1.9.2012 Áčko úspěšné na 50 procent

05.09.2012 15:09

 

 

Blue Flames A: Agromeli C  8:3 (3:2)  Šlapák 3, Beránek 3, Pokorný, L.Sosnar

Do nové sezóny nastoupilo Áčko k utkání s neznámým soupeřem, ze kterého se ale vyklubal tradiční tým Jezdci, nyní už s novým názvem a novými posilami. My jsme nastoupili také se třemi novými hráči, kteří se ukázali v nejlepším světle. Začátek byl lehce oťukávací, po pěti minutách přišla první velká šance a měl ji soupeř. Střela naštěstí skončila na čele našeho brankáře a odtud na břevně. Heslo nedáš-dostaneš se okamžitě projevilo a naším prvním letošním střelcem se stal Vojta Šlapák. Soupeř měl ovšem ve svém středu neomylného kličkaře, který svými fintami deptal naši obranu a brzy zařídil vyrovnání. My jsme měli stále mírnou herní převahu, Agromeli však díky několika individuálně vyspělým hráčům drželo krok. Takže to bylo 2:1, potom 2:2, 3:2 a pískal se poločas.

O přestávce jsme si řekli, že musíme zjednodušit hru před vlastní brankou a zbytečným zmatkováním v obraně nenabízet soupeřovi šance. Ovšem slova a činy se v tomto případě rozešly a soupeř vyrovnal na 3:3. Potom ale přišel nejhezčí a zároveň rozhodující moment zápasu. Dalekonosná rána M. Beránka zapadla do horního rohu soupeřovy branky, nás rozjásala a soupeře rozhodila. Od té doby totiž protivník znejistěl, začal hrát nepřesně a zmatkovat. Najednou jsme měli dostatek místa na útočení a přesnou hrou začali sázet branky. Soupeř postupně odpadal a vrcholem byla naše sedmá branka. Nouzový odkop Ladi Sosnara přes celé hřiště tečoval dezorientovaný obránce přímo mezi nohy vlastního brankáře, jenž to samozřejmě nečekal. Po tomhle vlastním K.O. se už zápas jen dohrával a my tak zahájili nový ročník výrazným vítězstvím.

  

Blue Flames A : Helas C  3:7 (2:2)  Šlapák, Sedlinský, Beránek

Na další zápas se podařilo soupeři poskládat kvalitní sestavu, my se díky prvnímu zápasu už také trochu sehráli a tak se hrál kvalitní futsal. Helas se nás díky posilám z divize snažil rozebírat, ale díky Markovi, který zkušeně organizoval obranu a několikrát v poslední chvíli zasáhl, jsme to nedopustili. A tak jsme dokonce obrátili skóre z 0:1 na 2:1! Soupeř ale dokázal nemastnou neslanou, zato ale přesnou střelou vyrovnat.

Druhá půle byla zrcadlem té první. Obranná hra převažovala nad útočnou a skóre se dlouho neměnilo. Pak ale soupeřův útočník utekl po křídle, jeho ránu náš brankář vyrazil, jenže přímo k nohám dalšího útočníka. Takže 2:3 a potom znovu obranná hra bez šancí. A protože se blížil konec, sáhli jsme ke hře bez brankáře, se kterou jsme vloni slavili úspěch. Jenže vloni není letos. Hráči Helasu tentokrát naše přihrávky zachytávali a brejky se dostávali do šancí, které taky proměňovali. Skóre se tak zastavilo na hrozivých sedmi brankách. Power-play nám tak tentokrát nevyšlo.

I tak ale můžeme být s prvním hracím dnem spokojeni. Prvního soupeře jsme časem jasně přehráli a výsledek druhého zápasu určitě neodpovídá předvedené hře. Oproti loňsku je jasné zlepšení v obranné hře, taky díky novým hráčům. Zkušenosti Marka Pokorného budou zřejmě k nezaplacení a góly Michala Beránka taky přijdou vhod. Třetí posila Tomáš Piles se do statistik zatím nezapsal, i on si ale uhrál svoje. Za 14 dní hrajeme s nováčkem, tak uvidíme…

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.