14.11.2015 Áčko poprvé v nové hale: výhra a prohra

20.04.2016 18:36

Blue Flames A : Arsenal Brno B  6:2 (1:2)  M.Žúbor 5, Nejezchleba

 

Dnešní den byl naší premiérou v nové hale a tak jsme byli zvědaví, jak nám bude nové prostředí a neznámý povrch svědčit. Naším prvním soupeřem bylo béčko Arsenalu, už nikoliv z Kuřimi, ale z Brna. Náš tým nastoupil v sestavě R.Švrčina – M.Pokorný, M.Půček, J.Žúbor, M.Žúbor, T.Kříž, J.Nejezchleba. Zápas začal několika nepovedenými akcemi na obou stranách, brzy ale nečekaně uhodilo u naší branky. Nenápadná střela se nečekaně překulila přes Romana a došourala se za brankovou čáru. Tento lehký šok jsme naštěstí překonali už v 5.minutě, kdy jsme skórovali z první vážnější šance. Martin Půček našel přesnou přihrávkou nabíhajícího Mišo Žúbora a ten pod padajícím brankářem Jerrym vyrovnal. To byl ale jen záblesk z našeho jinak hluchého úvodu. Hned po výkopu z půlky hřiště se opakovala stejná akce u naší branky, bohužel i se stejným výsledkem. A i dál jsme se měli co otáčet. Arsenal povzbuzen vývojem zápasu podnikal nebezpečné útoky a nám hlavně v obraně lehce vázla organizace hry. Postupem času jsme si naštěstí na sebe zvykli, přizpůsobili se i povrchu (oproti Vodově byl o něco rychlejší a hladší) a začali být nebezpeční i pro branku Arsenalu. Nějaká vyložená šance ale stále nepřicházela, protože Arsenal stačil naše hráče pokrývat a co prošlo, pochytal Jerry. Roman v naší brance musel taky párkrát zakročit, důležitý zákrok si připsal ve 13.minutě, kdy vyrazil umístěnou střelu zezadu nabíhajícího nekrytého hráče. V poslední pětiminutovce prvního poločasu jsme začali mít mírnou převahu a přišly i šance. V 15.minutě při obléhání soupeřovy branky se dvakrát Jožo Žúborovi nepodařilo prostřelit bránící clonu na brankové čáře, odražený míč se dostal k Martinu Půčkovi a jeho dvakrát tečovaná střela skončila těsně vedle soupeřovy branky. Za minutu nám všem ale zatrnulo, když si Martin s Romanem tak dlouho dávali přednost  kdo míč odkopne, až se dostal k míči soupeřův útočník a Roman musel situaci řešit skokem pod jeho nohy. V 18.minutě oběhl Jirka soupeřovy obránce i brankáře, jeho střelu mířící do opuštěné branky však stačil ještě jeden z obránců špičkou kopačky vytěsnit na roh. A v poslední minutě přišla krásná akce se třemi přihrávkami na jeden dotek přes celé hřiště, kterou ale zmařil připravený brankář Jerry.

Druhý poločas jsme začali aktivní hrou vpřed a brzy jsme byli odměněni vyrovnáním. Ve 22.minutě přišla bratrská spolupráce Jožo – Mišo, neboli přesná přihrávka Joža na zezadu nabíhajícího Miša a ten po zemi prostřelil Jerryho. Za minutu jsme vypíchli soupeřovu chybnou rozehrávku a řítili se tři na jednoho soupeřova obránce, jenže bez gólového zakončení.  Mrzet nás to dlouho nemuselo, ve 25.minutě jsme už vedli. Tomáš Kříž přebral na vlastní půlce míč, bleskově se s ním přesunul k soupeřově brance a z jeho přihrávky prostřelil Mišo brankáře mezi nohama. Arsenal se dostával do herní defenzívy, hlavně proto, že naše hráče včas neobsazoval a nechal nás hrát.  Ve 27.minutě  přišla jeho poslední nebezpečná akce, kdy Roman bravurně vyrazil střelu k tyči, v poslední desetiminutovce už byla jasná naše převaha. Naše motorové myši Tomáš s Jirkou dělali v soupeřově obraně průvan a toho využívali hráči nabíhající z druhé vlny. Ve 29.minutě jsme dokonale vyšachovali jejich obranu, nabíhající Martin Půček však z ostrého úhlu trefil jen boční síť. Ve 32.minutě Jirka z dorážky zblízka dal vyniknout brankářovi. Ve 34.minutě se ocitl sám před brankářem Mišo, Jerry však jeho pokus o jesle tentokrát vystihl. Ve 35.minutě jsme se už gólu dočkali. Trojice Kříž – Půček – Mišo Žúbor si po chybné rozehrávce soupeře rozebrala soupeřovu obranu na jeden dotek a posledně jmenovaný dával do prázdné branky už svůj čtvrtý dnešní gól. Ve 37.minutě nasadil k sólu od půlky hřiště Jirka Nejezchleba, obešel i brankáře a střelou o vzdálenější tyč zvýšil na 5:2. A to ještě nebylo všechno. Minutu před koncem postupoval s míčem Mišo a bodlem zpoza obránce vypálil skrytou střelu. A protože Jerry se zrovna přesouval ke druhé tyči, proletěl mu míč okolo stojné nohy. Mišo tak vstřelil svůj dnešní pátý gól a stal se slavným.

Zápas jsme otočili díky naší aktivitě ve druhém poločase. Dílem to bylo naším zlepšeným pohybem a organizací hry, Arsenal zřejmě taky odpadl fyzicky. Začal nám dopřávat příliš prostoru ke hře, toho jsme náležitě využili a získali zaslouženě tři body.

 

 

Blue Flames A : Orel Řečkovice A 3:5 (1:2)  M.Žúbor, Kříž, Nejezchleba

 

Že druhý zápas nebude žádná procházka ukázala už první minuta. Orli se lehce protlačili před naši branku a Roman měl co dělat, aby vleže vytěsnil míč směřující za jeho záda. Orli se pohybovali po hřišti o poznání svižněji než předtím Arsenal a dále se hrálo převážně před naší brankou. Ve 4.minutě Roman vyrazil chytrou patičku. Na patičku v 6.minutě už ale reagovat nestačil. Po skrumáži před naší brankou se odražený míč dostal k vizuálně nejstaršímu hráči soupeře a ten, ač zadkem k brance, dostal chytře míč do sítě. Naštěstí i teď jsme z první vážnější šance vyrovnali.  Nejdříve Roman chytil sólový nájezd, z protiakce zatáhl Mara Pokorný míč po straně, nahrál pod sebe nabíhajícímu Mišovi a ten míč napálil bodlem po zemi k tyči tak, že se brankář jen ohlédl. Soupeř na chvíli ve svém náporu polevil a v 9.minutě jsme nezakončili akci na jeden dotek přes celé hřiště. Orli se však nadechli a začali nám zatápět znovu. V 10.minutě Roman zázračně vytáhl míč zpod břevna a z dorážky netrefil soupeř poloodkrytou branku. Za dvě minuty se Roman opět vyznamenal, když vykryl střelu ze dvou kroků po obtočení našeho obránce. Nešťastná pro nás byla 13.minuta. Soupeřův útočník nasadil k sólu od půlky hřiště, obešel dva naše obránce a střelou pod břevno nedal Romanovi šanci. Mrštní hráči Orlů nám zavařovali i dál. V 15.minutě znovu pronikl soupeřův útočník od půlky až před Romana, ten se ale tentokrát překvapit nenechal. My jsme měli vyloženou šanci až v 18.minutě, kdy se Tomáš Kříž prokličkoval až pře brankáře, ten ale jeho pokus vyrazil na roh. Tomáš se za minutu nato prezentoval stejným pokusem znovu, opět ale zakročil brankář Orlů. Následný výhoz přes celé hřiště perfektně zpracoval soupeřův útočník a z první, aniž by se míč dotkl země, ohrozil umístěnou střelou naši branku. Roman byl ale pozorný a střelu vyrazil. Tak skončil první poločas.

Do druhého poločasu jsme šli s myšlenkami na vyrovnání, jenže soupeř hned po rozehrání zvýšil po nepozornosti naší obrany na 1:3! Několik minut jsme pak hráli jako opaření a ve 23.minutě se Roman vyznamenal, když zneškodnil soupeřovu akci dva na jednoho. Po pěti minutách jsme hru zase vyrovnali a přišly naše šance. Ve 28.minutě ztratil soupeř na půlce míč a do brejku se hrnula dvojice Nejezchleba – Pokorný. Mara ale trefil tyč nad už ležícím brankářem! Ve 30.minutě jsme se branky přece jen dočkali. Nejdříve prošel zprava Martin Půček a jeho umístěnou střelu vyrazil brankář na roh. Po následném kopu vznikl závar před brankou, soupeřovi obránci dvakrát vykopli míč z prázdné branky, až se Tomáši Křížovi podařilo protlačit míč těsně za brankovou čáru. To nás povzbudilo k dalšímu náporu, soupeř měl ale taky ještě dost sil, a tak se hrálo rychle nahoru – dolů. Ve 34.minutě skončila dvakrát tečovaná střela Martina Půčka jen těsně vedle soupeřovy branky. Ve 35.minutě ale přišlo naše špatné střídání, z toho pramenící přečíslení před naší brankou a střela k tyči bezmocného Romana. Z toho jsme byli hodně špatní, nejdříve se nadřeme na snížení stavu a pak si necháme dát takový gól… Nevzdávali jsme se a zkoušeli překvapit soupeřova brankáře, ten ale vyrazil několik těžkých střel. Poslední minuta zápasu přinesla ještě dvě branky. Nejdříve neproměnil Jirka Nejezchleba svůj sólový nájezd, nájezd z protiútoku soupeře ale už proměněn byl. Jirka se ale gólu dočkal, 10 vteřin před koncem prostřelil brankáře mezi nohama a kosmeticky upravil stav.

Druhý zápas byl vyrovnaný, o výsledku rozhodl trochu lepší pohyb soupeře, hlavně ten bez míče. Taky proměňování šancí, Orli jich určitě neměli víc než my. Každý ale odmakal poctivě oba zápasy. Zvláštní uznání patří Mišovi, pět gólů v zápase, to se stane v celé soutěži párkrát za rok. A třeba Mišo někdy tenhle rekord ještě překoná.

 
Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.