10.3.2012 Zlepšený výkon Áčka, na body to ale nestačilo

13.03.2012 00:00

Blue Flames A  :  Kalábek Lino C   6:8 (5:4)  Šlapák 3, Kouřil, Bena, Vrána

Na další kolo dorazila čistě sestava, která na jaře vybojovala postup, a tak se očekával bojovný přístup. Soupeř, který vlastně na podzim odstartoval naši výsledkovou mizérii, přišel ve trochu slabší sestavě než posledně a tak zápas byl od začátku vyrovnaný. Obrany byly celkem prostupné a tak skóre utěšeně narůstalo na obou stranách. Na naší straně se zaskvěl Vojta Šlapák, na jeho kličky, úspěšné střely a finální přihrávky soupeř opravdu nestačil. Chybou ale bylo,že jsme nedokázali odskočit víc jak o dvě branky a tak jsme si z prvního poločasu odnesli jen hubené vedení.

Do druhého poločasu nastoupil soupeř v brance s hráčem do pole a to nás porazilo. Kalábek získal okamžitě převahu a brzy obrátil skóre i vývoj zápasu. Díky i několika nastřeleným tyčím jsme dokázali vstřelit už jen jeden gól a soupeř si už skóre pohlídal. Tato prohra ale byla čestná a kvůli ní hlavu mít skloněnou nemusíme.

 

Blue Flames A  :  Gloria  3:9 (1:3)  Šlapák 2, Kouřil

Druhý zápas nebyl tak jasný jak vypadá skóre. Gloria byla herně vyspělejší, s vypětím sil jsme ale stačili jejich akce zachycovat. Nicméně si nás dvakrát rozebrali a ujali se vedení. Náš dnešní střelec Vojta krátce nato snížil, Gloria si ale po ťukesu opět vzala dvoubrankové vedení.

Začátek druhé půle byl jako ze snu: Milan Kouřil a opět Vojta po sérii šancí srovnali skóre! Bohužel to byla naše poslední radost toho dne. I díky vyčerpávajícímu průběhu zápasu jsme nezachytili dva brejky soupeře a vždy neobsazený hráč dvakrát zakončoval do prázdné branky. To nás zlomilo. Na zvrat už nebyly síly. Vojta a Laďa Sosnar už pro zranění nehráli a zbytek sestavy se pokusil o power-play. To už ale byl spíš čin ze zoufalství a tak soupeř z brejků navýšil skóre až na devět branek.

Rozhodně jsme ale dnes byli pro soupeře těžším oříškem než v předcházejících kolech. Pokud si tuto výkonnost udržíme, měli bychom soupeře z našeho tabulkového okolí porazit. Musíme ale na zápasy chodit v dostatečném počtu a včas (včas neznamená zároveň se začátkem utkání ale nejpozději 15 minut předem). Zároveň se také vyvarujeme nepřesných nahrávek ve středu hřiště a tím pádem mazání soupeři do rychlých protiútoků a zvýšíme bojovnost a zarputilost v bránění. Laďa Sosnar nejlépe ukazuje, jak na to.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.