12.3.2016 Áčko znovu bez bodů

11.04.2016 15:46
 

 

Blue Flames A : Atraps A  2:7 (0:3)  Půček, Veselý

 

Áčko dnes mělo před sebou těžký úkol, vybojovat nějaké body proti celkům z popředí tabulky. Nejdřív nás čekal klub z 2.místa Atraps. V naší sestavě se oproti minulému týdnu objevil jen Michal Beránek, který zaskočil za Gaba Vargu. Do zápasu jsme šli s tím, že se pokusíme soustředěnou obranou eliminovat běhavce v soupeřově sestavě a sami se z brejků pokoušet o tlak na branku Atraps. Tato taktika nám vydržela 40 vteřin. V tento čas jsme nepřesně rozehráli a následný brejk soupeře skončil střelou k tyči do Pepova protipohybu. To nás zmrazilo a prvních pár minut jako bychom na hřišti ani nebyli. Útoky Atraps se valily na naši branku a ve 3.minutě nás zachraňovala tyč. My jsme se k první střele na branku dostali až ve 4.minutě, střílel Jožo Žúbor. Po pěti minutách tlak soupeře polevil a ke slovu jsme se dostali i my. V 6.minutě střílel Michal Beránek do brankáře a v 7.minutě jsme promarnili velkou šanci na vyrovnání. Po chybné rozehrávce soupeře se řítili tři naši hráči na brankáře, jenže finální přihrávka před prázdnou branku šla Jirkovi Nejezchlebovi trochu na paty a ten ze záklonu nastřelil jen vracejícího se brankáře. V 9.minutě se dobře probil z levé strany Martin Půček, jeho přihrávku před branku ale nikdo nezasáhl a pak už si vzal slovo opět soupeř. V 10.minutě se soupeřův útočník bleskově uvolnil otočkou a jeho střela jen těsně minula pravou tyč Pepovy branky. Ve 13.minutě jsme špatně odkopli balón od vlastní branky a v následném závaru Pepa dvakrát se štěstím zachraňoval. Ve 14.minutě se sám probil od poloviny hřiště Jožo Žúbor, jeho střela minula vzdálenější tyč. V 16.minutě po další naší ztrátě ve středu hřiště následoval brejk Atraps dva na jednoho a tentokrát už jsme za chybu pykali. V 17.minutě se ocitl sám před soupeřovou brankou Tom Veselý, jeho střelu ale brankář vyrazil na roh. V 18.minutě Atraps dokonalým ťukesem z první rozebrali naši obranu a výsledkem byl potřetí míč v naší síti. Těsně před přestávkou přišla naše nejpohlednější akce v prvním poločase. Rychlý výhoz Pepy prodloužil Tomáš Kříž na Joža, jeho střelu z první ale stačil vracející se obránce zblokovat.

O přestávce jsme si řekli, že se budeme snažit s výsledkem něco udělat, naše předsevzetí ale vzala rychle za své. Hned po výkopu následoval soupeřův brejk dva na jednoho a jen nepřesná finální přihrávka nás zachránila od další pohromy. Za další minutu už ale bylo hotovo. Po dalším tlaku na naši branku se dostal k odraženému míči nepokrytý útočník a zblízka nám vstřelil čtvrtý gól. Ve 22.minutě jsme se dočkali nečekaně lehkého snížení skóre. Na dlouhý Pepův výhoz zareagoval nejrychleji Martin Půček a po krátkém sólu lehce ťukl míč vedle vyběhnuvšího brankáře. Atrapy se ale nenechaly deprimovat. Ve 25.minutě Pepa nejdříve zlikvidoval šanci po narážečce zblízka a o pár okamžiků později kryl střelu před brankou zapomenutého útočníka. Ve 26.minutě měl příležitost Jožo, ale ani nadvakrát soupeřova brankáře nepřekonal. Ve 28.minutě došlo ke kontroverznímu okamžiku, kdy se před soupeřovou brankou protivník zmocnil míče vražením do Martina Půčka. Toto nebylo posouzeno jako faul, následoval útok do naší rozhozené obrany, její dokonalé rozebrání a popáté míč v naší brance. Martin hned řekl na celou halu, co si o rozhodčím myslí, ten na to nereagoval, zřejmě nějakou vinu cítil. Ve 31.minutě jsme kopali roh, odraženého míče se zmocnil Tom Veselý a pod brankářem snížil na 2:5. Abychom si tak moc nevyskakovali, tak hned po rozehrání zaduněla tyč naší branky. Ve 33.minutě aktivní Martin Půček střílel těsně vedle. Ve 36.minutě vypíchl na polovině nepřesnou přihrávku Michal Beránek, jeho sólový nájezd ale brankář vyrazil nohou. Ve 37.minutě opět přišla naše ztráta míče ještě na soupeřově polovině a následný brejk dva na jednoho soupeř nekompromisně proměnil. Ve 39.minutě opět duněla tyč na naší brance po náběhu z rohu a střele z první. Chvilku nato jsme měli poslední šanci, když padáček Martina Půčka přeplachtil břevno branky Atraps, poslední slovo měli ale oni. V poslední minutě po naší další nepřesné rozehrávce se rozběhli dva osamocení protivníci sami na Pepu a deset vteřin před koncem vstřelili sedmý gól.

V tomhle zápase jsme od začátku tahali za kratší konec, nejen díky rychle obdrženému gólu. Soupeř byl pohyblivější a hlavně si dokázal přihrát i několikrát za sebou. To u nás chybělo. Nás charakterizovala nepřesnost a útočení do plných, následné ztráty míče a nebezpečné protiútoky. Schválně si ještě jednou přečtěte, kolik jsme takhle dostali branek. My jsme se k brance Atraps dostávali většinou po samostatných akcích. Je škoda, že jsme je nedokázali víc zmáčknout, protože jejich obrana nebyla tak jistá jako útok.

 

 

Blue Flames A : Gladiators B  2:4 (0:3)  J.Žúbor, Půček

 

Začátek druhého zápasu se nápadně podobal tomu předchozímu. První střela letěla na naši branku už ve 20.vteřině, tentokrát stačil Pepa svoji branku před pohromou uchránit. Gladiators se ale na rozdíl od Atrapů do útočení moc nehrnuli, spíš se zakopali před vlastní půlící čárou a čekali, co vymyslíme. V prvních deseti minutách jsme toho ale moc nevymysleli, protože nás stále brzdily vlastní nepřesnosti. Pouze ve 4.minutě pronikl sám Jirka Nejezchleba a vybojoval roh. Gladi se tak chopili iniciativy sami a v 5.minutě jsme měli štěstí, když křížná střela proletěla těsně kolem naší zadní tyče. V 9.minutě jsme nepokryli zpětnou přihrávku na zezadu nabíhajícího hráče a ten pod padajícím Pepou získal pro Gladiators vedení. Tím se zřejmě červení uspokojili a přenechali herní iniciativu nám. V 10.minutě se probil zprava Tom Veselý, brankář se ale překvapit nenechal. Za další minutu jsme kopali roh a prudkou přihrávku před branku si soupeř málem ztečoval do vlastní branky. Ve 12.minutě krásně pronikl od půlky Martin Půček a brankář s obtížemi vyrazil jeho střelu na roh. Ve 14.minutě přišel blesk z čistého nebe. Naší nepřesné přihrávky se zmocnil soupeřův útočník a po rychlém sólu Pepu nekompromisně propálil. V 17.minutě se znovu prokličkoval před brankáře Martin Půček, přehodil i vyběhnuvšího brankáře, jeho padáček ale skončil na boční síti. Glads nás dorazili minutu nato. Po jejich rohu pálil zezadu naběhnuvší útočník, někdo z našich obránců míč před Pepou tečoval a neštěstí bylo na světě. To nás zmrazilo a jen se štěstím jsme nedostali do přestávky ještě další góly. V 19.minutě Pepa nohou zachránil před osamoceným střelcem a v poslední minutě Pepa ve spolupráci s Jožem bravurně zlikvidovali brejk dva na jednoho.

Do druhého poločasu jsme šli s tím, že už nemáme co ztratit a pokusíme se o nemožné. Kupodivu se nám to dařilo, alespoň herně. Ve 21.minutě se agilní Martin Půček znovu ocitl sám před brankářem a opět jej nepřekonal. Minutu nato Tomáš Kříž krásně vymotal obránce i brankáře, potom ale k našemu zděšení netrefil odkrytou branku. Ve 28.minutě dobře spolupracovala dvojice Jožo – Martin, výsledkem byl ale opět jen roh. Glads se v této fázi zápasu dostávali jen k ojedinělým brejkům, jeden z nich jim ale vyšel. V 29.minutě se po jejich akci dostal míč k osamocenému útočníkovi a ten sám před Pepou nezaváhal. Za minutu jsme se už dočkali i my. Jožo prostřelil po zemi dva bránící hráče a míč zapadl k bližší tyči. Pozdě ale přece vstřelená branka nás povzbudila a hned za minutu musela obrana Glads řešit rychlou akci dvojice Jirka – Beris. Naše hra dostalá spád a oproti prvnímu zápasu jsme byli k nepoznání. Ve 33.minutě naposledy zahrozil soupeř, když po výhozu brankáře upaloval útočník Glads sám na Pepu a nastřelil tyč. Ve 34.minutě měl naopak hodně práce soupeřův brankář, když nejprve vyrazil dalekonosnou ránu Joža na roh a vzápětí se podobnou dělovkou ukázal Tom Veselý. Gól přišel ale už jen jeden. Ve 37.minutě vypálil zdálky Martin Půček, brankář padl k zemi překvapivě pomalu a míč mezitím doskákal k tyči. To bylo z naší strany všechno, další branky jsme přidat nedokázali a i přes zlepšený výkon jsme na body nedosáhli.

Prohráli jsme další dva zápasy a na jaře jsme ještě nebodovali. Už se pomalu zapojujeme do bojů o udržení. Musíme se sebou něco udělat, nebo se příští rok vrátíme do nafukovačky na Okruh.

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.