10.11.2012 Dvě zasloužené výhry pro Áčko

10.11.2012 23:25

Blue Flames A : Gloria  8:1 (3:0)  Rajdík 4, Šlapák 2, Vrána, Beránek

V dnešních zápasech si odbyla premiéru v našem týmu další posila - Michal Rajdík a vrátil se uzdravený Vojta Šlapák. V prvním zápase se proti nám postavila Gloria, tým třicátníků, který už řadu let hraje téměř v neměnné sestavě. A od začátku to bylo znát. Náš omlazený mančaft hned začal Glorii rozběhávat a ta se brzy ocitla pod stálým tlakem na svojí polovině. Díky lepšímu a rychlejšímu pohybu jsme si vytvářeli řadu šancí, soupeře ale držel nad vodou výborný brankář. Časem však i on třikrát kapituloval, i když na první dvě branky si sáhl a třetí byla rána od tyče do sítě. Gloria zahrozila vlastně jen na začátku utkání, když její sólo zneškodnil Traki vlastním obličejem a tak za cenu chvilkového hučení v hlavě udržel čisté konto.

Zpočátku druhé půle liknavost obránců zavařila Trakimu, z tohoto mráčku ale nezapršelo, zanedlouho naopak uhodilo na protější straně. Michal Rajdík se premiérovým gólem zapsal do statistik, když soupeřův brankář si stačil na jeho bombu zblízka opět jen sáhnout. Naše hra dopředu byla v této době bezchybná, vzadu se však začala objevovat okénka. Jedno takové okénko využil soupeř k sólovému úniku a za stavu 6:0 sebral Trakimu čisté konto. Na našem jasném vítězství to samozřejmě nic neměnilo. Soupeřův brankář se mohl v brance přetrhnout, dalším dvěma gólům ve své síti ale nezabránil. A tak jsme zaslouženě vyhráli. Před zápasem jsme ve tři body věřili, že to ale půjde tak snadno nás samozřejmě vůbec nenapadlo.

 

 

Blue Flames A : Kalábek Lino B  5:3 (2:0)  Šlapák 3, Faltýnek, Táborský

Před dalším zápasem jsme měli obavy v jakéžeto soupeř nastoupí v sestavě, naše obavy se ale ukázaly jako liché. Kalábek nastoupil do zápasu jen s jedním hráčem na střídání. Hra byla od počáku rychlá a šance se střídaly na obou stranách. První gól jsme dali my! Vojtova křižná rána levačkou zblízka překonala výborného soupeřova brankáře. Druhou branku přidal Adam Faltýnek, to už ale taková paráda nebyla. Adam se totiž ukopl, jenže díky tomu dostal míč z jeho levačky takovou rotaci, že těsně před brankářem uhnul. Kalábek měl taky nějaké šance, Traki byl ale v pohodě, nejspíš proto, že ho po dlouhé době nic nebolelo.

Ve druhém poločase ale Kalábek zrychlil hru a najednou byl před naší brankou hukot! Naše obrana sice odolávala, pak ale přišla ztráta míče uprostřed hřiště, brejk dva na jednoho a chladnokrevné zakončení do naší branky. Chvilku nato sice Vojta ukličkoval soupeřovy obránce a z úhlu prostřelil brankáře, v naší obraně ale začal chaos, který vyvrcholil vyrovnáním snad během dvou minut. Rozuzlení přinesl střelec zápasu Vojta, který stokrát opakovaným avšak nepolapitelným způsobem obešel soupeřovy obránce a opět nedal brankáři šanci. Kalábek hned nato sáhl ke hře bez brankáře. Jeho přesilovkové šance jsme stačili narušovat, vzápětí jsme mu ale zbytečným šestým faulem darovali 10m kop. Špatně kopnutou střelu ale Traki vyrazil a chvilku nato dal Petr Táborský z brejku výsledku konečnou podobu.

Takže máme za sebou letošní první šestibodový zisk! Hlavně proto, že jsme se vlastně poprvé sešli v nejsilnější sestavě a každý podal výborný výkon. Pamětníci si určitě vzpomenou, s jakými výsledky nás Kalábek vloni vypakoval ze hřiště. Takže oproti loňsku velký krok vpřed…

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.