12.5.2012 Áčko hrálo o naději na udržení

16.05.2012 15:10

Blue Flames A : BB Press A  9:4 (5:2)  Kouřil 4, Vrána 3, Bena 2

Na předposlední hrací den se k bojům o udržení v soutěži sešlo jen pět hráčů do pole. Z kmenových hráčů scházeli hlavně Vojta Šlapák a Lukáš Neugebauer. Zbylá pětice je ale zdatně nahradila. Po počátečním oťukávání jsme první gólově udeřili my. Soupeř poté nemastnou neslanou střelou vyrovnal, vzápětí ale znovu uhodilo u soupeřovy branky. BB Press znovu vyrovnal, to byl ale jeho poslední brankový kontakt s námi. Naše pětice T.Sedlinský-L.Sosnar-M.Bena-M.Kouřil-J.Vrána se postupně dostávala do tempa a začala soupeře výrazně přehrávat. BB Press se hlavně díky nepřesným přihrávkám dostal do defenzívy a do konce poločasu už prakticky neohrozil naši branku. Zato u jeho branky bylo neustále rušno a tři branky v jeho síti byly skutečným obrazem naší převahy.

Druhý poločas jsme začali dalším gólem v soupeřově síti a vzápětí hodně polevili v herním úsilí. Toho si soupeř všiml, začal se najednou hodně objevovat u naší branky a gól na sebe nenechal dlouho čekat. Protivníci vycítili šanci na zkorigování a začali zlobit. Naštěstí jsme závary před naší brankou vyřešili, ten největší brankář Traktor hokejovým způsobem vleže a vzápětí se projevilo heslo nedáš-dostaneš. BB Press dostal z našeho brejku sedmý gól a rezignoval. Znovu jsme získali převahu a vyjádřili ji dalšími dvěma góly. Soupeř už stihl stav jen upravit, když poslední minutě propálil zeď z přímého kopu.

Takže vynikající výkon a výsledek! Naše pětice prokázala futsalový um a bojovnost a přehrála soupeře po všech stránkách. Nutno ale podotknout,že BB Press byl docela příjemný soupeř. Ten nepříjemný nás teprve čekal.

 

Blue Flames A  :  Helas C  7:9 (3:7)  Vrána 4, L.Sosnar 2, Bena

Tohle už byla jiná káva. Soupeř tvořený mixem zkušených harcovníků a nadějných mladíků nastoupil v této sestavě: Velan - Kohler, Nováček, Langer, Mrázek, V.Cupák, Haluza, Ratiborský, trenér Žroch Vodomil. Skóre jsme sice otevřeli my, vícečetné odpovědi na sebe ale nenechaly dlouho čekat. Soupeř se rychlými kombinacemi dostával před naši branku a sázel nám jeden gól za druhým. Tak to pokračovalo až do stavu 2:7. Potom jsme se už rozhodli hrát power-play, protože nám bylo jasné, že bychom při takovém průběhu těch gólů mohli dostat i dvacet. A najednou bylo všechno jinak. Převaha jednoho hráče v poli se hned projevila, soupeřův brankostroj se zastavil a hra v poli se vyrovnala.

I do druhého poločasu jsme nastoupili v šesti hráčích do pole a rychle jsme začali skóre snižovat! Soupeř zareagoval také stažením svého brankáře a tak nastala kuriózní herní situace, kdy na hřišti pobíhalo 10 hráčů, ale žádný brankář. Mělo to ale důsledky pro nás, protože pseudobrankáři střídající se v soupeřově brance nám statečně skákali do střel a zabraňovali dalším brankám ve své síti. A protože i soupeř se ve druhém poločase dvakrát trefil, už se nám skóre srovnat nepodařilo.

Nemusíme ale být smutní. Polovinu zápasu jsme hráli power-play a dostali tak soupeře pod tlak a jeho kouče do téměř nepříčetného stavu. Vzpomeňte si, s jakým „úspěchem“ jsme tento styl praktikovali vloni. Můžeme tak směle prohlásit, že hru bez brankáře už umíme hrát.

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.