10.10.2015 Áčko začalo sezónu dvěma vysokými vítězstvími

20.04.2016 18:06

Blue Flames A : BPA  7:2 (3:1)  Nejezchleba 4, Kříž, J.Žúbor, Varga

 

Áčko dnes čekal první zápas nového ročníku a byl to první soutěžní zápas v hale v klubové historii. V sestavě se oproti loňsku objevil navrátilec Jožo Žúbor a nováček Tomáš Kříž z Red Devils, který si už odbyl klubovou premiéru minulý týden za Béčko. Z Béčka ještě přišel na výpomoc Martin Půček a byla to výpomoc hodně platná. Proti nám stál tým BPA, což je přejmenovaný tým z loňských SOŠ OOM, a tak bitva starých známých začala zvolna. První naši střelu vyslal Mišo Žúbor ve 2.minutě, avšak nepřesnou. Zato na druhé straně se z protiútoku střílelo velice přesně. Jirka Nejezchleba na půlce nepřesně přihrál, poté vypustil návrat na svoji polovinu a soupeř z přečíslení nekompromisně trestal. Jirka ale naštěstí hned za další minutu svoji chybu napravil, když po přihrávce Gaba Vargy zblízka do protipohybu brankáře vyrovnal. Soupeř se snažil strhnout vedení znovu na svou stranu, my jsme mu však aktivním pohybem a včasným napadáním nedovolili dostat se do šancí. Pokud něco prošlo, zakročil dobře Roman v brance. Postupně jsme svoji aktivitou získávali více ze hry a v 7.minutě Mišo nevyužil brejk dva na jednoho. V 9.minutě jsme už vedli. Jirka Nejezchleba nejdříve nevyužil svoji šanci, když výborně zasáhl soupeřův brankář. Opakovaná Jirkova střela, spíš skákavý šourák, ale nečekaně přeskočila nohu stojícího brankáře. Soupeř se nenechal deprimovat a již za několik desítek sekund musel Roman hned třikrát za sebou dokazovat svoje umění. Ve druhé desetiminutovce prvního poločasu se toho mnoho zaznamenáníhodného neudálo. BPA se snažili něco proti nám vymyslet, naše pohyblivá obrana ale stačila soupeřovy kombinace včas narušit a vpředu stále dotírali madí štírci Jirka s Tomášem. A jedna taková spolupráce nám přinesla další gól. V 18.minutě nekompromisní obránce Gabo vybojoval míč a hned jej přihrál Tomášovi do běhu. Ten snadno pláchl soupeřovu obránci a křižnou střelou zvýšil na 3:1. Do konce poločasu jsme si už jen dávali pozor, abychom nedostali kontaktní gól.

Druhý poločas začal stejně jako ten první. Soupeř se snažil něco na nás vymyslet a my čekali na jeho chyby. Dočkali jsme se už ve 23.minutě. Jirka převzal míč ještě na vlastní polovině, ostrým startem utekl svému obránci a střelou ke vzdálenější tyči zvýšil už na 4:1. Neradovali jsme se ale dlouho, protože už za další minutu rozehrál na vlastní polovině Martin přímo na soupeřovu nohu, z toho rezultoval brejk tři na jednoho a střela do odkryté branky. Zápas tak nebyl stále rozhodnut. Ve 26.minutě se dostala do brejku dvojice Půček – Sádlík, ten ale skončil střelou vedle. Vzápětí dostal žlutou kartu Mara Pokorný za odkopnutí míče po odpískání. Naše radost přišla ve 30.minutě. Perfektně sehraný protiútok tři na dva ukončil finální přihrávkou Mara na neobsazeného Joža a ten střelou do odkryté branky zvýšil na 5:2. Soupeř se však nevzdal ani za tohoto stavu, nasadil k power-play, naštěstí pro nás však neproměňoval svoje šance. Tu největší ve 34.minutě, kdy po nepřesném Romanově výhozu netrefil prázdnou branku. Heslo nedáš – dostaneš se vyplnilo hned za minutu. Jirka Nejezchleba sice po průniku po brankové čáře nedokázal z kroku překonat soupeřova brankáře, odražený míč ale stihl přihrát pod sebe na nabíhajícího Gaba a ten nekompromisně zavěsil pod břevno. Za další minutu se znovu musel dvakrát blýsknout Roman po střele zblízka. Ve 37.minutě jsme soupeři uštědřili poslední gólovou ránu, když Jirka vystihl chybnou přihrávku soupeře u naší branky, znovu nasadil ke svému sprintu přes celé hřiště a po kličce brankářovi zvýšil už na 7:2. Dvě minuty před koncem jsme měli znovu šanci z brejku, tentokrát však Tomáš mířil těsně vedle. Vzápětí soupeř nevyužil svoji největší šanci zápasu, když při akci tři na jednoho tak dlouho váhali útočníci se střelou, až se již překonaný Roman dokázal zvednout ze země a míč vytěsnit na tyč. To byla poslední šance celého zápasu. Měli jsme z něj velké obavy, hlavně z rychlého povrchu, nečekaně jsme ale vysoko zvítězili.

 

 

Blue Flames A : Schalke  9:2 (4:1)  Půček 2, Varga 2, J.Žúbor 2, Kříž, M.Žúbor, Nejezchleba

 

Druhý zápas, tentokrát s nám neznámým týmem Schalke začal zostra. Hned v první minutě nevyužil Jirka Nejezchleba šanci zblízka, odražený míč však napálil Martin Půček a dvakrát tečovaný míč brankář zachytil až za brankovou čárou. Soupeř odpověděl svižnou hrou, ale už ve 3.minutě jsme se znovu radovali my. Tomáš Kříž se v soupeřově brankovišti hbitě otočil okolo obránce a střelou pod břevno zvýšil na 2:0. Schalke se vrhlo do útoku, před naší brankou několikrát hořelo, obrana ale dokázala vždy hrozící požár uhasit. My jsme opláceli soupeři stejnou mincí, hlavně naše tykadla Jirka s Tomášem, a tak se hrál futsal nahoru – dolů. Do poloviny prvního poločasu se několikrát zaskvěli oba brankáři a tak za zmínku stojí jen žlutá karta pro soupeře za ukázkové podražení unikajícího Tomáše. Skóre se znovu měnilo v 10.minutě. Mišo Žúbor se uvolnil na hranici trestného území a nekompromisně k bližší tyči zvýšil na 3:0. Jenže hned v příští minutě došlo ke zmatku v přebírání protihráčů u naší branky a osamocený protihráč u zadní tyče snižoval na 3:1. V následující minutě se prodral přes soupeřovu obranu Martin Půček a střílel těsně vedle, pak ale převzalo iniciativu Schalke. V dalších pěti minutách musíme pochválit naši obranu i brankáře, kteří nápor soupeře zvládli bez úhony na skóre. V 17.minutě se připomněl Mišo Žúbor, když jeho lišácký oblouček z přímého kopu skončil na břevně soupeřovy branky. Soupeř na oplátku nasadil ke hře s brankářem hluboko na naší polovině, tato taktika mu ale téměř okamžitě nevyšla. V 18.minutě totiž Gabo Varga zachytil soupeřovu rozehrávku a kopem přes celé hřiště do prázdné branky zvýšil na 4:1. Soupeř se ale nenechal deprimovat, pokračoval v power-play a my byli rádi, že jsme poločas skončili bez dalšího inkasovaného gólu.

Druhý poločas začalo Schalke hned s brankářem v poli a my se prvních pět minut nemohli vymanit ze soupeřova tlaku. Soupeř naštěstí z tlaku vytěžil jen tyč ve 25.minutě. Ve 27.minutě Roman výborně vyrazil nebezpečnou střelu, odražený míč se dostal k Jožo Žúborovi a ten střelou přes celé hřiště do prázdné branky zvýšil už na 5:1. Na to konto už brankář soupeře rezignoval na hru v poli, vrátil se na své místo a herní iniciativu jsme převzali znovu my. Jenže několik slibných šancí jsme nevyužili a taky zato pykali. Ve 34.minutě se po závaru a několika opakovaných střelách dostal míč k osamocenému útočníkovi u naší tyče a bylo to 5:2. Za další minutu střílel Martin Půček, brankář střelu vyrazil zpět k němu a Martin opakovanou střelou zvýšil na 6:2. To soupeře asi dorazilo, protože další góly jsme stříleli už jen my. Ve 37.minutě přišla chybná rozehrávka soupeře a brejk dvou našich hráčů na osamoceného brankáře. Ten dvojice Martin Půček – Jožo Žúbor bezchybně využila a bylo to 7:2. Za další dvě minuty vymotal Martin v rohu dva obránce, přihrál před branku neobsazenému Jirkovi a ten přidal osmou branku. A v poslední minutě znovu chyba soupeře při rozehrávce a sólo dvojice Jirka – Gabo na osamoceného brankáře s gólovým výsledkem.

Takže tohle je snový začátek. Místo obav z rychlého povrchu a naší nesehranosti přišly dvě vysoká vítězství. Je to zásluhou jistého výkonu brankáře, poctivé precizní obrany a běhavých útočníků. Výborně do týmu zapadl nováček Tomáš Kříž a znovuobjevený Jožo Žúbor. V prvním zápase se střelecky zaskvěl Jirka Nejezchleba a ve druhém podal výborný výkon Martin Půček. Pochvalu dnes zaslouží všichni. Nesmíme ale usnout na vavřínech, už další sobotu musíme dnešní výkon potvrdit v dalších zápasech.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.