 3:2. Naštěstí zakrátko poté přišla nádherná křižná přihrávka Davida Kavína přes půl hřiště na před prázdnou brankou stojícího Kamila Michnu - 4:2. Soupeř ale vzápětí snížil, když náš brankář měl zakrytý výhled. Vzápětí začaly naše nové posily chytat křeče. Soupeř ale našeho oslabení naštěstí nevyužil, naopak my jsme ještě v poslední minutě měli možnost dalšího 10m kopu. Ten už Michal Bena neproměnil, vzápětí se ale pískal konec.

 

Co dodat? Že je to začátek jako z říše snů. Na hřiště jsme šli s cílem nezostudit se a nakonec máme dvě výhry. Obě poctivě odpracované. Mladí nováčci ukázali, že zvládnou s přehledem i Áčko a tak bychom nemuseli hrát v okresním přeboru nějakou podřadnou roli.

 

P.S. O našem zápase s Řečkovicemi referuje též web www.orlak.banda.cz.  Tango se zatím na svých stránkách neprobralo.

>>

4.9.2011 Béčko zahájilo sezónu úspěšně

05.09.2011 22:49

Blue Flames B : Carpe Diem  1:0 (1:0)  Sedlinský

Na první zápas sezóny jsme dorazili po lehkém bloudění ve velkém počtu a tak byla otázka, jak bude vypadat naše sehranost. Popravdě řečeno, nic moc. Mladé naděje, které předešlou noc strávily na jakési pařbě, se utápěly v bezúčelných parádičkách a zkušení borci zase neproměňovali šance. A tak se ujala jediná, kterou proměnil osvědčený střelec Tomáš Sedlinský.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. U nás byla znát nesehranost a soupeř byl totálně jalový. Jeho nejlepším hráčem byl zcela jistě brankář, který chytil tři naše vyložené šance. A protože Carpe Diem svoji jedinou šanci také neproměnili, zrodil se hubený výsledek, který ve futsale není často k vidění. 

P.S. O zápase referuje též web www.carpediembrno08.blogspot.com

 

Blue Flames B : Donkeys   8:3 (2:1)  Kavín 3, Wünsch 2, Dilhof, Sedlinský, Svícenec 

Druhý zápas byl už o něčem jiném. Soupeř měl být papírovým outsiderem, ale nebyl. Vstřelil první branku zápasu a my měli co dělat, abychom do poločasu výsledek horko těžko otočili. Po přestávce po naší lajdáckosti navíc vyrovnal a nadále zlobil. Ovšem tehdy se ukázaly naše nové zbraně, mladé pušky. Tomáš Svícenec několikrát proběhl celým hřištěm a mazal svým mladým souputníkům do vyložených šancí. Ti se nenechali pobízet a najednou to bylo místo 2:2 už 8:2. Donkeys úplně fyzicky odpadli a v závěru už jen zkrášlili skóre. 

Dojmy z prvního dne? V prvním zápase nesehranost, naštěstí proti neškodnému soupeři. Ve druhém už zlepšený výkon, i když prošpikovaný hrubkami v obraně. Mladí kluci ukázali, že můžou být platnými posilami, i když to bude chtít pár věcí ještě dopilovat. Příjemně překvapil svým výkonem Tomáš Šoukal a taky Martin Dilhof,  který způsobem - poprvé vběhl na hřiště - dostal přihrávku - bodlem málem protrhl soupeřovu síť - posadil se zpátky na lavičku a už nehrál - se už dvanáctou sezónu po sobě zapsal do klubové statistiky.

 

P.S.  Kompletní rozpisy zápasů a průběžné tabulky najdete v rubrice Odkazy. Tam je webová adresa na brněnskou futsalovou asociaci s veškerými potřebnými údaji.

 

 

>>

SOUPISKA BLUE FLAMES 2011-2012

30.08.2011 21:21

 

SOUPISKA  BLUE FLAMES  2011-2012

 

 

 1  Marek  HLEDÍK                 (1985)

 2 

 3  Tomáš  SEDLINSKÝ         (1979)

 4  Lukáš  NEUGEBAUER     (1981)

 5  Jan  VRÁNA                       (1990)

 6  Kamil  MICHNA                 (1988)

 7  Michal  BENA                    (1978)

 8 

 9  Ivo PECHURA                   (1980)

10 Vojtěch  ŠLAPÁK              (1982)

11 Jiří  STŘÍDECKÝ              (1989)

12 Petr ŠVANCARA              (1979)

13 Michal  ZDRAŽIL              (1965)

14 David  MENDEL                (1979)

15 Ladislav  SOSNAR             (1986)

16 Milan  KOUŘIL                  (1975)

17 Adam  PODHRÁZSKÝ      (1992)

18 Marek  HOLÍK                    (1965)

19 David  KAVÍN                    (1992)

20 Tomáš  ŠOUKAL               (1973)

21 Vojtěch  DEUTSCH           (1988)

22 Tomáš  SVÍCENEC            (1992)

23 Martin  DILHOF                 (1964)

24 Lukáš  WÜNSCH               (1992)

25 Petr  HORÁK                      (1983)

26 Michal  SOSNAR               (1987)

27 Adam  FALTÝNEK           (1981)

28 Jiří  ČERNOŠEK                (1978)

 

Odchody: Jiří Jurečka (Opelík Rajhrad), Tomáš Balon (Slovensko), Michal Čermák, Marek Košťák, Michal Janík (ukončení činnosti), Miroslav Klaška (přerušení činnosti) 

>>

Tento týden to už (zase) začne!

30.08.2011 20:58

Prázdniny nám končí a začíná nová futsalová sezóna. A tahle bude jiná než ty předešlé. Áčko i Béčko vstupují do nových soutěží. Áčko udělalo krok do „vyšší“ futsalové společnosti a Béčko po letitém soupeření se stále stejnými protivníky bude hrát jinou skupinu na jiném hřišti s jinými soupeři.

Co se dělo přes prázdniny? Činil se především manažer Martin. Sehnal nové hráče, nové tréninkové hřiště, chodil na schůze, obvolával všechny členy…Výsledek stojí za to. Pár nás ubylo,ale hodně přibylo! A většinou to jsou mladí kluci,kteří by měli být platnými posilami.Vyjednal nám i nové tréninkové hřiště na Kamínkách,tak jsem zvědavý,kolik nás bude na čtvrteční tréninky od 17.00 chodit. Tréninky už běží od 18.srpna, účast je zatím ale velice tristní. Členů chodí málo,musí je doplňovat místní ne zrovna fotbaloví hráči a výsledkem je pak pohodový fotbálek, který ale po tréninkové stránce moc nedá.Mělo by se to zlepšit, jinak se budeme sehrávat až při prvních zápasech a to pro nás rozhodně výhoda nebude.

Při pohledu na prozatímní podzimní soupisku najdeme 24 hráčů! Osobně si myslím, že to trochu prořídne, rád bych se ale mýlil a staneme se na brněnské podmínky velkoklubem.Objevili se staronoví hráči Ivoš Pechura, bratři Sosnarové a taky spousta „mladých pušek“.Snad už odpadnou problémy s nedostatkem brankářů a gólů budeme střílet stejně jako vloni. Poznáme to už brzy.

Sezónu zahájí Béčko

Už tuto neděli v 9.00 zahájí naše Béčko letošní sezónu. Soupeřem mu bude vloni sestoupivší klub Carpe Diem a v 10.30 nastoupí proti týmu Donkeys, který skončil ve své třetiligové skupině poslední. Pro nás to jsou úplně neznámé kluby, neznámý pro nás bude ale celý letošní třetiligový ročník. Musíme ovšem počítat už s tím, že si na nás soupeři budou dávat pozor. Blue Flames se totiž pomalu stávají známým klubem a tak nám bude věnována zvýšená pozornost, ostatně to poznáme už sami. A tak se musíme uvést dobrým výkonem, ať si zjednáme hned od začátku respekt od soupeřů.

>>

STŘELECKÉ TABULKY BLUE FLAMES 2010-2011

10.08.2011 17:42

 

TEAM A

1.J.Vrána                        25 (19+6)

2.V.Šlapák                      22 (6+16)

3.M.Bena                        18 (8+10)

4.T.Balon                        16 (0+16)

5.T.Sedlinský                  15 (12+3)

6.L.Neugebauer              14 (4+10)

7.J.Střídecký                   11 (6+5)

8..M.Kouřil                      9 (4+5)

9.J.Černošek                    7 (6+1)

10.P.Vašulka                   3 (3+0)

11.M.Dilhof                    1 (0+1)

     M.Janík                      1 (0+1)

 

TEAM B

 1.T.Sedlinský                19 (15+4)

 2.D.Mendel                   14 (10+4)

 3.J.Vrána                         9 (9+0)

 4.V.Deutsch                    8 (7+1)

 5.M.Holík                       7 (3+4)

 6.M.Bena                        5 (0+5)

 7.M.Kouřil                      4 (2+2)

    V.Šlapák                      4 (0+4)

    T.Balon                        4 (0+4)

 8.J.Jurečka                      3 (3+0)

    J.Černošek                   3 (3+0)

    J.Střídecký                   3 (1+2)

   A.Podhrázský               3 (0+3)

    P.Švancara                   3 (0+3)

 9.M.Košťák                    2 (0+2)

    M.Dilhof                      2 (0+2)

    T.Šoukal                      2 (0+2)

    L.Neugebauer              2 (0+2)

    M.Klaška                     2 (0+2)

10.J.Najt                          1 (0+1)

    P.Horák                       1 (0+1)

 

Čísla v závorce znamenají vstřelené góly za podzim+jaro.

v závorce znamenají počet vstřelených gólů za Áčko+Béčko

 

STŘELCI CELKEM A+B

 1.J.Vrána                      34 (25+9)

   T.Sedlinský                34 (15+19)

 2.V.Šlapák                    26 (22+4)

 3.M.Bena                      23 (18+5)

 4.T.Balon                      20 (16+4)

 5.L.Neugebauer            16 (14+2)

 6.J.Střídecký                 14 (11+3)

   D.Mendel                    14 (0+14)

 7.M.Kouřil                    13 (9+4)

 8.J.Černošek                 10 (7+3)

 9.V.Deutsch                   8   (0+8)

10.M.Holík                     7   (0+7)

11.P.Vašulka                   3 (3+0)

    M.Dilhof                     3   (1+2)

    J.Jurečka                     3   (0+3)

   A.Podhrázský              3   (0+3)

   P.Švancara                  3   (0+3)

12.M.Košťák                 2   (0+2)

     T.Šoukal                   2   (0+2)

     M.Klaška                  2   (0+2)

13.M.Janík                     1   (1+0)

     J.Najt                        1   (0+1)

    P.Horák                     1   (0+1)

 

 

 

 

>>

aaaaa

10.08.2011 16:19

avasvasdvdvasdvasdvv

v

dfv

dfvdv

>>

bbbb

10.08.2011 16:19

sdvavasdvsadvvs

dvsadv

sdav

asdv

>>

a

10.08.2011 16:07

a

>>

b

10.08.2011 16:07

b

>>

Záznamy: 181 - 190 ze 211

<< 17 | 18 | 19 | 20 | 21 >>

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.