13.12.2014 O prohře Áčka rozhodly chyby v prvním poločase

14.12.2014 16:04

Blue Flames A : Stones of Madeira A  3:4 (0:4)  Hanák 2, Kabát

 

 

Na poslední podzimní zápas dorazily i dvě nové posily z All in na hostování do konce března, Jirka Hanák a Martin Kabát. Po dlouhé zdravotní pauze se objevil i Mišo Žúbor. Proti nám nastoupili staří známí „Stouni“ v čele s Alešem Brychtou. Začátek zápasu byl hodně nevýrazný. Stouni se zakopali na vlastní polovině a čekali, co na ně vymyslíme. My jsme ale nevymysleli nic zvláštního, protože naše hra byla čitelná a scházel jí moment překvapení. Když už jsme se dostali ke střele, byla buď nepřesná, nebo ji zblokovala soupeřova obrana či zneškodnil brankář. Stouni tak začali vystrkovat rohy v podobě rychlých brejků, které zakládal jejich brankář rychlými výhozy. A po jednom takovém dalekém míči nečekaně udeřilo, když Traki (opět) špatně odhadl vyběhnutí z branky, soupeřův útočník byl u míče dřív a celkem snadno Trakiho přeloboval do prázdné branky. Toto se stalo cca v 15.minutě a zakrátko přišel další Trakiho zářez, když střela z úhlu prolétla mezi jeho rukavicemi a obloukem přistála v protějším horním růžku. To nás dokonale rozhodilo a chvíli nato se soupeř prosadil znovu, když další dalekonosný míč přeletěl našeho obránce a soupeřův nehlídaný útočník jen nastavil nohu na dokonalou teč. A do konce poločasu jsme dostali ještě jednu hořkou tečku, když soupeř vystihl naši nepřesnou rozehrávku ještě na jeho polovině a jeho bleskový protiútok dva na jednoho skončil střelou do naší opuštěné branky. Stouni tak vytěžili za první poločas z téměř ničeho čtyřgólový náskok a my z našich postupných protiútoků vůbec nic.

O poločase jsme si na střídačce vyjasnili, že přece nejsme horší tým než soupeř a že se pokusíme s výsledkem něco udělat, zvlášť když Stouni několikrát za podzim předvedli, že dokáží ztratit i vyhraný zápas. Hned od začátku druhé půle jsme soupeře zatlačili na jeho polovinu a snažili se dobýt jeho branku. Chvílemi to připomínalo hokejový přesilovkový zámek, gól ale dlouho nepřicházel. Soupeř se totiž před svoji brankou zavřel do dokonalé ulity, ze které časem začal vyrážet k rušovým brejkům. Štěstí se na nás usmálo až někdy v polovině druhého poločasu, kdy debutant Jirka Hanák dorazil zblízka míč do branky. To nás povzbudilo a vrhli jsme se do dalšího náporu. Při něm se na pravé straně uvolnil Jirka Přidal a předložil excelentní přihrávku nabíhajícímu Jirkovi Hanákovi, který střelou od tyče do sítě snížil na rozdíl dvou branek. I Stouni měli v této fázi zápasu několik šancí, Traki se však už zaskočit nenechal. Pět minut před koncem nám ještě svitla naděje na úspěšný výsledek, když druhý debutant v týmu Martin Kabát skrytou střelou zdálky zpoza dvou obránců snížil na rozdíl jediného gólu. Bohužel pro nás jsme už potom obranný val Stounů už překonat nedokázali a tak jsme z posledního podzimního zápasu odešli bez bodu.

Tento zápas měl pro nás dobré i špatné stránky. Tou špatnou byl hlavně výkon Trakiho v prvním poločase. Jeho nejistota v brance po šestitýdenní absenci v týmu se přenesla i do zápasu. Další naší nedobrotou bylo proměňování šancí. Pozitivem byl návrat Miša Žúbora po půl roce do sestavy a úspěšný debut hostujících hráčů z All in. Svoji čiperností zapadli hned do sestavy a oba se v prvním zápase zapsali do listiny střelců.   

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.