Archiv článků

efwef

09.08.2011 22:00

wefweffwefwef

>>

Ano2

09.08.2011 21:18

Ano2

>>

Nová budoucnost

09.08.2011 21:17

Ano, je to tak. Už budeme vždy po čárce vkládat mezeru ...

>>

A

09.08.2011 20:40

AAA

>>

Pro Béčko byla letošní sezóna vyjímečná

20.06.2011 17:39

Naše béčko letos zažilo sezónu rekordů.Vstřelilo nejvíce branek v jedné sezóně ve své historii,zařídilo nejvyšší výhru v dějinách klubu,do střelecké tabulky se zapsal rekordní počet hráčů.Celkové první místo v tabulce už bylo jaksi samozřejmé.

Každý samozřejmě ví,jak naše Béčko funguje.Základem je vždy několik hráčů Áčka,kteří tvoří hru a těm vypomáhají kmenoví Béčkaři,kteří si chodí zahrát pro radost.Letošní novinkou je,že v Béčku se začaly zkoušet mladé naděje,které by mohly časem postoupit do Áčka.

Po podzimu,ve kterém září datum 19.září 2010,kdy Béčko ustanovilo výhrou 16:2 nad Zonerem rekordní výhru,došlo k několika změnám.Bohužel si přes zimu vážně poranil koleno jeden ze zakladatelů klubu Jura Jurečka a taky se musel shánět brankář,protože v našem početném kádru byl kupodivu jen jeden.Sehnal se staronový Marek Hledík a mohlo se vyrazit do jarních bojů.

V jarních zápasech bylo rozhodující,kolik bude chodit hráčů z Áčka.Protože jich chodilo dost,tak naše herní převaha byla viditelná a neustále jsme se drželi na špici.Přišly i nějaké prohry,ty nám ale nevadily,protože naši pronásledovatelé si brali body mezi sebou.22.května jsme se dočkali vzácné návštěvy-přišel si za nás zahrát Petr Švancara,po R.Dostálkovi zřejmě nevětší současná hvězda brněnského fotbalu.Po dalších výhrách jsme si v poklidu s předstihem došli pro celkové první místo.

A teď ty rekordy:o nejvyšší výhře už bylo psáno.Béčko za letošní sezónu nastřílelo 101 branek (průměr 5,05 na zápas,nový rekord Béčka)a do střelecké tabulky se zapsalo neuvěřitelných 21 hráčů!To je zřejmě rekord celého Brna a možná nejen jeho.Mezi jmény střelců najdeme kompletní Áčko,naše veterány,znovunalezené J..Najta či T.Šoukala ale i mladé naděje Adama Podhrázského a Mirka Klašku.

Protože pohyb hráčů v Béčku je obrovský,zmíním se jen o těch „stálých“ Béčkařích.I když začít musí Tomášem Sedlinským.Je sice na béčkové soupisce,stíhá ale chodit hrát za oba týmy.Stal se po zásluze nejlepším střelcem Béčka s 19 brankami.Nepřehlédnutelnou postavou je David Mendel.Měří skoro 2 metry,váží přes 100kg a rychlost střely má přes 100km/h.Tím pádem se těžko přehrává v obraně a jeho střely jsou ničivé.Jako obránce nastřílel 14 gólů.Ohromně se zlepšil oproti loňsku!Pravidelně chodil i Vojta Deutsch,ten se ale ve fotbalovém vývoji zastavil..Moc u hry spekuluje a přitom jeho síla je v rychlosti a jednoduchosti.On se ale určitě zase pohne kupředu,potenciál na to má.Pokud má čas,přijde i Marek Holík.I ve svých 45 letech patří na hřišti k těm rychlejším.S ním v sestavě je vždy Béčko o něco silnější.

Zvláštní odstavec musím věnovat Martinu Dilhofovi.Poslední mohykán-zakladatel i ve svých 46 letech stíhá běhat s o mnoho mladšími protihráči a sem tam přidá i nějaký gól.A letos přidal i manažerské výkony-sehnal finance,výstroj,nové posily…

Kdo se ještě v Béčku ukázal?Veteránská stálice v obraně Marek Košťák,znovu objevení Kuba Najt a Tomáš Šoukal,další posila z REKO Komec Petr Horák,již zmíněný Švanci a také mladé naděje Adam Podhrázský a Mirek Klaška.Ti pokud budou na sobě pracovat a poctivě docházet,pak můžou mít cestu do Áčka otevřenou.

MIMOŘÁDNÁ VLOŽKA-PRÁVĚ TEĎ,30.ČERVNA 2011 V 18.45 JSEM SE DOZVĚDĚL,ŽE BLUE FLAMES ZÍSKALI PRÁVO POSTUPU DO OKRESNÍHO PŘEBORU A ZAVRŠILI TÍM NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ SEZÓNU VE SVÉ HISTORII!!!

 

Vize do budoucna:Udělat z Blue Flames „dobrou adresu“

Postup do vyšší soutěže je nejen velký úspěch,ale taky velký závazek. Je to o další stupeň vyšší sportovní schod.Ale je to jen na nás jak se s tím popereme.Hlavně je to ale další díl našeho dlouhodobého cíle-udělat z Blue Flames známýklub,prostě „dobrou futsalovou adresu“.

>>

Sezóna 2010-2011 skončila.Byla nejúspěšnější v klubové historii.

20.06.2011 17:35

18.června 2011 skončila desátá soutěžní sezóna našeho klubu v brněnských ligách a byla určitě nejúspěšnější.Áčko do poslední chvíle bojovalo o postup do okresního přeboru (možná nakonec postoupí) a Béčko si s předstihem vybojovalo vítězství ve svojí třetiligové skupině.Navíc utvořilo Áčko i Béčko nové klubové rekordy ve střílení branek.

 

Po úvodním vítězném zápase s tradičním soupeřem Parmagianni přišla pohroma.Bez Honzy Vrány ,která byl po operaci,hrálo naše mužstvo jako bez života.Hra byla pomalá a komplikovaná a útočníci jakoby zapomněli střílet branky.Výsledkem byl jeden bod ze čtyř utkání,šest vstřelených gólů a pád na páté místo v tabulce.14.května ale nastal obrat.Honza se vrátil do sestavy a s ním jakoby se vrátila naše podzimní forma.V následujících devíti zápasech jsme ztratili pouze jeden bod a vyjímkou nebyly ani dvojciferné výhry.Rozstříleli se Vojta Šlapák a Tomáš Balon (oba dali na jaře po 16 gólech) a přidali se i ostatní.Výsledkem je rekordních 142 nastřílených branek ve 30 zápasech a návrat do bojů o přímý postup do vyšší soutěže.Všechno rozhodl úplně poslední zápas s mužstvem Kalábek D.Ten jsme ale nezvládli a skončili na celkovém 4.místě.

I tak nás to ale nemusí mrzet.Vzpomeňte si,co jsme dělali minulou sezónu,jak jsme se v pěti lidech zachránili o skóre.V tomto kontextu je naše letošní hra a výsledky obrovský úspěch a pokrok.Loni jsme byli rádi,že jsme při zápasech měli někoho na střídání.Letos chodilo pravidelně 8-10 lidí,na Béčko jednou přišlo i 12.Když si vzpomenete,proti jakým torzům jsme nastupovali,kolikrát jsme hráli proti 4-5 lidem,potom náš kádr ještě víc vynikne.Stali jsme se týmem,který má duch a na zápasy se těší.A to je podle mého názoru ten největší úspěch.

A teď nějaké zápory:Hra Áčka stojí na několika lidech.Ti pokud nepřijdou tak se celá naše hra zhroutí.Příkladem je už zmíněný Honza Vrána.Nepřišel-nebyly góly a body.Vrátil se-přišly střelecké smrště.Dále-zavzpomínejte,že jsme toho moc neuhráli s týmy ze špice tabulky.Vlastně jen výhra s Tomsonem a remíza s Dynamem na podzim.Jarní výhra nad Dynamem se nedá moc počítat,protože soupeř byl v alkoholovém rauši.Podle mého názoru neumíme hrát pod tlakem,příliš zmatkujeme.Odborně řečeno-špatná organizace hry.A taky nepřeceňujme ty vysoké výhry nad oslabenými soupeři.Já si osobně myslím,že celková úroveň 1.brněnské třídy dost upadla,slušný futsal hrálo tak 5-6 klubů a zbytek byl kompars.Schválně se podívejte na celkovou tabulku.

Naše chlouba:Produktivita střelců

Áčko letos nastřílelo ve 30 zápasech 142 branek,což je průměr 4,73 na zápas.Je to nejvíc ze všech 32 klubů 1.brněnských tříd.Rekordní výhra je 12:1 nad Rewinem ze 14.května.Sluší se tak začít hodnocení všech hráčů od našich útočníků.

Klíčovým hráčem našeho útoku a vlastně celého týmu je Honza Vrána.Coby nováček nastřílel na podzim19 branek a stal se nejlepším podzimním střelcem.Na jaře přidal už jen 6 branek,ale připsal si spoustu gólových přihrávek.Jeho největší přínos je však v jeho všestrannosti.Umí založit útok,přihrát na gól,střílet a jako jeden z mála našich útočníků i bránit!Takže podle mého názoru nejlepší hráč klubu.

Druhým nejlepším střelcem je Vojta Šlapák.Po protrápeném podzimu vinou zranění kolena se chytil až v polovině května,pak to ale stálo zato.Od 21.do 30.kola nastřílel 16 branek a stal se s T.Balonem nejlepším střelcem jara.Jeho 5 vstřelených branek v jednom zápase proti Kormidlu je zároveň novým střeleckým rekordem A týmu.

Á propos-Tomáš Balon,naše první posila ze zahraničí,i když Slovensko pro nás pamětníky zase tolik cizina není.Tomáško uměl na hřišti vlastně jedinou věc,střílet góly.To ale uměl dokonale.A tak se stal také nejlepším jarním střelcem.Obrana mu moc nešla,moc se o to ani nepokoušel,naštěstí to zvládali jiní.Teď,když píšu tohle hodnocení,už u nás není,vrátil se na Slovensko.Tak děkujeme Tome za nastřílené góly a vzpomínej na nás v dobrém.

Další útočník -Tomáš Sedlinský.I když o sobě tvrdí,že je obránce,jeho místo je v útoku.Měl famózní podzim,nastřílel v něm 12 branek.Na jaře se mu už tolik nedařilo,přidal jen 3 branky.Místo ale v týmu má,jako buldozer ničí soupeřovy obrany a připravuje šance pro spoluhráče.A přes léto na sobě určitě zapracuje,aby znovu našel střeleckou formu.

V týmu máme i funkci občasného útočníka,to je Milan Kouřil.Občasný proto,že přijde jen někdy,pak je ale platným hráčem do kombinace.Letos nastřílel 9 branek,z toho 5  „Parmazánům“.

No ale ta červená karta v poslední den proti Dynamu to byla kaňka.

Svoje malé role si uhráli i dva poslední aktéři z útoku.Manažer Martin Dilhof opět nastoupil při hráčské nouzi a jedním gólem si prodloužil působení v dlouhodobých  klubových statistikách.Na poslední hrací den přišel i Michal Čermák.Ten se ale nezapsal do klubových statistik gólem,nýbrž červenou kartou za špatné střídání.

Obrana:Stabilní síla

Největší plus naší obrany je v jejím stálém složení,je tedy dobře sehraná.Má čtyři stálé hráče,začít musíme u kapitána,kterým je

Michal Bena.Určitě nejvýraznější postava týmu.Na hřišti ho nikdo nepřehlédne.Bojovník a hecíř k pohledání,a taky technicky vybavený.Hru hodně prožívá a letos se i nevídaně rozstřílel.Skóroval v 15 zápasech,nejčastěji z celého týmu.Celkem vstřelil 18 gólů,na obránce slušný výkon.

Další silným hráčem do obrany je Lukáš Neugebauer, takticky výborný obránce.Je vždy tam,kde být má,jako brankář si nemůžu vzpomenout na jeho nějakou chybu.A taky umí střílet-14 gólů.Hlavně jeho střely přes celé hřiště do prázdné branky,to byla lahůdka!

Jirka Střídecký,další nováček.A důležitá mladá krev do obrany.Tím pádem se naše obrana zrychlila a byla pružnější.A svojí rychlostí podpořil i útok,vstřelil 11 gólů a na hodně jich přihrál.

Posledním kamínkem do obrany je Jirka Černošek.Nenápadný,ale důležitý hráč.Nedává tolik gólů,jako ostatní,raději jistí hru zezadu.Připadá mi,že se rok od roku zlepšuje.Párkrát sice prohodil,že letos s futsalem skončí,doufejme ale,že to nemyslí vážně.

I v obraně máme občasného hráče,je jím Michal Janík.Protože pracuje i o víkendech,tak chodí jen když má volno.I letos párkrát vypomohl a odměnou mu byl vstřelený gól a zápis do klubových statistik.

Sluší se připomenout i Pavla Vašulku.Na podzim byl platným členem obrany,přes zimu ale musel kvůli nemoci s futsalem skončit.Přivedl ale nové posily a patří mu dík za všechno,co pro náš klub udělal.

Brankář:Blue Flames mu nedovolí stárnout

Náš brankář,který pamatuje Ivo Viktora v době jeho největší slávy,se cítí v sedmém futsalovém nebi..Letos se mu dařilo,nevynechal jediný zápas a průměr 2,5 obdržených branek na zápas taky není nejhorší.Ani v nejrůžovějším snu ho nenapadlo,že ve 45 letech bude hrát o postup do vyšší soutěže.Občas ho sportování už pěkně bolí (letos otočené zápěstí,už napořád opotřebovaný meniskus),končit se ale nechystá.Proč taky,když mezi spoluhráči se nestárne….

Takže to je hodnocení Áčka za sezónu 2010-2011.Ale ona ještě tak úplně neskončila.Čeká se na to,jakou soutěž budeme vlastně příští rok hrát.Jestli zůstaneme v 1.brněnské lize,nebo administrativní cestou postoupíme do okresního přeboru.Možnosti jsou.

>>

Áčko:Nakonec čtvrté místo

18.06.2011 17:31

Blue Flames A:Dynamo 3:2 (3:0) Bena,Neugebauer,Šlapák

V závěrečném hracím dni nás čekal jako první soupeř už jasný vítěz celé soutěže-Dynamo Líšeň.Na zápas přišli v lehce přiožralém stavu-předzápasovou noc totiž strávili na tahu po šantánech.To nám samozřejmě hrálo do karet,soupeř navíc nastoupil bez brankáře,který se někde ztratil ve víru předešlé noci.Od začátku jsme přebrali iniciativu a tři góly do poločasu byly jen slabým vyjádřením obrazu hry.Soupeř se taky snažil,zbytkový alkohol mu ale nedovoloval větší herní aktivitu.První vážnější šanci měli až těsně před přestávkou.Po ní se ale obraz hry změnil.Soupeřům se objevil ztracený brankář,tekuté kalorie z něj pomalu vyprchávaly a najednou tu byl vyrovnaný zápas.Navíc se nechal nesmyslně vyloučit Milan Kouřil-při požduchování se soupeřem u jeho branky.Takže soupeř pomaličku snižoval skóre,nám se dvakrát podařilo netrefit prázdnou branku a drama bylo na světě.Naštěstí přišel závěrečný hvizd a naše vítězství.Myslím,že zasloužené,alespoň co se týče přístupu k zápasu.

Blue Flames A:Kalábek D 3:5 (0:1) Neugebauer,Vrána,Balon

V posledním zápase proti nám nastoupila bývalá Amira,nyní už součást velkoklubu Kalábek.Jsou známí nepříjemnou obranářskou taktikou,a platilo to i tentokrát.Balón jsme měli častěji na kopačkách my ,ale bez nějaké vyložené šance.Soupeř se navíc po rohovém kopu a ranou z první ujal vedení.A tak to pokračovalo až do přestávky-náš bezzubý tlak a na šanci čekající soupeř.Za zmínku stojí ještě vyloučení Michala Čermáka-aniž by v tomto zápase zasáhl do hry byl vyloučen za gynekologické výrazy na rozhodčího.

Po přestávce se obraz hry nezměnil.Soupeř měl stále uzamčenou branku na několik západů a my začali být pomalu nervózní,protože nám bylo jasné,že hrajeme o přímý postup do vyšší soutěže.A přišla pohroma-soupeř tečovanou ranou zvýšil na 0:2.A tak jsme se šest minut před koncem rozhodli hrát poprvé hru bez brankáře.Do branky nastoupil Michal Bena a začala naše power-play.A začala hrozně.Protože jsme tento způsob hry hráli poprvé,tak jsme neznali pořádně pravidla.Z toho rezultovaly nedovolené přihrávky brankáři a následné nepřímé kopy proti nám.Ty se obešly ještě bez následků,nepřesné rozehrávky poté už ale ne.Soupeř z brejků dával další góly,my si naštěstí po několika minutách na hru bez brankáře zvykli,začali soupeře přečíslovat a taky střílet branky.Stačilo to už ale jen na snížení skóre.

Kalábek D hraje futsal,který nám nesedí.Takový nenápadný,ale precizní.Těžko se mu dávají branky a my jej ještě nikdy neporazili.Každopádně se všichni shodli,že šlo o zajímavý zápas.Horší ale je,že jsme touhle prohrou přišli o možnost přímého postupu do okresního přeboru.Naděje na postup sice žije,teď už ale jen administrativní cestou.

>>

Áčko:Už jsme druzí!

11.06.2011 17:28

Blue Flames A:Ingostav 10:1 (8:1) Vrána 4,Šlapák 3,Neugebauer,Bena,Sedlinský

Ingostavu patří v tabulce poslední místo a od začátku to bylo znát.Na jaře lehce změnil kádr,takže už proti nám nenastoupili přitloustlí zuřivci jako na podzim,na hře to ale nebylo moc poznat.Dopředu se obstojně snažili,zato obrana byla dokonale těžkopádná.A to bylo něco pro čiperného Honzu Vránu.Pomalým obráncům utíkal jak se mu zachtělo,sám zakončoval anebo přihrával rozjetému střelci Vojtovi Šlapákovi.Do přestávky jsme měli namleto a ve druhém poločase jsme v poklidu došli ke dvojcifernému vítězství.

Blue Flames:R.I.P. 3:1 (2:0) Šlapák 2,Balon

Na začátku zápasu jsme se poměrně rychle ujali vedení 2:0,potom ale začalo utrpení.Začali jsme zahazovat i ty nejvyloženější šance,soupeřův brankář se rozchytil ke skvělému výkonu a protivník vycítil šanci.Začal hrozit z protiútoků a tak se i náš brankář nenudil.Po přestávce jsme pokračovali v zahazování šancí a tak přišlo to,co muselo.Soupeř konečně snížil a my se začali bát o výhru.Naštěstí rozhodl dnešního dne jinak neviditelný Tomáš Balon.Zmožený po předcházející celodenní oslavě stál ve správný čas na správném místě,vrátil brankářem vyražený míč do prázdné branky a prodloužil naši vítěznou šňůru.

Z posledních osmi zápasů máme 7 vítězství a 1 remízu.To vypadá před posledním těžkým dvojkolem nadějně.Čekají nás zápasy s prvním a čtvrtým celkem v tabulce,máme ale slíbenou velkou posilu.Tak uvidíme.

 

Béčko:Prohra už nic nemění na celkovém vítězství

Blue Flames B:Red Cards 0:3 (0:2)

Béčko nastoupilo k poslednímu zápasu v klidu a zřejmě až v příliš velkém.Přišlo šest lidí do pole,z toho ale bylo pět útočníků a ukázalo se,že těžce neproduktivních.Zápas byl naprosto vyrovnaný,výsledek mluví o tom,jak se proměňovaly šance.My jsme neproměnili žádnou a tak jsme odehráli zápas s nulou,ovšem tou,se kterou se nikdo nechlubí.Nicméně nás prohra nemusí vůbec mrzet,již s předstihem jsme si zajistili první místo v soutěži a zároveň ustanovili několik nových klubových rekordů(bude o nich řeč v závěrečném hodnocení sezóny).A protože v klubové strategii není postup Béčka do vyšší soutěže,náš manažer čeká na nabídky klubů,které mají o 2.brněnskou ligu zájem.

 

>>

Áčko:Pokračujeme na vítězné vlně

04.06.2011 17:26

Blue Flames A:Comix 6:2 (3:1) Šlapák 2,Balon 2,Bena,Kouřil

Dnešní hrací den začal s lehkým mrazením v zádech,protože ještě pět minut před výkopem nás bylo pět včetně brankáře.Nakonec se nás sešlo osm,i když někteří jedinci vcházeli do areálu souběžně s úvodním hvizdem rozhodčího.To ale neplatilo o soupeři,který měl také pět hráčů,žádné posily mu už ale nepřišly.Comix měl být teoreticky „vyšťaven“ po předcházejícím zápase,zpočátku to ale nebyla pravda a zápas byl víc než vyrovnaný.Naštěstí měl náš brankář nové vybavení(chrániče kloubů a nově vycpané tepláky) a tak vychytal i vyložené šance a udržoval přijatelný výsledek.Ke konci poločasu se už obraz hry měnil,protože Comix bez střídání přestával stíhat a my jsme si začali kombinovat mezi sebou a přišly i branky a to vlastně rozhodlo celý zápas.Po přestávce už neměl Comix sílu na zvrat a kromě narůstajícího skóre zaujal už jen výstup Tomáše Balona se soupeřovým brankářem,který ho obvinil,že mu dupe po rukách.

Blue Flames A:Kormidlo 9:2 (3:1) Šlapák 5,Kouřil 2,Bena,Balon

Ve druhém zápase s klubem slavné minulosti nebyl začátek vůbec jednoznačný.Sice jsme se ujali vedení,soupeř ale rychle vyrovnal a byl techničtější.O výsledku prvního poločasu rozhodla kvalita brankářů,ten soupeřův nebyl nic moc.O přestávce jsme si určili taktiku na druhý poločas,ta ale vzala okamžitě za své.Soupeř na nás vlétl,brankář Traktor zlikvidoval soupeřovo sólo a vzápětí Michal Bena dvakrát vykopával míč z brankové čáry.Tlak soupeře postupně slábl,jeho kádr nebyl nejmladší a tak se uvolňoval prostor pro naše brejkaře.Exceloval hlavně Vojta Šlapák s pěti góly a byl to jeho nejlepší letošní výkon.Závěr už byla naše exhibice a soupeř jen čekal na závěrečný hvizd.

Za dnešní výkon pochválíme Michala Benu,který hrál druhý zápas s nataženým svalem a přitom v obraně zachraňoval co se dalo a Vojtu Šlapáka,který nastřílel sedm gólů.A objevuje se i stín.Ne na nad námi,my si užíváme vítěznou vlnu,ale už potřetí v řadě se stalo,že proti nám nastoupil soupeř jen v pěti lidech.Dnes je to pro nás dobře,ale abychom měli za pár let proti komu hrát…

>>

Béčko:V lijáku pro vítězství ve 3.lize

28.05.2011 17:21

Blue Flames B:Holásky 4:1 (1:0) Bena,Neugebauer,Klaška,Sedlinský

V sobotu nás čekal souboj o 1.místo s nebezpečnými Holáskami.Jako větší nepříjemnost se ale ukázal liják,který od rána skrápěl celou Moravu.Na zápas dorazily i posily z Áčka,které mělo volno plus úplný nováček Mirek Klaška.Zápas rozhodla naše herní kvalita.Áčkaři diktovali tempo hry a nováček Klaška ukazoval,že Béčko by pro něj nemuselo být konečnou stanicí.Soupeř se samozřejmě snažil,na víc než jeden gól se ale nezmohl.

Blue Flames B:Bosonohy C 6:3 (4:0) Bena 2,Neugebauer,Košťák,Klaška,Sedlinský

Na druhý zápas dorazil i občasný hráč Milan Kouřil a bylo to poznat.Soupeř si v první půli ani neškrtl a my po pěkných akcích vedli už o čtyři branky.Ve druhém poločase tempo hry opadlo.My jsme měli namleto a taky se nám v hrozném lijáku už nechtělo tolik běhat a kopat do míče,který připomínal dělovou kouli.A tak jsme Bosonohám dovolili upravit skóre na pro ně přijatelnou mez.

Díky dvěma dnešním výhrám a ostatním výsledkům jsme se už kolo před koncem stali vítězi 3.A brněnské ligy.To je výborný výsledek a zároveň ustanovení několika nových klubových rekordů.O nich ale až po skončení ligy,protože čísla nejsou konečná.

 

>>

Záznamy: 191 - 200 ze 211

<< 18 | 19 | 20 | 21 | 22 >>

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.