1.9.2013 Béčko zvládlo vstup do sezóny bravurně

01.09.2013 21:28

Blue Flames B : Gepard  5:1 (0:0)  Táborský 2, Vrána 2, Chromečka

 

První zářijovou neděli zahájilo Béčko vstup do nové sezóny a taky vstup do nové soutěže. Nebyli jsme si jistí, co nás ve 2.brněnské lize čeká, a tak jsme si pro jistotu vzali dva borce z Áčka, Petra Táborského a Honzu Vránu. Prvním soupeřem byl tým Gepard (dříve GKP), se kterým jsme ještě nikdy nehráli. Soupeř taky zřejmě nevěděl, co od nás má čekat a tak prvních pár minut bylo jaksi opatrných. Brzy se ale začala projevovat naše technická převaha, hlavně u obou borců z Áčka, kteří určovali ráz naší hry. A začaly přicházet i šance, jenže bez výsledku. Hned na začátku trefil Petr tyč a potom se rozchytal výborný soupeřův brankář. Gepardi hrozili víceméně jen z brejků, ty ale stihla naše poctivá obrana zachytávat a tak soupeř vystřelil za první poločas snad jen třikrát na bránu. Poločas tak skončil bez branek, vítězem byl ale ve skutečnosti brankář Gepardů, který pochytal všechny naše šance.

Obraz hry se ve druhém poločase nezměnil, začaly ale konečně padat branky. Nejdříve utekl Petr Táborský po pravé straně a jeho centr srazil soupeřův obránce do brankářova protipohybu přímo k tyči. Šťastnou vedoucí branku jsme hned nato potvrdili rychlou akcí dvojice Táborský - Vrána a střelou do prázdné branky. A když krátce nato Honza přeloboval soupeřova brankáře, vedli jsme už 3:0. Potom se prosadil i soupeř, ranou z úhlu snížil a začal být aktivní. Jenže mu scházela hlavně finální přihrávka a tak jeho akce končily buď v autu nebo na našich kopačkách. Z toho jsme vybíhali do rychlých brejků a jeden z nich zakončil Petr střelou do horního růžku. Poslední gól vstřelil Olda Chromečka, když jinak výborný protivníkův brankář pustil jeho střelu pod nohou.

První zápas v nové soutěži tak skončil naším vítězstvím nad celkem nebezpečným soupeřem. Bylo to hlavně zásluhou dvojice Áčkařů, kteří postupně rozebírali soupeřovu obranu. A taky musíme pochválit poctivou obrannou hru celého týmu.

 

 

Blue Flames B : All in  11:2 (6:0)  Podhrázský 3, Táborský 2, Sedlinský 2, Vrána, M.Sosnar, Chromečka, Dilhof

 

Ve druhém zápase nás čekal All in, se kterým jsme ještě před dvěma lety sváděli tuhé boje o čelo ve 3.lize na Kamínkách. Tentokrát se ale o tuhý souboj nejednalo. Hned od začátku jsme přišpendlili soupeře na jeho polovině a kombinačními akcemi se dostávali až do jeho branky. Soupeř se snažil o odpor, na naše techniky ale neměl. Skóre tak narůstalo se železnou pravidelností a do střelecké tabulky se zapsali i sváteční střelci. Ve druhém poločase se za stavu 8:0 objevila malá vada na kráse. Zbytečnými ztrátami na polovině hřiště jsme vyslali soupeře do dvou sólových úniků a během pěti minut dostali dva góly. Z toho jsme se poučili, opět uzavřeli svoji obranu a vpředu jsme se snažili vyslat Martina Dilhofa do gólové šance, aby se i ten mohl zapsat do listiny střelců. To se nám po velkém úsilí podařilo, Martin před brankou (prý) tečoval ránu zdálky a tak se nakonec do tabulky střelců zapsali všichni hráči z pole.

Dojmy z prvního dne ve 2.brněnské lize? Samozřejmě potěšující. Přišlo nás dost, na hru se dalo koukat, super výsledky a 1.místo v tabulce. I když tohle asi nebyli soupeři z čela tabulky. Uvidíme už příští týden, čeká nás Flamengo.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.