13.10.2012 Áčko vybojovalo s odřenýma ušima povinné tři body

13.10.2012 21:53

Dnešní den přinesl krásné podzimní počasí a taky několik změn do naší sestavy. Za zraněné Lukáše Neugebauera (koleno) a Laďu Sosnara (zlomená ruka) nastoupili úplný nováček Michal Gorčík a premiérový start za Áčko si odbyl Adam Faltýnek. Navíc onemocněl náš nejlepší střelec Vojta Šlapák. I tak nás na rozdíl od minulého kola přišlo dost.

 

Blue Flames A : Tango C  2:7 (0:2)  Gorčík, Vrána

Třetí tým Tanga doposud překvapoval nevalnými výsledky a tak jsme tajně věřili na bodový zisk. Začali jsme aktivně a hrálo se převážně na soupeřově polovině. Jenže naše převaha byla víceméně platonická a soupeř vyčkával na příležitost. A dočkal se. Naše první zaváhání v rozehrávce využil k nacvičenému brejku, který skončil až v naší síti. I potom jsme měli mírnou převahu, jenže naše akce zachytávala soupeřova obrana a co prošlo pochytal výborný brankář. Tango se nikam nehrnulo, když ale šlo do protiútoku, tak vždy hrozilo z jeho secvičených akcí velké nebezpečí. V poslední minutě první poloviny přišla další rána. Opět secvičená akce soupeře na jeden dotek a volný hráč soupeře střílel do naší prázdné branky. Hned nato se pískal poločas.

O osudu utkání se rozhodlo hned na začátku druhého poločasu. Trestný kop z nevelké vzdálenosti od branky lehce tečovala zeď - 0:3. A chvíli nato skončila v naší síti další tečovaná rána. Pak jsme se konečně dočkali i my a po pěkné akci střílel debutant Michal Gorčík do prázdné soupeřovy branky. Soupeř se ale nenechal zahanbit a znovu to bylo o čtyři góly. Potom krásnou křížnou ranou Honza Vrána snížil na 2:5 a my se rozhodli k power-play. Jenže dnes to dopadlo neslavně. Hned po rozehrání k došlo ke zmatku v naší rozehrávce a soupeřův útočník doběhl s míčem sám až do naší prázdné branky. Ještě chvíli jsme se pokoušeli o nemožné ale další naše nepřesnost a soupeřův protiútok rozhodly o konečném výsledku.

O výsledku rozhodlo hlavně to, že proti nám nastoupil překvapivě dobře vyspělý futsalový soupeř. Dobře bránil a jen čekal na příležitosti k protiútokům, které vždy hrozily gólem. Na náš dotaz, proč jsou s takovým týmem čtvrtí od konce, odpověděli že se málokdy sejdou v plné sestavě. A dnes se sešli.

 

 

Blue Flames A : Flamengo A  4:3 (2:0)  Sedlinský 2, Faltýnek, Beránek

Vzhledem k postavení obou týmů v tabulce a dosavadním výsledkům bylo jasné, že s Flamengem musíme uhrát povinné tři body. Zvlášť když soupeř nastoupil jen s jedním náhradníkem a v brance s hráčem do pole. Začátek ale nijak skvostný nebyl. Trpěli jsme nepřesnými přihrávkami a překvapivě čiperný soupeř nás držel neustále ve střehu. Počáteční rozpaky ukončilo až nekompromisní bodlo Tomáše Sedlinského. Potom jsme získali mírnou herní převahu, ovšem pohyblivý soupeř nám nějakou vyloženou šanci nedopřál. A tak muselo přijít ke slovu další bodlo, tentokrát od Adama Faltýnka. Jeho balistická střela zdálky navíc před nešťastným brankářem skočila a tak jsme poločas vyhráli o dvě branky.

Do druhé půlky nastoupilo Flamengo s jiným brankářem z pole, ten ale zakrátko inkasoval po perfektní akci, když Tomáš Sedlinský zakončoval do odkryté branky. Zápas tak spěl ke klidnému průběhu. Ovšem náš brankář Traki byl jiného názoru. Výhozem přímo na soupeřova útočníka a následným gólem ve svojí síti odstartoval drama. Flamengo vycítilo šanci a začalo jezdit. Krátce nato došlo k nedorozumění v naší obraně a sólo soupeře - 3:2. A krátce nato přišel soupeřův přímý kop, teč ve zdi do protipohybu našeho brankáře a naše nálada byla rázem na bodu mrazu. Naštěstí jsme nerezignovali a vrhli se do útočení. Přišel náš trestný kop z docela velké vzdálenosti a milimetrově přesná rána Michala Beránka do pravého dolního rohu. To se stalo dvě minuty před koncem a Flamengo už na další vyrovnání nemělo čas.

Kdo dnes zaujal? Určitě Adam Faltýnek, který po dlouhé herní pauze předvedl solidní výkon i s gólem a taky Tomáš Piler, který se do šancí nedostává, ovšem od začátku do konce jezdí po hřišti jako motorová myš, která znepříjemní hru každému protihráči, ke kterému se přiblíží.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.