11.10.2014 Áčko neuhrálo ani bod

13.10.2014 11:17

Blue Flames A : Orel Řečkovice A  1:4 (0:0)  Vrána

 

Na první dnešní zápas jsme se sešli opět jen s Martinem na lavičce ke střídání a tak nám bylo jasné, že nesmíme se soupeřem provádět žádné běžecké dostihy. Začali jsme ze zabezpečené obrany. První poločas nám tak herně vycházel, protože jsme Orly nepouštěli do přečíslení a tím pádem ani do vyložených šancí. Orli se tak dostali jen k několika příležitostem, ty ale zakončovali nepříliš umístěnými střelami, které Traki stačil vždy vykrýt. Postupem času, jsme se dostávali do střeleckých příležitostí i my, naše střely ale taky neměly buď razanci, anebo přesnost. Poločas tak zákonitě skončil bez branek.

Druhý poločas začal zkraje jako ten první, pak ale zčistajasna uhodilo u naší branky. Vysoký centr ze strany lízl soupeřův útočník hlavou, míč obloučkem přeplachtil Trakiho a zapadl k tyči. To soupeře povzbudilo a začal nám čím dál častěji zatápět, protože se pomalu začínala projevovat jeho početní převaha na lavičce. Pak přišlo to, co přijít muselo, totiž vyšachování naší obrany a střela do odkryté branky. Když krátce nato Honza Vrána nechtíc tečoval soupeřovu ránu do Trakiho protipohybu, bylo nám pomalu jasné, že je po zápase. Na Honzu se sice za pár minut usmálo štěstí při jeho střele, která se odrazila od tyče do sítě, na zvrat to ale nebylo. Měli jsme sice i další příležitosti, ty ale soupeřův brankář někdy i se štěstím pochytal, anebo jsme netrefovali branku. Na závěr jsme naopak dostali ještě jeden kousek, opět po brejku, rozebrání obrany a střele do odkryté branky.

Zápas tak rozhodla soupeřova fyzická převaha. Dokud jsme s ním stačili běhat, nějaké velké šance neměl. Když jsme ale otevřeli hru ve snaze vyrovnat skóre, Orli nám ulétli, i když kdovíjaký výkon nepředvedli.

 

O zápase píše taky web www.orlak.banda.cz

 

 

 

Blue Flames A : Arsenal Taurito Kuřim B  2:3 (1:2)  Vrána, Podhrázský

 

Na druhý zápas přišli ještě Milan Kouřil a Jirka Nejezchleba a tak jsme letos měli poprvé převahu na lavičce náhradníků. Nikoliv ale na hřišti, protože tam proti nám nastoupila parta urostlých chasníků s charismatickým brankářem Jerrym. Urostlí soupeři hráli jednoduchou důraznou hru s dlouhými výhozy brankáře, a tak před naší brankou bylo dost rušno. My jsme se snažili taky o tlak, naší hře ale scházel moment překvapení. Vždy tam bylo nějaké zpomalení, klička navíc či nepřesná přihrávka. Soupeř se tak stačil vždy v obraně zformovat a vyrážet do protiútoků. Při jednom takovém přišla střela ze strany a Traki nedokázal míč zkrotit – 0:1. My jsme se snažili něco s tím udělat, jenže naše převaha dál narážela před soupeřovou brankou do mohutné zdi. Kuřimští „Gunners“ chytře bránili a čekali na naši chybu. A ta skutečně přišla, když po ztrátě u soupeřovy branky sebral protivníkův útočník míč a upaloval s ním podél lajny k naší brance. Bohužel nikdo z našich s ním, takže tento měl dost času se podívat a podél vyběhnuvšího Trakiho naservírovat míč dalšímu nabíhajícími spoluhráči před naši prázdnou branku. Naštěstí jsme ještě neklesli na mysli a po vydařeném ťukesu v soupeřově trestném území doklepával Honza Vrána mezi Jerryho nohy. I potom jsme měli převahu, jenže pouze v držení míče. A tak do poločasu se už nic zásadního na hřišti neudálo.

Druhý poločas byl věrnou kopií toho prvního. Byli jsme sice běhavější, jenže opět bez nějakého okamžitého nápadu. Navíc se přidala i nepřesnost ve střelbě a museli jsme se mít neustále na pozoru před soupeřovými brejky. Jenže jeden jsme neustáli, když se nám vymstila další chybná přihrávka před soupeřovou brankou. Bleskový protiútok tři na jednoho zakončoval soupeř do prázdné branky a nevědomky tak rozhodl zápas. My jsme dál pokračovali v jalovém útočení, i když nějaké šance jsme ještě měli. Ujala se však jen střela Adama Podhrázského v poslední minutě a na vyrovnání nám už nezbyl čas.

Z dnešních zápasů tak nemáme ani bod a pomalu začínáme mít sestupové starosti. Jenže není divu, když se scházíme v pěti či šesti lidech. První zápas toho byl příkladem, protože soupeř nás postupem času uběhal. Ve druhém zápase jsme si zase nevěděli rady se zkušenou hrou matadorů a taky nás srážela střelecká neproduktivita. Tři nastřílené branky ze dvou zápasů jsou toho důkazem.

 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.