Archiv článků

17.10.2015 Áčko: po gólových hodech minulý týden přišel nyní brankový i bodový půst

20.04.2016 18:18

Blue Flames  A : Atraps  A  0:2 (0:2)

 

Po výborných výkonech minulý týden a následném vedení v tabulce se čekalo, že Áčko svoje výkony potvrdí, zvlášť když se vítězná sestava ještě posílila o Adama Podhrázského. Proti nám se v prvním zápase postavil nováček z nižší soutěže Atraps, se kterým jsme ještě nikdy nehráli. Seznámení se s Atraps ale nebylo zrovna příjemné. Tým složený jen z běhavých a herně dotěrných mládežníků na nás od začátku vlétl a nenechal nám ani metr prostoru zadarmo. Prvních pět minut se hrálo jen na naší polovině a brzy přišly šance soupeře. Brankář Roman musel první vyloženou šanci soupeře hasit už ve 3.minutě, kdy narušil jednodotekový ťukes soupeře až téměř do naší branky. Další šanci se ukázat měl Roman v 5.minutě, kdy skokem zmařil sólový nájezd. My jsme se dočkali první střely na branku až v 6.minutě, kdy střelu Mišo Žúbora vyrazil brankář na roh. Minutu nato nám ale zatrnulo, když se střela zdálky odrazila od břevna Romanovy branky. V 9.minutě přišla naše největší možnost v prvním poločase, kdy střelu Jožo Žúbora z úhlu stěží vytěsnil brankář na tyč. Vzápětí nám ale zatrnulo, když padáček ze soupeřovy hlavičky skončil pro změnu na našem břevně. Ve 12.minutě jsme už prohrávali. Soupeřův útočník pronikl až k hranici našeho trestného území a bodlem zpoza obránce překonal Romana, který uviděl letící míč pozdě.  Naděje na vyrovnání nám svitla dvě minuty nato, když se do brejku dostala dvojice rychlíků Nejezchleba – Kříž, dobře ale zakročil soupeřův brankář. Poté se na hřišti odehrála pětiminutovka bez vyložených šancí, naše obrana i s brankářem se ale rozhodně nenudila. Soupeřovi hráči stále doráželi ve vysokém tempu a skóre se podruhé měnilo v náš neprospěch v 19.minutě. Soupeř po zřejmě vymodleném faulu kopal přímý kop ze strany a jeho prudkou přihrávku usměrnil nedůrazně bráněný hráč do branky. A vzápětí nám mohlo být ještě hůř, protože těsně před koncem poločasu vytlačil Roman nad branku ránu směřující pod břevno.

Po přestávce jsme zkusili soupeře překonat, jenže nějak to nešlo. Sice se nám podařilo o něco zrychleným pohybem se vymanit ze soustavného tlaku soupeře, na změnu skóre to ale nestačilo. Soupeř byl vždy o stupínek čipernější a tak naše akce končily na jeho zformované obraně. Naší nejvážnější šancí byla nastřelená boční síť po střele Gaba Vargy. Ve 26.minutě bylo před naší brankou rušno. Soupeřův útočník se probíjel ze strany před naší branku a po kontaktu s Jožo Žúborem se svalil na zem. Rozhodčí odpískal proti nám penaltu a hned nastala vzrušená debata a lehká strkanice mezi oběma týmy. Po uklidnění a žluté kartě na obě strany se rozběhl soupeřův útočník k penaltě a branku překopl! Roman tak branku nedostal, žlutou kartu ale ano, a to za hlasité zhodnocení kvalit soupeřova kopáče. Dostali jsme tak psychickou výhodu k narovnání skóre, k ničemu to ale nevedlo. Naše útočné akce postrádaly tentokrát myšlenku, byla to spíš přetlačovaná a soupeř zahuštěnou obranou naše pokusy stačil včas likvidovat. My jsme se navíc museli mít v obraně stále na pozoru před jeho rychlými protiútoky. Skóre se tak už do konce zápasu nezměnilo. A bez vstřelené branky se vyhrát nedá.

 

 

Blue Flames A : Gladiators B  1:4 (0:3)  Nejezchleba

 

Druhý dnešní soupeř na nás nevletěl tak zostra jako Atraps a tak jsme měli ze začátku zápasu víc ze hry, jenže bez šancí. Soupeř se dostal k první šanci ve 3.minutě a hned ji využil. Křížnou přihrávku přes naše brankové území nikdo nezachytil a osamocený útočník na protější straně zavěsil pod břevno. Z tohoto šoku jsme se vzpamatovali rychle a v 5.minutě měl šanci Mišo, brankář ale výborně zakročil. Od tohoto okamžiku jsme měli více ze hry, dokonce jsme na pár minut předvedli klasický zámek, kdy jsme nepustili soupeře na jeho polovinu, jenže do vážnější šance jsme se nedostali, pouze k několika viditelným střelám. Soupeř se v těchto fázích zápasu dostal jen k několika brejkům, ten v 11.minutě mu ale vyšel. Útočník Gladiators se probil ze strany k naší brance a z úhlu nad padajícího Romana podruhé zavěsil. Pokusili jsme se odpovědět v 15.minutě, akci dva na jednoho dvojice Nejezchleba – M.Žúbor ale zlikvidoval brankář. V 17.minutě vybojoval u autové čáry míč Martin Půček, přihrál před branku nabíhajícímu Jožovi, ten ale z první pálil nad. Tyto nevyužité šance nás nejvíc mrzely v poslední minutě, kdy soupeřův útočník naběhl do naší otevřené obrany a umístěnou střelou zvýšil na 0:3.

Ve druhém poločase jsme se vrhli do útoku.  Hned jsme získali územní převahu, opět ale bez šancí. Gladiátoři se dopředu už moc nehrnuli, číhali na nás v obraně a čekali, co vymyslíme. My jsme nic převratného nevymysleli, naší snaze scházela nějaká povedená akce, stále to bylo bušení do plných. Pokud jsme se dostali ke střele, zakročil dobře brankář. Ve 28.minutě jej padáčkem překonal Jirka Nejezchleba, míč z brankové čáry ale vyhlavičkoval obránce. Jirkovi se minutu nato podařilo kličkami vymotat tři protihráče, opět ale zachránil brankář. Hned z protiútoku se valili tři protihráči na našeho jediného obránce, v rozhodujícím okamžiku se ale netrefili do míče. Ve 31.minutě zamířil z otočky pod břevno Gabo Varga, brankář ale míč vytáhl. Ve 33.minutě se pro změnu zaskvěl Roman, když zlikvidoval soupeřovo sólo. Ve 34.minutě jsme se konečně dočkali gólu. Jirka Nejezchleba umístěnou křížnou střelou po zemi o zadní tyč snížil. Na zvrat v zápase to ale nebylo. Obrana Gladiátorů si už dala pozor a dovolila nám už jedinou vážnější střelu, ve 36.minutě pálil Mišo Žúbor z otočky nad. Naopak jsme dostali ještě jeden gól jakoby okopírovaný z prvního poločasu. Opět v poslední minutě a opět náběh protihráče do otevřené obrany. I druhý zápas jsme tak dnes prohráli.

Po šestnácti vstřelených brankách minulý týden jsme dnes dokázali vstřelit jen jedinou. Předně to bylo kvalitou soupeřů. Zřejmě si o nás přečetli reference z minulých zápasů a dobře se na nás připravili. Proti vířivé hře Atraps jsme od začátku tahali za kratší konec. U nich všichni čtyři hráči lítali po hřišti jako utržení, byli prostě mladší a pohyblivější. Gladiátoři si na nás zase počkali v obraně, narušovali naše akce a číhali na rychlé protiútoky. My jsme navíc oběma protivníkům nahrávali svým zpomalováním akcí, zasekáváním, semtam nepřesnostmi…. Teď máme měsíc pauzu na odstranění. Pak se přestěhujeme do nové haly a tam se ukáže, jestli jsme se poučili.   

 

>>

11.10.2015 Béčko uhrálo remízu a vysokou výhru

20.04.2016 18:16
 

Blue Flames B : Agrotec Hustopeče B  3:3 (2:1)  Nejezchleba 3

 

Na včerejší zápasy v chladném dopolední se znovu sešla ofenzívně laděná sestava v čele s rychlíky Jirkou Nejezchlebou a Tomášem Křížem a ostrostřelcem Vojtou Šlapákem. Toho se soupeř zřejmě zalekl, protože prvních pět minut se téměř nedostal na naši polovinu a jen odolával naším nájezdům. Ty se skutečně valily na jeho branku, jenže bez efektu. Houština bránících hráčů nám vždy nějakým způsobem kombinaci narušil a když se k tomu přidaly výborné zákroky jejich brankáře, tak se nebylo čemu divit. Střelecký půst skončil zásluhou Jirky Nejezchleby, který se uvolnil od obránců, přehodil si míč z nohy na nohu a přehodil vybíhajícího brankáře. Radost ale netrvala ani pět minut. Po nepřesnosti při naší útočné akci přišel sólový nájezd soupeře a střela podél vybíhajícího Trakiho do prázdné branky. Soupeře to okatě povzbudilo a najednou byl častým hostem u naší branky. Traki se však už překonat nenechal a opět přišel ke slovu dravý Jirka. Znovu se uvolnil na polovině soupeře a ač zezadu faulován, dokázal zamířit přesně k tyči. Zbytek prvního poločasu si ještě párkrát zachytali oba brankáři, vyložená šance už ale ani na jedné straně nebyla.

Začátek druhého poločasu začal naší lehkou převahou a brzy se prosadil opět Jirka. Díky své rychlosti znovu pláchl soupeřovým obráncům a padáčkem potřetí překonal soupeřova brankáře. K naší škodě jsme tento náskok ztratili. Zanedlouho totiž přišla dnes stále častěji se opakující chyba, a to nepřesná přihrávka posledního hráče a z toho rezultující brejky. Jeden soupeřovi útočníci bezezbytku využili a bylo to už o jeden gól. A pak přišla další rána, ta vyrovnávací. Soupeřův útočník se dvěma kličkami uvolnil a nasadil k ráně. Ta mu zjevně nesedla a byl z toho skákající šourák, bohužel k opačné tyči, než kam čekal ránu Traki. Soupeř byl na koni a ještě několikrát zahrozil, gól už ale z ničeho nepadl. A protože ani my jsme žádnou šanci už nevyužili, zápas skončil nerozhodně. Sice nás může mrzet, ztracené vedení, remíza je ale asi zasloužená.

 

 

 

Blue Flames B : Ethanol  8:1 (4:1)  Šlapák 2, Kříž 2, Nejezchleba 2, Faltýnek, Sedlinský

 

Druhý zápas měl být pro nás oddechový, začátek tak ale rozhodně nevypadal. Pokračovali jsme totiž v herním trendu z předchozího zápasu, totiž v postupných útocích s občasnými nepřesnými přihrávkami. Jednu takovou protivníci zachytili a po brejku dva na jednoho nedali Trakimu žádnou šanci k zásahu. Naštěstí jsme se brzy vzpamatovali a po lavině našich útoků se prosadil Vojta Šlapák. Ethanol se ale nevzdával a brzy musel Traki zachraňovat na brankové čáře hokejovým rozštěpem. Potom se na nás usmálo štěstí, když se střela Tomáše Kříže odrazila od tyče do brankáře a od něj za čáru. Potom se už začala projevovat naše technická převaha. Jirka Nejezchleba a Adam Faltýnek přidali další branky a poločas spěl pohodově ke konci.

Ve druhém poločase jsme stříleli góly jen my, na hřišti to ale tak nevypadalo. Brzy jsme přidali pátý gól, pak se ale začaly kupit chyby v naší rozehrávce. Z těch unikal soupeř do brejků, nedokázal však využít ani jeden. Dílem neschopností trefit branku, větším dílem ale zásluhou Trakiho, který se rozchytal k výbornému výkonu a zabránil snad čtyřem gólům. Na druhé straně nám při soustavné převaze některé akce vyšly a skóre utěšeně narůstalo. Zápas tak díky společnému úsilí brankáře a útočníků skončil naším vysokým vítězstvím.

Z dnešních zápasů nás tak může těšit vysoké vítězství a mrzet ztracené body z prvního zápasu. V něm se projevilo, že naší kombinaci nesedí pomalý povrch na Srbské, který všechny míče zpomaluje. A pak taky překombinování některých akcí (dlouhé držení míče, pozdní přihrávky) a nepřesné přihrávky. Naopak nás může těšit, že jsme nejlépe střílejícím týmem celé soutěže.  Nejlepšími střelci jsou Vojta Šlapák (14 branek), Tomáš Sedlinský (9 branek) a Jirka Nejezchleba (7 branek).

 

 

>>

10.10.2015 Áčko začalo sezónu dvěma vysokými vítězstvími

20.04.2016 18:06

Blue Flames A : BPA  7:2 (3:1)  Nejezchleba 4, Kříž, J.Žúbor, Varga

 

Áčko dnes čekal první zápas nového ročníku a byl to první soutěžní zápas v hale v klubové historii. V sestavě se oproti loňsku objevil navrátilec Jožo Žúbor a nováček Tomáš Kříž z Red Devils, který si už odbyl klubovou premiéru minulý týden za Béčko. Z Béčka ještě přišel na výpomoc Martin Půček a byla to výpomoc hodně platná. Proti nám stál tým BPA, což je přejmenovaný tým z loňských SOŠ OOM, a tak bitva starých známých začala zvolna. První naši střelu vyslal Mišo Žúbor ve 2.minutě, avšak nepřesnou. Zato na druhé straně se z protiútoku střílelo velice přesně. Jirka Nejezchleba na půlce nepřesně přihrál, poté vypustil návrat na svoji polovinu a soupeř z přečíslení nekompromisně trestal. Jirka ale naštěstí hned za další minutu svoji chybu napravil, když po přihrávce Gaba Vargy zblízka do protipohybu brankáře vyrovnal. Soupeř se snažil strhnout vedení znovu na svou stranu, my jsme mu však aktivním pohybem a včasným napadáním nedovolili dostat se do šancí. Pokud něco prošlo, zakročil dobře Roman v brance. Postupně jsme svoji aktivitou získávali více ze hry a v 7.minutě Mišo nevyužil brejk dva na jednoho. V 9.minutě jsme už vedli. Jirka Nejezchleba nejdříve nevyužil svoji šanci, když výborně zasáhl soupeřův brankář. Opakovaná Jirkova střela, spíš skákavý šourák, ale nečekaně přeskočila nohu stojícího brankáře. Soupeř se nenechal deprimovat a již za několik desítek sekund musel Roman hned třikrát za sebou dokazovat svoje umění. Ve druhé desetiminutovce prvního poločasu se toho mnoho zaznamenáníhodného neudálo. BPA se snažili něco proti nám vymyslet, naše pohyblivá obrana ale stačila soupeřovy kombinace včas narušit a vpředu stále dotírali madí štírci Jirka s Tomášem. A jedna taková spolupráce nám přinesla další gól. V 18.minutě nekompromisní obránce Gabo vybojoval míč a hned jej přihrál Tomášovi do běhu. Ten snadno pláchl soupeřovu obránci a křižnou střelou zvýšil na 3:1. Do konce poločasu jsme si už jen dávali pozor, abychom nedostali kontaktní gól.

Druhý poločas začal stejně jako ten první. Soupeř se snažil něco na nás vymyslet a my čekali na jeho chyby. Dočkali jsme se už ve 23.minutě. Jirka převzal míč ještě na vlastní polovině, ostrým startem utekl svému obránci a střelou ke vzdálenější tyči zvýšil už na 4:1. Neradovali jsme se ale dlouho, protože už za další minutu rozehrál na vlastní polovině Martin přímo na soupeřovu nohu, z toho rezultoval brejk tři na jednoho a střela do odkryté branky. Zápas tak nebyl stále rozhodnut. Ve 26.minutě se dostala do brejku dvojice Půček – Sádlík, ten ale skončil střelou vedle. Vzápětí dostal žlutou kartu Mara Pokorný za odkopnutí míče po odpískání. Naše radost přišla ve 30.minutě. Perfektně sehraný protiútok tři na dva ukončil finální přihrávkou Mara na neobsazeného Joža a ten střelou do odkryté branky zvýšil na 5:2. Soupeř se však nevzdal ani za tohoto stavu, nasadil k power-play, naštěstí pro nás však neproměňoval svoje šance. Tu největší ve 34.minutě, kdy po nepřesném Romanově výhozu netrefil prázdnou branku. Heslo nedáš – dostaneš se vyplnilo hned za minutu. Jirka Nejezchleba sice po průniku po brankové čáře nedokázal z kroku překonat soupeřova brankáře, odražený míč ale stihl přihrát pod sebe na nabíhajícího Gaba a ten nekompromisně zavěsil pod břevno. Za další minutu se znovu musel dvakrát blýsknout Roman po střele zblízka. Ve 37.minutě jsme soupeři uštědřili poslední gólovou ránu, když Jirka vystihl chybnou přihrávku soupeře u naší branky, znovu nasadil ke svému sprintu přes celé hřiště a po kličce brankářovi zvýšil už na 7:2. Dvě minuty před koncem jsme měli znovu šanci z brejku, tentokrát však Tomáš mířil těsně vedle. Vzápětí soupeř nevyužil svoji největší šanci zápasu, když při akci tři na jednoho tak dlouho váhali útočníci se střelou, až se již překonaný Roman dokázal zvednout ze země a míč vytěsnit na tyč. To byla poslední šance celého zápasu. Měli jsme z něj velké obavy, hlavně z rychlého povrchu, nečekaně jsme ale vysoko zvítězili.

 

 

Blue Flames A : Schalke  9:2 (4:1)  Půček 2, Varga 2, J.Žúbor 2, Kříž, M.Žúbor, Nejezchleba

 

Druhý zápas, tentokrát s nám neznámým týmem Schalke začal zostra. Hned v první minutě nevyužil Jirka Nejezchleba šanci zblízka, odražený míč však napálil Martin Půček a dvakrát tečovaný míč brankář zachytil až za brankovou čárou. Soupeř odpověděl svižnou hrou, ale už ve 3.minutě jsme se znovu radovali my. Tomáš Kříž se v soupeřově brankovišti hbitě otočil okolo obránce a střelou pod břevno zvýšil na 2:0. Schalke se vrhlo do útoku, před naší brankou několikrát hořelo, obrana ale dokázala vždy hrozící požár uhasit. My jsme opláceli soupeři stejnou mincí, hlavně naše tykadla Jirka s Tomášem, a tak se hrál futsal nahoru – dolů. Do poloviny prvního poločasu se několikrát zaskvěli oba brankáři a tak za zmínku stojí jen žlutá karta pro soupeře za ukázkové podražení unikajícího Tomáše. Skóre se znovu měnilo v 10.minutě. Mišo Žúbor se uvolnil na hranici trestného území a nekompromisně k bližší tyči zvýšil na 3:0. Jenže hned v příští minutě došlo ke zmatku v přebírání protihráčů u naší branky a osamocený protihráč u zadní tyče snižoval na 3:1. V následující minutě se prodral přes soupeřovu obranu Martin Půček a střílel těsně vedle, pak ale převzalo iniciativu Schalke. V dalších pěti minutách musíme pochválit naši obranu i brankáře, kteří nápor soupeře zvládli bez úhony na skóre. V 17.minutě se připomněl Mišo Žúbor, když jeho lišácký oblouček z přímého kopu skončil na břevně soupeřovy branky. Soupeř na oplátku nasadil ke hře s brankářem hluboko na naší polovině, tato taktika mu ale téměř okamžitě nevyšla. V 18.minutě totiž Gabo Varga zachytil soupeřovu rozehrávku a kopem přes celé hřiště do prázdné branky zvýšil na 4:1. Soupeř se ale nenechal deprimovat, pokračoval v power-play a my byli rádi, že jsme poločas skončili bez dalšího inkasovaného gólu.

Druhý poločas začalo Schalke hned s brankářem v poli a my se prvních pět minut nemohli vymanit ze soupeřova tlaku. Soupeř naštěstí z tlaku vytěžil jen tyč ve 25.minutě. Ve 27.minutě Roman výborně vyrazil nebezpečnou střelu, odražený míč se dostal k Jožo Žúborovi a ten střelou přes celé hřiště do prázdné branky zvýšil už na 5:1. Na to konto už brankář soupeře rezignoval na hru v poli, vrátil se na své místo a herní iniciativu jsme převzali znovu my. Jenže několik slibných šancí jsme nevyužili a taky zato pykali. Ve 34.minutě se po závaru a několika opakovaných střelách dostal míč k osamocenému útočníkovi u naší tyče a bylo to 5:2. Za další minutu střílel Martin Půček, brankář střelu vyrazil zpět k němu a Martin opakovanou střelou zvýšil na 6:2. To soupeře asi dorazilo, protože další góly jsme stříleli už jen my. Ve 37.minutě přišla chybná rozehrávka soupeře a brejk dvou našich hráčů na osamoceného brankáře. Ten dvojice Martin Půček – Jožo Žúbor bezchybně využila a bylo to 7:2. Za další dvě minuty vymotal Martin v rohu dva obránce, přihrál před branku neobsazenému Jirkovi a ten přidal osmou branku. A v poslední minutě znovu chyba soupeře při rozehrávce a sólo dvojice Jirka – Gabo na osamoceného brankáře s gólovým výsledkem.

Takže tohle je snový začátek. Místo obav z rychlého povrchu a naší nesehranosti přišly dvě vysoká vítězství. Je to zásluhou jistého výkonu brankáře, poctivé precizní obrany a běhavých útočníků. Výborně do týmu zapadl nováček Tomáš Kříž a znovuobjevený Jožo Žúbor. V prvním zápase se střelecky zaskvěl Jirka Nejezchleba a ve druhém podal výborný výkon Martin Půček. Pochvalu dnes zaslouží všichni. Nesmíme ale usnout na vavřínech, už další sobotu musíme dnešní výkon potvrdit v dalších zápasech.

>>

4.10.2015 Zápasy Béčka jako den a noc: nejdříve jasné vítězství s nulou a potom obdržená desítka

20.04.2016 18:02

Blue Flames B : XXX  7:0 (1:0)  Šlapák 3, Kříž 2, Sedlinský, Nejezchleba

 

Na dnešní dvojkolo se sešla poměrně silná sestava, hlavně směrem dopředu. Poprvé se letos ukázal Jirka Nejezchleba a soutěžní premiéru měl nováček v týmu Tomáš Kříž. Zahrál si i další nováček Vašek Večeřa, ten ale na zápas nebude vzpomínat v dobrém, jak se ukázalo už v prvním poločase. Naše útočně laděná sestava začala proti nováčkovi postoupivšímu ze 3.brněnské ligy náporem. Útoky se valily na branku XXX jeden za druhým, ale bez efektu. Soupeř se zatáhl na svoji polovinu a jen bránil, navíc měl ve svém brankáři nejlepšího hráče zápasu. Gól v soupeřově síti tak stále nepřicházel a mladíci v černém, což byly barvy dresů soupeře, se začali osmělovat k výpadům. Jenže o co byli mladší a mrštnější než my, o to měli více problémy s technikou. Jejich akce začínaly většinou nákopy anebo dlouhými výhozy brankáře a končily nepřesnými finálními přihrávkami. Právě jeden takový nákop se stal osudným Vaškovi Večeřovi. Na půlce hřiště skákal na vysoký míč, jenže to samé udělal i o pár kroků dál nacházející se David Mendel. Výsledkem byla srážka hlavami dvou našich obránců ve vzduchu a zvuk připomínající křápnutí dlaždičky, který nevěstil nic dobrého. Výsledek nechtěného vzdušného souboje byl jasný. Obrovitý David se otřepal a po pár minutách hrál dál, zatímco pro Vaška dnešní zápas skončil. Z jinak monotónního prvního poločasu nám ale pár minut před jeho skončením alespoň jedna radost vytryskla. Vojta Šlapák se před brankou soupeře uvolnil a ranou o břevno konečně překonal výborného brankáře. Co se týče našeho brankáře, tak ten měl za poločas snad jeden vážnější zákrok.

I druhý poločas začal naším náporem, jenže s hodně laxní obrannou hrou a tak se soupeři dostali zčistajasna do dvou brejků po sobě. Obě vyložené šance však výborně vykryl Traki, a tak se skóre neměnilo. Brzy se však měnilo na druhé straně. Tomáš Sedlinský se napřáhl ke svoji obávané pumelici a brankář nestihl včas zvednout ruce. A od tohoto okamžiku dostalo skóre rychlý spád. Brzy přidal svůj premiérový gól Tomáš Kříž, soupeřům, hrajícím druhý zápas po sobě, se v rychlém sledu zranili dva hráči a i díky tomu přestávali stíhat narušovat naše kombinace. Naši střelci se tak čím dál častěji ocitali sami před soupeřovým brankářem a měli dost času přesně zamířit. Vojta tak nastřílel svůj druhý letošní hattrick a první letošní zásah si zapsal Jirka Nejezchleba. Zápas tak skončil naším jasným vítězstvím, i když jsme se na něj v prvním poločase dost nadřeli. 

 

 

 

Blue Flames B : Benfika Újezd  3:10 (2:5)  Šlapák, Kříž, Nejezchleba

 

Že druhý zápas bude trochu jiný jsme věděli dopředu, protože jsme Benfiku sledovali v jejím zápase o čelo tabulky se San Marinem. Že ale na nás Benfika vletí jako uragán, rychle nám nastřílí čtyři branky a hned v úvodu rozhodne zápas, jsme nečekali. Ale bylo to tak. Fyzicky nabušený soupeř začal v rychlém tempu, jeho útočníci pronikali po jednom nebo ve dvou do našeho obranného pásma a nahrávali za sebe na nekryté nabíhající spoluhráče, kteří přesně pálili. Na tento způsob hry neměla naše statická hra protizbraň a tak jsme se nemohli divit, když to za necelých deset minut bylo 0:4. Teprve potom jsme se oklepali a začali být Benfice trochu vyrovnaným soupeřem. Paradoxně nám k tomu pomohl soupeřův brankář, který neustále vybíhal na polovinu hřiště a snažil se být pátým hráčem v poli. Při jednom takovém výletu mu při pokusu o kličku vypíchl míč Vojta Šlapák a pohodlně se trefil do prázdné branky. Za další dvě minuty nám svitla naděje na zvrat, když se po kombinaci s Vojtou trefil Tomáš Kříž. To byl ale pohříchu náš jediný vypracovaný gól v tomto zápase. Benfika znovu zapnula na plné obrátky a výsledkem byl pátý gól v naší síti, opět po rychlé kombinaci.

O přestávce byla na naší střídačce dost skleslá nálada, protože nám bylo jasné, že v naší dnešní sestavě, ve které byl jen jeden čistokrevný obránce, nemůžeme Benfice konkurovat. A Benfika se hned zkraje do nás zostra spustila a góly v naší brance přibývaly jako houby po dešti. Ještě za stavu 2:7 se trefil Jirka Nejezchleba, opět po hrubce brankáře na polovině hřiště, když mu při kličce vypíchl míč, to ale byla jen kosmetická úprava skóre. Naši hráči ke konci už rezignovali a jen sledovali exhibici soupeře. Vrcholem zmaru byla poslední minuta, kdy Traki zmařil sólo, míč se ale odrazil znovu k soupeři, který měl před sebou už jen naši prázdnou branku a vstřelil nám potupný desátý gól.

Dnešní zápasy nám ukázaly realitu. V prvním zápase nás snaživý, avšak hlavně technicky nepříliš zdatný soupeř zase tak moc neprověřil. A dokud měl sílu, měl náš papírově silný útok dost problém jej překonat. Ve druhém zápase byl soupeř minimálně o dvě třídy výš, hlavně fyzicky. Všechno dělal rychleji, a tak naše nesourodá sestava, ve které museli zaskakovat v obraně čistokrevní útočníci, mu zákonitě nestačila. Nejenom na hře dopředu stojí podstata hry.

>>

20.9.2015 Béčko bylo dlouho střelecky neplodné, nakonec se ale rozstřílelo

20.04.2016 17:59

22.09.2015 12:12

Blue Flames B : FFT Vinohrady B  0:2 (0:2)

 

Na třetí hrací den jsme se sešli se třemi náhradníky do pole i s nováčkem Ondrou Brhelem a znovu s Pepou v brance. Začátek zápasu byl v naší režii, protože Vinohrady se zatáhly na svoji půlku a jen se bránily naším nájezdům. Ty se skutečně valily na vinohradskou branku, jenže končily na pružné soupeřově obraně a střely, které skrz ni prošly, končily u soupeřova brankáře. Tak to na hřišti vypadalo během prvních pěti minut, protože přesně po uplynutí této doby se soupeř poprvé dostal k první střele na naši branku. Za další minutu ale bylo všechno jinak. Z ojedinělého brejku se hbitý útočník soupeře dostal až před Pepu a střelou mezi jeho nohy získal pro FFT nečekané vedení. A od tohoto okamžiku se začala karta zápasu pomalu obracet. Na naše kopačky se začala pomalu vkrádat nepřesnost a hlavně pomalost a soupeři stačilo jen dál pozorně bránit a občas zahrozit z brejků. Z našeho planého dobývání soupeřovy branky rezultovala jen nastřelená boční tyč po akci dvojice matadorů Kouřil – Šlapák, to ale bylo z vyložených šancí vše. Naopak soupeř hrozil čí dál víc a podruhé zahřmělo v 16.minutě. Soupeřův útočník se uvolnil v našem brankovém území, udělal kličku i vyběhnuvšímu Pepovi a z úhlu neomylně zavěsil. Vinohrady tak pro zbytek poločasu převzaly iniciativu a ve zbytku prvního poločasu měly ještě několik šancí. Tu největší v 18.minutě, kdy Pepa vleže vyrazil střelu mířící užuž do naší branky.

Ve druhém poločase začaly lépe Vinohrady a brzy nám zatrnulo, když střelu zdálky nechtěně tečoval Milan Kouřil těsně vedle tyče naší branky. Minutu nato Pepa skokem vyrazil střelu mířící do horního růžku. Ve 23.minutě Pepa vykryl sólo soupeře a ten ještě z dorážky netrefil prázdnou branku. Z protiútoku jsme konečně zahrozili i my, když umístěnou střelu Milana Kouřila vytáhl brankář na tyč a roh. To byla naše největší šance v této části zápasu, dál víc hrozil soupeř , hlavně svoji pohyblivostí, která kontrastovala s naším pomalým herním projevem, kterému navíc scházel nějaký moment překvapení. Náš zmar nejlíp ukázala 32.minuta, kdy jsme neproměnili útok tři na jednoho. Soupeř byl naštěstí při svých útocích dost nepřesný, skóre tak nenarůstalo ani na jedné straně. Vinohrady svoji nepřesnost nejvíc ukázaly ve 36.minutě, kdy osamocený útočník netrefil zblízka prázdnou branku a naše nejlepší akce přišla v poslední minutě, kdy ukázkový ťukes naší trojice zneškodnil výborným zákrokem soupeřův brankář.

Takže první letošní zápas bez vstřelené branky! Kdo ale viděl zápas na vlastní oči, nemůže se divit. Statická hra bez momentu překvapení do zformované obrany, neustálé zpomalování hry a časem vzrůstající nervozita přinesla výsledek. Soupeři stačila pohyblivá obrana, zdvojené bránění Vojty Šlapáka a sem tam utéct do brejků. S tímto herním stylem protivníků budeme mít pokaždé problém.

 

 

Blue Flames B : Barum  7:4 (2:1)  Mendel 3, Kouřil 3, Šlapák

 

Do druhého zápasu nastoupil soupeř jen s jedním náhradníkem a odehraným zápasem v nohách a tak se čekalo, jestli neodpadne fyzicky. Neodpadl, určitě ne v prvním poločase. Barumáci začali aktivněji a už ve 3.minutě jsme prohrávali. Ještě na soupeřově polovině jsme ztratili míč, z toho rezultoval přesný útok tři na jednoho a střela do odkryté branky. My jsme pokračovali v herním trendu z prvního zápasu a tak naše první šance přišla až v 7.minutě, kdy se Vojta Šlapák uvolnil před soupeřovou brankou a jeho střela skončila těsně vedle. Vojta ale vzápětí zavařil před vlastní brankou, když se pustil do kliček proti dvěma protihráčům, ti mu míč sebrali a nakonec netrefili prázdnou bránu. Od 10.minuty se iniciativa začala stěhovat na naše kopačky, hlavně díky pohyblivému Adamovi Podhrázskému. Ten se časem rozehrál k výbornému výkonu a zásoboval spoluhráče přesnými přihrávkami. V 10.minutě sám vyzkoušel soupeřova brankáře a ve 13.minutě vyslal do šance Vojtu, proti kterému výborně zakročil soupeřův brankář. Barum se připomněl v 15.minutě ranou zdálky do břevna. Jenže gól stále nepřicházel. Nakonec přišel, a to od těch, od kterých se to čekalo nejmíň. V 19.minutě vyrazila do útoku dvojice Chromečka – Mendel a přesnou Oldovu přihrávku umístil David přesně k tyči. Ortodoxní obránci tak museli ukázat útočníkům, jak se střílí góly! A do přestávky jsme se nečekaně ujali vedení. Po faulu na Adama někde u půlky hřiště se kopal přímý kop. Míč si postavil David Mendel a umístěnou střelou od tyče do branky nám získal vedení. Brankář soupeře zřejmě nečekal střelu z takové dálky, protože se pohnul až když míč zaduněl o tyč, to ale bylo pozdě.

Povzbuzeni nečekaným obratem ve skóre jsme se vrhli do útoku i na začátku druhého poločasu a brzy jsme se radovali potřetí. Roman Vojtíšek rozehrál přímý kop přesně na neobsazeného Vojtu Šlapáka a ten z první neomylně zavěsil. To nás povzbudilo a začal náš nápor. Ve 27.minutě se trefil Milan Kouřil mezi nohy brankáře a minutu nato vybojoval faulovaný Adam míč a vleže jej přihrál Milanovi před prázdnou branku a ten už věděl, co má udělat.  Ze čtyřgólového vedení jsme se ale neradovali dlouho, téměř vzápětí útočník Barumu vleže vystřelil a Olda míč nechtěně nadzvedl nad Pepu, který neměl šanci zasáhnout. 5:2! V Barumácích se zřejmě vzepjala poslední špetka sil a následujících minutách nám škaredě zatopili. Ve 30.minutě nastřelili z úhlu tyč a minutu nato po nepřesné přihrávce na půlce a následném proměněném sólu už snižovali na 5:3. Okamžitě jsme si vzali time-out, abychom zastavili soupeřův nápor a vyříkali si naši nedůslednost, hned ale po znovuzahájení hry spálil soupeř obrovskou šanci. Tím se ale zřejmě vyšťavil, protože další vyložené šance už neměl a naopak se dvakrát ukázal Milan Kouřil. Nejprve ve 36.minutě ukázkově uvolnil Davida Mendela ten neměl problém do prázdné branky završit svůj hattrick. Ve 38. Minutě neproměnil sólo Vojta Šlapák, odražený míč ale Milan zdálky poslal zpět do opuštěné branky. V závěr  jsme opět polevili a soupeř v poslední minutě křižnou střelou kosmeticky upravil skóre.

S dnešním dnem tak velká spokojenost být nemůže, Skoro tři poločasy jsme nedali gól. Ukázalo se, že když máme útočit do plných a něco překvapivého vymyslet, máme problém. Chce to hlavně aktivnější pohyb, tam všechno začíná. Tak na sobě zamakáme.

 

>>

13.9.2015 Béčku se vrátil střelec Vojta Šlapák a hned se uvedl sedmi góly

20.04.2016 17:56

Blue Flames B : Frutti di mare  6:1 (2:1)  Šlapák 3, Sedlinský, Půček, Chromečka

 

V týdnu před zápasem se manažeru Martinovi nečekaně ohlásil Vojta Šlapák, že by se se chtěl vrátit do týmu a hned v neděli dopoledne přišel jeho comeback na hřišti. V prvním zápase si ale dal s góly načas. Naše početná sestava, tentokrát s Pepou v brance, začala s převahou v poli, ovšem jako tradičně bez nějakého gólového efektu. Navíc soupeř nebyl nějak zaleknutý a tak se hrál vyrovnaný zápas. První gól vstřelil Tomáš Sedlinský, soupeř ale stačil vyrovnat. Martin Půček vrátil vedení na naši stranu, soupeř ale stále kousal a Pepa v brance se měl co ohánět. Střelec Vojta zatím gólově mlčel, zřejmě si sondoval terén.

Ve druhém poločase už začal ale úřadovat. Hattrickem smetl snaživého soupeře a dal jistotu a klid na naše kopačky. A když vstřelil gól i sváteční střelec Olda Chromečka, znamenalo to naše jasné vítězství.

 

 

Blue Flames B : Kohouti  8:3 (3:2)  Šlapák 4, Sedlinský 3, Podhrázský

 

Ve druhém zápase začal Vojta úřadovat hned zkraje a hattrickem zařídil naše vedení v prvním poločase. Nic lehkého to ale nebylo, protože Kohouti řádně klovali a celý tým včetně Pepy musel být stále ve střehu. Ve druhém poločase už to bylo jiné. Výborně se rozehrál Adam Podhrázský a svým pohybem a přesnými přihrávkami zásoboval naše střelce. Vojta tak přidal čtvrtý gól a hattrick nastřílel Tomáš Sedlinský. Zápas tak skončil naším jasným vítězstvím.

Dnešní den se tak stal, hlavně zásluhou navrátilce Vojty, naší brankovou střelnicí. Jednu vadu na kráse ale naše představení mělo. Opět někteří dorazili pozdě na zápas a objevili se až když rozhodčí pískal začátek. Takže tento nešvar hned zkraje utneme, aby se neopakovalo to, co nás stálo body a peníze na konci minulého ročníku.

 

P.S. Dík manažerovi Martinovi za zpravodajství k zápasu.  

 
>>

6.9.2015 Béčko zahájilo sezónu výhrou a prohrou

20.04.2016 17:50
 

Blue Flames B : Bystrc 1:4 (1:1)  Sedlinský

 

Na první podzimní zápas Béčka se sešla stará známa sestava z loňska doplněná posilou Romanem Vojtíškem. Proti nám nastoupili též známí z loňska, tým Bystrce. I začátek zápasu připomínal loňský rok, hned jsme převzali iniciativu a začátek zápasu se odehrával hlavně na soupeřově polovině. Jenže naše herní převaha bylo dlouho neplodná, scházel ji totiž moment překvapení a soupeř vždy stačil zformovat svoji obranu a blokovat naše střely. Až po deseti minutách se ujala přesná přihrávka do uličky na Tomáše Sedlinského a ten tváří v tvář soupeřovu brankáři nezaváhal. Pohříchu to byla naše jediná radost v tomto zápase. I soupeř totiž našel uličku v naší obraně, kterou soupeřův útočník proběhl a ocitnul se sám před Trakim. Ten jeho střelu stačil ztlumit, ne však zastavit. Míč jen taktak doskákal za brankovou čáru… Vyrovnaný stav vydržel až do konce poločasu. Bystrc už žádnou gólovou šanci neměl, neproměnil ani 10m kop za náš šestý faul a naše pohledné, avšak pomalé a zdlouhavé kombinace stačil soupeř vykrýt. Navíc se mu dobře rozchytal brankář.

Od začátku druhého poločasu začal Bystrc vystrkovat růžky a hra se přelévala ze strany na stranu. A pak přišel zřejmě zlomový moment zápasu. V souboji před naší brankou se Roman otřel o soupeřovy kotníky a rozhodčí pískl penaltu, kterou soupeř nekompromisně proměnil. Ve snaze o vyrovnání jsme vrhli do dalšího útočení, jenže pořád to bylo bez rychlosti a navíc jsme občas nechali otevřená vrátka v obraně. A najednou se řítili dva osamocení útočníci na Trakiho a ten byl proti jejich přesné kombinaci bezmocný. Ještě bylo dost času do konce a tak jsme se pokusili o power-play. Do branky si stoupl místo Trakiho Tomáš a začali jsme dobývat soupeřovu branku. Šance jsme si vytvořili, jenže bystrcký brankář za sebe žádný míč nepustil a navíc i soupeř se dostával často před naši branku. A z jednoho takového protiútoku jsme dostali čtvrtý gól, když v brance zaskakující útočník Tomáš neměl žádnou šanci proti ráně zblízka k tyči. Traki se tak vrátil do branky a soupeř svoje vítězství v klidu uhájil.

 

 

 

Blue Flames B : Debakl  5:1 (0:1)  Sedlinský 2, Půček 2, Podhrázský

 

Naprosto stejný zápas, jenže s obráceným dějem než byl ten první. Debakl hned převzal iniciativu a ve 4.minutě otevřel skóre, jenže docela kuriózním způsobem. Naši obránci si rozehrávali mezi sebou, jenže zničehonic míč odskočil na volného protihráče, který neměl problém trefit poloodkrytou branku. To byla voda na soupeřův mlýn a brzy musel Traki vytěsňovat míč mířící přímo do horního růžku. My jsme se pomalu vzpamatovávali ze šokujícího úvodu a taky začali ohrožovat soupeřovu branku, soupeř ale stále hrozil. Nejdříve Olda Chromečka trefil z metru místo sítě tyč (něco podobného se mu podařilo i vloni) a vzápětí zakončil soupeř brejk dva na brankáře střelou do tyče. Pomalu ale jistě jsme začali mít převahu v poli, avšak soupeřův brankář se překonával. Traki se taky nenechal zahanbit a zlikvidoval dva sólové nájezdy soupeře. A protože oba brankáři měli hlavní slovo až do konce poločasu, žádný gól už do přestávky nepadl.

Druhý poločas už byla naše převaha znatelná, soupeřův brankář ale znovu předvedl bravurní zákroky. Pomohlo nám ale štěstí. Prudký centr Tomáše Sedlinského srazil soupeřův obránce kolenem přímo nad brankářovu hlavu, aniž by tento stačil zvednout ruce. Šťastné vyrovnání mělo zanedlouho pokračování, když Tomášova bomba z úhlu přistála v protějším horním růžku. Rychlé otočení skóre soupeře znervóznělo a tak se hnal rychle za vyrovnáním. Jenže místo vyrovnání přišel náš další úder, když Romanova nádherná křížná přihrávka přes celé hřiště našla osamoceného Martina Půčka a ten střelou mezi brankářovy nohy vstřelil náš třetí gól. To nás uklidnilo, naše hra získala na jistotě a soupeř měl plné nohy práce. Potom přišla nádherná individuální akce Adama Podhrázského, který obešel tři hráče, a ač po cestě dvakrát nakopnut prošel až před brankáře a znovu střelou mezi nohy zvýšil už na 4:1. Debakl sáhl po poslední naději, hře bez brankáře. Jenže dopadl jako my minulý zápas. Jeho pomalá a nepřesná hra byla potrestána Martinem Půčkem, který zachytil nepřesnou přihrávku a obloučkem přes celé hřiště poslal míč do opuštěné branky. Debakl už potom na nějaký zvrat rezignoval a zápas tak skončil našim jasným vítězstvím.

Dnešní zápasy byly jako odrazy v zrcadle. V prvním naše vedení a potom prohra o tři branky, ve druhém jsme dlouho prohrávali a nakonec jasně zvítězili. Dobře se uvedl Roman Vojtíšek, který sice nevnesl do hry rychlost, zato ale jistotu a přehled a na svoje střelecké manévry si vzpomněl Tomáš Sedlinský. Svoje si dnes ale uhráli všichni, nikdo nevyhořel.  

 

>>

V neděli 6.září startuje sezóna 2015 - 2016

20.04.2016 17:45

Tuto neděli v 9.50 rozehraje Béčko na Srbské svůj první podzimní zápas a zahájí  tak patnáctý rok účinkování našeho klubu ve futsalových soutěžích. Přes léto se žádné převratné změny v klubu neudály. Letní klid přerušila jen klubová párty na Klajdovce v polovině prázdnin a tak pracoval hlavně manažer Martin. Opět zajistil pořadatelskou službu pro Béčko (a tím pádem jej zbavil povinnosti platit startovné), se Slovanem vyjednal tréninky v úterý večer v 19.30 na Okruhu a snažil se i sehnat nějaké posily. Zpět se tak vrátil Jožo Žúbor, z Red Devils přišel nadějný Tomáš Kříž a Martin Půček přivedl svého kamaráda Romana Vojtíška. To je z nových příchodů všechno. Martin má ještě dvě jména rozjednaná, jak to s nimi dopadne ale ještě nikdo neví. Odchody: futsalovou činnost ukončil dlouholetý člen klubu Laďa Sosnar (v týmu byl s přestávkami od roku 2007) a po půlroční výpomoci odešel Jirka Pavlíček. Zřejmě taky skončil Michal Beránek (škoda), i když jej Martin ponechal na soupisce. Nikdo taky neví, jak to bude s Jirkou a Tomášem Přidalovými, kteří se objeví párkrát do roka. Dlouhodobě je zraněný Honza Vrána (přetržený vaz v koleni), který se objeví až na jaře. Plán do sezóny je jasný: Áčko hlavně nesmí dopustit blamáž z loňského podzimu, kdy se scházelo v pěti lidech a zadělalo si tak na problémy až do konce soutěže. No a potom uhrát co nejlepší výsledky a držet se v klidném středu tabulky. V soutěži se přes léto objevilo díky sestupům , postupům, reorganizacím, rozpadáním a slučováním kubů spousta nových celků, takže herní síla soupeřů je nám zatím neznámá. Navíc se bude už celý rok hrát v halách na hladkém povrchu, hra se tak zrychlí a uvidíme, co nám to přinese. Béčko má jako každoročně úkol uhrát co nejlepší výsledky, obsadit postupové místo a z toho plynoucí výhody. A i v Béčku platí pravidlo docházet v co největším počtu na zápasy a hlavně včas! Ať se neopakuje trapas z posledního loňského zápasu. Reportáže ze zápasů budou i letos na našich webových stránkách a na facebooku.

Takže plnou parou vpřed do nové sezóny!    

>>

17.4.2016 Béčko uhrálo jen jeden bod, druhé místo ale udrželo

19.04.2016 22:46

 

Blue Flames B : Debakl  2:5 (1:1)  Podhrázský, Dilhof

 

Béčko dnes hrálo mimořádně odpoledne, hráčů ale přišlo dost. Jenže čtyři z nich měli v nohách dopolední zápasy za Áčko, a to se nakonec v prvním zápase ukázalo jako rozhodující. Začátek zápasu špatně nevypadal. První soupeř Debakl z nás měl velký respekt a v úvodu se soustředil jen na bránění. Hned po zahájení zápasu se dostal do velké šance Vojta, brankáře ale neprostřelil. Druhou šanci jsme už využili. Adam Podhrázský dostal míč do běhu, v rychlosti udělal kličku brankářovi a pak už na něj čekala jen prázdná branka. Adam vzápětí znovu vyzkoušel brankáře, ten stačil tentokrát střelu vyrazit nohou. Debakl se poprvé dostal do šance až v 7.minutě, netrefil ale branku. V 8.minutě mohl skórovat Martin Dilhof, svoji střelu ale namířil přímo do brankáře. Vzápětí znovu zahrozil Debakl, střela na zadní tyč byla naštěstí nepřesná. Za minutu nato už bylo hůř. Debakl podnikl rychlý protiútok, naši borci se nestihli vracet a neobsazený útočník doklepl přesnou přihrávku zblízka do sítě. V následující minutě naše obrana vybuchla úplně, Debakl předvedl ukázkový brejk dva na jednoho, jenže ve finále útočník v modrém netrefil prázdnou branku. Na dalších pět minut zavládl na hřišti relativní klid bez šancí. Naše těžkopádná hra obranu Debaklu ničím nepřekvapila, Vojtu Šlapáka soupeř zdvojoval i ztrojoval a naše pokusy o kombinaci byly pomalé. Debakl občas zahrozil z protiútoku, jeho střelecké pokusy ale mířily většinou vedle, Pepa musel vážněji zasáhnout jen v 15.minutě. Z průměru vybočila jen rychlá akce dvojice matadorů Šlapák – Kouřil v 19.minutě, Milan ale svoji střelu namířil do brankáře.

Ve druhém poločase se začal náš osud rychle naplňovat. Vojta ve 22.minutě se dokázal prokličkovat modrou obranou, zakončil ale vedle. Z protiútoku se dostal soupeř do sóla které Pepa vyrazil, následný závar skončil střelou do tyče, nakonec Pepovi vypadl míč z rukavic a nekrytý soupeř jej zblízka dorazil do sítě. Vzápětí odstoupil Milan Kouřil kvůli nataženému svalu. Ve 26.minutě střílel Martin vedle. Ve 28.minutě přišla naše nepřesná rozehrávka ve středu hřiště a útok dvou osamocených hráčů na Pepu s gólovým výsledkem. Ve 30.minutě vyrazil dobrý gólman soupeře Adamovu ránu a vzápětí kryl i Martinovu dorážku. Ve 31.minutě výborně zasáhl Pepa, když kryl střelu z otočky nedůrazně bráněného hráče. Ve 33.minutě bylo rozhodnuto. Nejdříve soupeři opět neproměnili útok dva na jednoho, v dalším nájezdu ale proběhl osamocený útočník naší obranou a od tyče zvýšil na 1:4. Na to konto jsme zkusili hrát power-play, byl to ale spíš stav naší bezmocnosti. Naším nepohybem jsme nic vymyslet nedokázali, po chybné rozehrávce pelášil osamocený útočník Debaklu přes půl hřiště do naší prázdné branky. Po návratu Pepy do branky jsme se dočkali kosmetického snížení skóre, po Adamově průniku po straně a přihrávce před branku skóroval letos premiérově Martin Dilhof. V závěru se ještě „blýskl“ jeden z borců Debaklu, když po kličce Pepovi trefil místo prázdné branky jen tyčku a uchránil nás tak od další pohromy.

Prohráli jsme tak s posledním celkem soutěže, ale naprosto zaslouženě. V naší sestavě nastoupili čtyři hráči, co měli z dopoledne v nohách zápasy za Áčko a tak nikdo po nich chtít zázraky nemohl. Střelce Vojtu si soupeř dobře hlídal. Debakl tak využil naší únavy a spíš nás přeběhal než přehrál. Na to se ale historie ptát nebude.

 

 

 

Blue Flames B : Bystrc  2:2 (1:1)  Sádlík, Šlapák

 

Na druhý zápas dorazil běhavý Tomáš Kříž a zápas byl tak už jiný než ten předchozí. Zpočátku si vzal iniciativu Bystrc a hned ve 2.minutě Pepa vyrážel ránu do břevna. Aby nevychladl, musel Pepa vzápětí na zem a vyrážet střelu k tyči na roh. To byly na dlouho jediné šance Bystrce. Obratem jsme si vzali slovo my, hlavně dvojice Vojta – Sedlin a začali mezi sebou soutěžit, kdo spálí větší šanci. Vojta měl ve 3.minutě 3 šance a 3x nedal. Nejdříve jeho ránu po zemi vyrazil brankář nohou, vzápětí další Vojtova rána skončila zásluhou brankáře na tyči, načež jej Sedlin poslal přesnou přihrávkou před prázdnou branku a Vojta ji dokázal netrefit! Aby si to nevyčítali, v 5.minutě vyslal tentokrát Vojta do šance Tomáše, ten ale taky trefil jen tyč. Motorová myš Tomáš Kříž rozhýbal i ostatní hráče a tak jsme si udržovali dál mírnou převahu. V 9.minutě se Pepa zahřál při ojedinělé šanci soupeře, vzápětí se na druhé straně kopala série našich rohů, ale bez výsledku. V 11.minutě, jsme kopali přímý kop, prudkou přihrávku (ránu) neměl Tomáš Kříž šanci umístit do sítě. Ve 14.minutě vyslal Vojta přihrávku do uličky na Pavla Sádlíka a ten pod padajícím brankářem otevřel skóre v náš prospěch. Gólový úspěch naši iniciativu trochu otupil a tak ve zbytku poločasu si vzal slovo soupeř. Pepa však viditelné střely stačil zneškodňovat až přišla 19.minuta. V ní si obránci s Pepou tak dlouho dávali přednost kdo míč odkopne, až se jej zmocnil soupeř a do odkryté branky snadno vyrovnal. Těsně před přestávkou jsme tak lacině přišli o vedení.

Na začátku druhého poločasu přišla nejhezčí akce Vojty Šlapáka v dnešním dni. V 21.minutě kličkami vymotal dva obránce, vzápětí i brankáře a do prázdné branky zvýšil na 2:1. Ve 24.minutě akci dvojice Vojta – Adam zneškodnil soupeřův brankář. Vzápětí znovu zkoušel svoje kličky Vojta, na brankáře ale tentokrát nevyzrál. Ve  25.minutě proběhl útočník Bystrce přes půl hřiště a přesnou střelou do spodního růžku našel skulinku mezi bližší tyčí a Pepou – 2:2. Minutu nato pronikl až před brankáře Tomáš Kříž, ten se překvapit nenechal. Vzápětí se přesně totéž stalo na opačné straně hřiště, hrdinou byl tentokrát Pepa. Ve 30.minutě pronikal opět Tomáš Kříž a byl zkosen těsně před brankovištěm. Trestný kop však Tomáš Sedlinský poslal daleko vedle. To byla naše poslední velká šance v tomto zápase. Pak už se nás opět začala zmocňovat únava a nejvíc práce měl Pepa. Žádný míč ale za sebe nepustil a v posledních vteřinách zápasu se stal hrdinou, když vyrazil střelu zblízka z otočky a zachránil pro nás remízu.

Remíza je asi spravedlivá. Sice jsme měli víc vyložených (a spálených) šancí, v posledních minutách jsme se ale strachovali o výsledek. Jedna remíza ze dvou zápasů je málo. Bylo to však dnešní maximum, které jsme mohli uhrát a hlavně těm pěti, co hráli dopoledne i odpoledne, patří velké uznání. Musíme však něco udělat, aby se už neopakovalo to, že na kvantum zápasů přijde pár lidi. Třeba i to, že se jeden tým zruší, s hráči, kteří chtějí hrát jen občas, se rozloučíme a budou hrát jen ti, kteří opravdu chtějí. Do června máme dost času si všechno rozmyslet.

 

 

     

>>

17.4.2016 Áčko: prohra a ubráněná výhra

18.04.2016 22:13

 

Blue Flames A : FFT Vinohrady A  2:4 (0:1)  Varga, Podhrázský

 

Na dnešní hrací den jsme museli řešit spoustu plánovaných i neplánovaných absencí a tak letos poprvé musel na hřiště i manažer Martin Dilhof. Vinohrady rychle občíhly naši situaci a hned ve 2.minutě zasvištěla první střela nad naší brankou. Ve 4.minutě se poprvé objevil na hřišti manažer Martin a vzápětí měl naši první šanci Adam Podhrázský. Za další minutu se dostal ke střele nejlepší hráč Vinohrad a prudkou střelou nad Jarovu ruku z hranice trestňáku mu nedal šanci k zásahu. Vinohradský ranař se nedal pobízet a za další minutu zahučela jeho další pumelice těsně nad naším břevnem. A za další minutu musel Jara řešit sólo zrzavého vinohradského špílmachra. V 8.minutě jsme se ke střelbě odvážili i my, střely Tomáše Kříže a Adama Podhrázského však nebyly přesné. V 9.minutě jsme byli blízko vyrovnání, střela Pavla Sádlíka zamířila ale jen do boční sítě. V 10.minutě se utrhl vinohradský střelec jediné dosavadní branky do sóla, Jara jej naštěstí výborně vykryl tělem. Jara měl co dělat i v následující minutě, kdy vyřešil nebezpečný závar před brankou. Potom se na hřišti pět minut nic zásadního nedělo, oba týmy se utápěly v nepřesnostech a obě obrany měly dost času případná nebezpečí včas pohlídat. V 16.minutě předvedly Vinohrady pohlednou akci 2 na 2 zakončenou střelou těsně vedle. V 18.minutě jen o vlas minula naši branku rána do Jarova protipohybu. V předposlední minutě se dostal na dostřel soupeřovy branky Tomáš Kříž, sám se ale zamotal do kliček a tak mu soupeř míč ukopl.

Druhý poločas jsme zahájili pohlednou akcí Pavel Sádlík – Tomáš Trávníček zakončenou nepřesnou střelou. Minutu nato střílel vedle Tomáš Kříž. Ve 23.minutě zahřmělo podruhé u nás. Vinohradský střelec vybojoval míč na našem obránci a střelou od tyče zvýšil na 0:2. Poté se hra z obou stran znovu propadla do podprůměru. Ve 28.minutě se mohl zapsat do klubové historie Martin, jeho střela po nahrávce z rohového kopu ale zamířila nad. Martin se alespoň zapsal do dějin zápasu jako asistent. V následující minutě si s ním Gabo Varga narazil míč a z úhlu vedle brankářovy stojné nohy snížil na 1:2. Za další minutu bylo na hřišti horko. Sólový nájezd vinohradského útočníka zastavil vracející se Pavel Sádlík ve spolupráci s Jarou. To se útočníkovi hrubě nelíbilo a vehementně se dožadoval odpískání faulu. Rozhodčí faul neodpískal a stal se tak až do konce zápasu terčem vinohradských protestů. Pavel nám ve 32.minutě nechtěně zavařil, když namazal protihráči, Jara ale nebezpečí vyřešil. Ve 33.minutě zazvonila tyč, načež Jara musel řešit dvě opakované střely. Ve 34.minutě se Vinohrady třetí branky už dočkaly. Rychlá akce s jednoduchou narážečkou skončila střelou zblízka nad Jarovu ruku a bylo to zase o dvě branky. Ve 37.minutě pronikl z vlastní poloviny Adam a skrytou střelou zpoza obránce prostřelil brankáře – 2:3. Na vyrovnání nám ale soupeř nedovolil pomyslet. Ve 38.minutě zastavila ránu Vinohrad boční síť, v poslední minutě jsme ale ještě jednu branku dostali. Dalekonosnou přihrávku před naši branku vypíchl skluzem Tomáš Kříž, jenže přímo na neobsazeného protihráče. A ten už neměl problém dopravit míč do naší odkryté branky.

 

 

Blue Flames A : Mitra B  2:0 (0:0) Kříž 2

 

Náš další soupeř, béčko Mitry, nás od začátku uzamkl na naší polovině a tím začal její nekonečný souboj s naší obranou a hlavně s Jarou v brance. Popisovat podrobně prvních patnáct minut je zbytečné. Pořád dokola se opakovaly útočné nájezdy Mitry, naše urputná obrana a vynikající zákroky našeho brankáře. Pokud se jedná o naši hru vpřed, tak ta končila někde u soupeřova brankoviště. První ránu na branku jsme vyslali až v 15.minutě. Nic jiného se ale dělat nedalo, pokud bychom hru otevřeli, Mitra by nás rozmetala. V posledních třech minutách prvního poločasu se ale zablýsklo na lepší časy. V 18.minutě startoval do sólového úniku Tomáš Kříž, brankář mu ale včasným vyběhnutím míč ukopl. V závěru poločasu měl nejvíc práce na hřišti zase Jara.

Zahájení druhého poločasu byl šokující, hlavně pro Mitru. Hned v jeho první minutě vypíchl Tomáš Kříž rozehrávku obránců a sólový únik proměnil střelou vedle vyběhnuvšího brankáře. Mitra nás ovšem znovu uzamkla na vlastní polovině a zápas měl stejný průběh jako v první polovině. Jejich útokům ale nadále scházel moment nějakého překvapení, nedokázali naši obranu rozebrat a tak jsme se jejím útokům s vypětím všech sil dokázali bránit. A navíc jsme měli Tomáše, což se ukázalo jako trumf. Ten se ve 26.minutě znovu utrhl do sóla a tentokrát trefil tyč! Mitra odpověděla smrští šancí, na Jaru si ale nepřišla. Rozhodnutí přišlo ve 30.minutě. Nejdřív Tomáš vyzkoušel pozornost soupeřova brankáře z přímého kopu. Při následném útoku Mitry přišlo opět vypíchnutí míče Tomášem a jeho samostatný úprk na brankáře. Ten byl u míče dřív, jenže odkopem napálil opět jen Tomáše. Ten si míč zpracoval, vyběhnuvšího brankáře oběhl a do prázdné branky zvýšil na 2:0. Samozřejmě že Mitra následně utáhla šrouby ještě víc a před naší brankou to neustále hořelo. Ve 34.minutě jsme si vzali oddechový čas a hned po jeho skončení začala Mitra hrát power-play. Byli jsme okamžitě uzamčeni před vlastní brankou, naše euforické bránění už ale žádný zvrat nepřipustilo. Naopak brankář Jara mohl svůj skvělý výkon navíc vyšperkovat vstřeleným gólem. Jeho kop přes celé hřiště do opuštěné branky stačil však dobíhající obránce odkopnout. Na našem vítězství to ale nic nezměnilo.

Náš výkon v zápase proti Vinohradům můžeme nazvat mdlý a bezkrevný. Nikdo nic zvláštního nepředvedl, kromě Jary v brance. Druhý zápas už byl o něčem jiném. Skvělý Jara v brance, pevná obrana a expres Tomáš Kříž v útoku přinesli nečekaný a cenný úspěch. 

>>

Záznamy: 21 - 30 ze 211

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.