10.9.2011 Áčko: Stoprocentní vstup do nové soutěže

11.09.2011 00:27

 

Blue Flames A : Tango C   7:6 (5:4)  Bena 3, Šlapák 2, Svícenec, Kavín

Na očekávaný první zápas v okresním přeboru dorazily všechny opory z loňska, mladé posily z Béčka a úplný nováček Kamil Michna. Začátek zápasu byl opatrný, protože týmy se neznaly a nevěděly, co od sebe mají čekat. Pak to ale začalo! Střela zdálky od Tomáše Svícence, teč soupeřova obránce do brankářova protipohybu a 1:0 pro nás! Vzápětí přímý kop Michala Beny pod břevno soupeřovy branky a 2:0. Tango nehrálo špatně, ale my jsme mu perfektním pohybem po celém hřišti nedali šanci na nějaký tlak. Vzápětí dorážka Vojty Šlapáka - 3:0. Poté soupeřova haluz neboli špatně ale zároveň nechytatelným padáčkem trefená přihrávka - 3:1. Ale rychle jsme zvýšili až na 5:1! Nutno ale přiznat, že jsme v téhle fázi zápasu měli štěstí - soupeř trefoval nechytatelnými ranami tyče a my dávali z každé druhé akce góly. Ale i nás došlo. Tango totiž umělo dokonale jednu věc, a sice přihrávky na zadní tyč na neobsazeného hráče. Takhle jsme nakonec dostali pět branek ze šesti. Soupeř takto snížil na 5:3 a poslední branku před přestávkou jsme dostali po 10m kopu, který náš brankář sice vyrazil ale na dorážku už byl bezmocný.

Po přestávce to už byla přetahovaná o výsledek. Vždy se nám podařilo zvýšit na dvougólový rozdíl, soupeř ale okamžitě kontroval. Tango začalo získávat  převahu, přece jen herní kvalita byla na jeho straně. Nakonec ale úspěch slavila naše bojovnost a obětavost, vždyť jsme přežili i docela dlouhou soupeřovu power-play. Takže první zápas, první vítězství, první vstřelený hattrick (Michal Bena) a první tři body do tabulky.

 

Blue Flames A : Orel Řečkovice A   4:3 (3:1)  Šlapák 2, Svícenec, Michna

Druhý zápas jsme začali v útočném stylu a brzy to bylo 2:0! Nejprve Tomáš Svícenec prostřelil z přímého kopu soupeřovu zeď, která se před ním neuvěřitelně rozestoupila a vzápětí sólo a blafák Vojty Šlapáka znamenal dvougólové vedení. Soupeř rychle pochopil, že s námi nemůže hrát otevřenou partii, zakopal se na vlastní půlce a vyrážel do brejků. Jeden z nich po sérii odrazů dokopal až do branky - 2:1. Orel taky hodně fauloval, už ve 20.minutě jsme měli výhodu 10m kopu, z dorážky upravil opět Vojta Šlapák na 3:1 a tak taky skončil poločas.

Ve druhém poločase začal soupeř zlobit! Brzy po zahájení přišlo bleskové uvolnění jednoho z brejkařů a střela nad brankářovo rameno znamenala snížení na 3:2. Naštěstí zakrátko poté přišla nádherná křižná přihrávka Davida Kavína přes půl hřiště na před prázdnou brankou stojícího Kamila Michnu - 4:2. Soupeř ale vzápětí snížil, když náš brankář měl zakrytý výhled. Vzápětí začaly naše nové posily chytat křeče. Soupeř ale našeho oslabení naštěstí nevyužil, naopak my jsme ještě v poslední minutě měli možnost dalšího 10m kopu. Ten už Michal Bena neproměnil, vzápětí se ale pískal konec.

 

Co dodat? Že je to začátek jako z říše snů. Na hřiště jsme šli s cílem nezostudit se a nakonec máme dvě výhry. Obě poctivě odpracované. Mladí nováčci ukázali, že zvládnou s přehledem i Áčko a tak bychom nemuseli hrát v okresním přeboru nějakou podřadnou roli.

 

P.S. O našem zápase s Řečkovicemi referuje též web www.orlak.banda.cz.  Tango se zatím na svých stránkách neprobralo.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.