12.10.2013 Áčko opět úspěšné jen napůl

12.10.2013 22:40

 

Blue Flames A : Mostárna Hustopeče A  2:6 (1:1)  Vrána, Beránek

 

Na zápas s posledním týmem tabulky se poprvé kompletně sešla naše slovenská kolonie a po dlouhé době se ukázal Lukáš Neugebauer. Teoreticky jsme tak měli soupeře přehrát, praxe ale vypadala jinak. Soupeř vůbec nevypadal jako tým z konce tabulky a hlavně svým pohybem nám dělal od začátku starosti. Naše početná sestava, která od začátku hrála na pravidelně střídající čtveřice, se totiž ukázala jako nepříliš sehraná a často se ve hře ukazovala okénka z nedorozumění. Nicméně jsme se ujali vedení, když perfektní přihrávku Michala Beránka zužitkoval Honza Vrána. Soupeř ale brzy vyrovnal a do konce poločasu už žádný gól nepadl.

Začátek druhého poločasu začal lépe pro nás, když Honza Vrána oplatil Michalovi Beránkovi perfektní přihrávku z prvního poločasu. Potom ale přišel obrat. Při trestném kopu si brankář Roman postavil zeď a sám si stoupl do ní. Kopající protivník si toho všiml a padáčkem zeď i s brankářem přehodil, čímž vznikla skrumáž, na jejímž konci byl míč v naší síti. To nás rozhodilo až do konce zápasu. Těsně po obdrženém gólu začala výměna názorů mezi našimi obránci a brankářem a i po rozehrání hry jsme byli úplně vedle. Po našem time-outu jsme se zklidnili, ovšem soupeř vycítil šanci a začal do nás bušit. Brzy přišel třetí a čtvrtý gól v naší síti a my museli jít do power-play, protože soupeř nás svojí pohyblivostí přehrával. Jenže ani převaha jednoho hráče v poli nestačila. Mostaři nejenže dokázali ubránit všechny naše snahy o vyrovnání, naopak ještě potrestali dvě naše nepřesné přihrávky dvěma brejky na prázdnou branku. Zápas s týmem z konce tabulky tak skončil naší vysokou prohrou.

 

 

 

Blue Flames A : Saňaři Sokolnice A  7:2 (1:0)  Vrána 2, M.Žúbor, Faltýnek, Varga, Neugebauer, Pokorný

 

Náš druhý dnešní zápas nezačal nijak oslnivě. My jsme byli velice pomalí, Saňaři zase udivovali nepřesnými přihrávkami. Zápas byl tak dlouho bez nějakých vyložených šancí, protože týmy si je prostě nevytvářely. Časem jsme si vytvořili mírnou převahu, ovšem bez důrazného zakončení. Saňaři měli šanci ještě méně. První poločas tak rozhodl Mišo Žúbor. Tváří v tvář soupeřovu brankáři se nerozhodl pro zničující bodlo ale pro kličku brankáři. Ta mu vyšla a Mišovi zbylo jen trefit prázdnou branku.

Jestliže první půlka připomínala nudu, ve druhé se děly věci! Saňaři zvýšili útočnou aktivitu, tím pádem ale otevřeli obranu. Několik našich výpadů skončilo bez úspěchu, protože místo střel jsme vymýšleli kombinace, potom ale Adam Faltýnek už nic nevymýšlel a napálil míč vedle brankáře k tyči. Když krátce nato nachytal Gabo Varga soupeřova brankáře střelou ze strany, vypadalo to se soupeřem bledě. A to ještě nebylo všechno. Po našem rozehraném autu za autovou čarou (povoleno pravidly) přestal soupeř hrát a pro Honzu Vránu nebyl problém dát čtvrtý gól. Navíc si gólman Saňařů pustil pusu na špacír směrem k rozhodčím a uviděl žlutou kartu. To bylo ale od nás na nějaký čas všechno. Trochu jsme polevili v nasazení, soupeř taky měl v sobě nějakou kvalitu a najednou bylo před naší brankou rušno. Roman sice několik šancí vychytal, proti sólu zakončenému padáčkem přes něj už ale zasáhnout nemohl. A brzy nato přišla kombinace před naší brankou, střela z boku do prázdné kasy a drama bylo na světě. Saňaři byli na koni a zakrátko z vyložené šance trefili jen tyč poloprázdné branky. Rozuzlení dramatu však přišlo na druhé straně hřiště. Soupeřův brankář celkem zbytečně vyběhl za míčem do rohu hřiště, tam mu však ujely nohy a jen taktak stačil míč ukopnout do autu. Při našem rychlém rozehrání navíc skočil snad z jednoho metru po míčí, což bylo úmyslné zdržování a druhá žlutá karta pro něj. A protože Saňaři druhého brankáře neměli, musel do jejich branky hráč z pole a navíc hráli v oslabení. Tuto dvojnásobnou přesilovku jsme prostě museli využít a šťastným střelcem se stal sváteční střelec Lukáš Neugebauer. Saňaři se tak vrátili do plného počtu, bez vyloučeného brankáře mohli hrát ale jen jakousi power-play bez početní převahy. Bylo tak jen otázkou času, kdy dostanou další góly. Nejdříve se trefil Mara Pokorný precizním kopem od vlastní branky do opuštěné svatyně hostů a potom se druhým gólem v zápase uvedl Honza Vrána. A pak se už pískal konec.

Z dnešního dvojzápasu s venkovskými soupeři se čekalo šest bodů, máme ale jen tři. Zůstaňme ale při zemi a řekněme si, že jsou dobré i ty tři body. Náš výkon, hlavně v prvním zápase, taky nebyl nějak oslnivý.

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.