11.10.2015 Béčko uhrálo remízu a vysokou výhru

20.04.2016 18:16
 

Blue Flames B : Agrotec Hustopeče B  3:3 (2:1)  Nejezchleba 3

 

Na včerejší zápasy v chladném dopolední se znovu sešla ofenzívně laděná sestava v čele s rychlíky Jirkou Nejezchlebou a Tomášem Křížem a ostrostřelcem Vojtou Šlapákem. Toho se soupeř zřejmě zalekl, protože prvních pět minut se téměř nedostal na naši polovinu a jen odolával naším nájezdům. Ty se skutečně valily na jeho branku, jenže bez efektu. Houština bránících hráčů nám vždy nějakým způsobem kombinaci narušil a když se k tomu přidaly výborné zákroky jejich brankáře, tak se nebylo čemu divit. Střelecký půst skončil zásluhou Jirky Nejezchleby, který se uvolnil od obránců, přehodil si míč z nohy na nohu a přehodil vybíhajícího brankáře. Radost ale netrvala ani pět minut. Po nepřesnosti při naší útočné akci přišel sólový nájezd soupeře a střela podél vybíhajícího Trakiho do prázdné branky. Soupeře to okatě povzbudilo a najednou byl častým hostem u naší branky. Traki se však už překonat nenechal a opět přišel ke slovu dravý Jirka. Znovu se uvolnil na polovině soupeře a ač zezadu faulován, dokázal zamířit přesně k tyči. Zbytek prvního poločasu si ještě párkrát zachytali oba brankáři, vyložená šance už ale ani na jedné straně nebyla.

Začátek druhého poločasu začal naší lehkou převahou a brzy se prosadil opět Jirka. Díky své rychlosti znovu pláchl soupeřovým obráncům a padáčkem potřetí překonal soupeřova brankáře. K naší škodě jsme tento náskok ztratili. Zanedlouho totiž přišla dnes stále častěji se opakující chyba, a to nepřesná přihrávka posledního hráče a z toho rezultující brejky. Jeden soupeřovi útočníci bezezbytku využili a bylo to už o jeden gól. A pak přišla další rána, ta vyrovnávací. Soupeřův útočník se dvěma kličkami uvolnil a nasadil k ráně. Ta mu zjevně nesedla a byl z toho skákající šourák, bohužel k opačné tyči, než kam čekal ránu Traki. Soupeř byl na koni a ještě několikrát zahrozil, gól už ale z ničeho nepadl. A protože ani my jsme žádnou šanci už nevyužili, zápas skončil nerozhodně. Sice nás může mrzet, ztracené vedení, remíza je ale asi zasloužená.

 

 

 

Blue Flames B : Ethanol  8:1 (4:1)  Šlapák 2, Kříž 2, Nejezchleba 2, Faltýnek, Sedlinský

 

Druhý zápas měl být pro nás oddechový, začátek tak ale rozhodně nevypadal. Pokračovali jsme totiž v herním trendu z předchozího zápasu, totiž v postupných útocích s občasnými nepřesnými přihrávkami. Jednu takovou protivníci zachytili a po brejku dva na jednoho nedali Trakimu žádnou šanci k zásahu. Naštěstí jsme se brzy vzpamatovali a po lavině našich útoků se prosadil Vojta Šlapák. Ethanol se ale nevzdával a brzy musel Traki zachraňovat na brankové čáře hokejovým rozštěpem. Potom se na nás usmálo štěstí, když se střela Tomáše Kříže odrazila od tyče do brankáře a od něj za čáru. Potom se už začala projevovat naše technická převaha. Jirka Nejezchleba a Adam Faltýnek přidali další branky a poločas spěl pohodově ke konci.

Ve druhém poločase jsme stříleli góly jen my, na hřišti to ale tak nevypadalo. Brzy jsme přidali pátý gól, pak se ale začaly kupit chyby v naší rozehrávce. Z těch unikal soupeř do brejků, nedokázal však využít ani jeden. Dílem neschopností trefit branku, větším dílem ale zásluhou Trakiho, který se rozchytal k výbornému výkonu a zabránil snad čtyřem gólům. Na druhé straně nám při soustavné převaze některé akce vyšly a skóre utěšeně narůstalo. Zápas tak díky společnému úsilí brankáře a útočníků skončil naším vysokým vítězstvím.

Z dnešních zápasů nás tak může těšit vysoké vítězství a mrzet ztracené body z prvního zápasu. V něm se projevilo, že naší kombinaci nesedí pomalý povrch na Srbské, který všechny míče zpomaluje. A pak taky překombinování některých akcí (dlouhé držení míče, pozdní přihrávky) a nepřesné přihrávky. Naopak nás může těšit, že jsme nejlépe střílejícím týmem celé soutěže.  Nejlepšími střelci jsou Vojta Šlapák (14 branek), Tomáš Sedlinský (9 branek) a Jirka Nejezchleba (7 branek).

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.