14.12.2013 Áčko zakončilo podzim gólovými hody

16.12.2013 09:58

Blue Flames A : Kalábek A  10:6 (6:3)  Táborský 3, M.Žúbor 3, Beránek, Pokorný, Vrána, Nejezchleba

 

Na závěrečný zápas podzimní části se omluvil brankář Roman a tak si šel do branky zavzpomínat Traki. Spoluhráči mu chtěli práci v brance ulehčit a tak od první minuty jsme hráli ze zabezpečené a kupodivu i dobře pracující obrany. Při akcích soupeře jsme jejich útočníkům nedávali čas a prostor ke kombinaci a výsledkem byly jen jejich občasné nepřesné střely. To naši plejeři hned začali zkoušet pozornost soupeřova brankáře a po třech neproměněných šancích byla ta čtvrtá už proměněná. Ránou k tyči se prosadil Petr Táborský. Když pak rychle přidali další góly Michal Beránek a znovu Petr, odhodlal se nalomený soupeř k brzké power play. Jenže po pár vteřinách nahrál jejich obránce na polovině hřiště přímo na nohu Mišo Žúborovi, který po pár rychlých krocích neměl problém trefit prázdnou branku. Kalábkům tak nezbylo nic jiného, než nás v trvalé početní převaze uzavřít na vlastní polovině a dobývat naší obranu. Brzy tak přišla umístěná rána zdálky a Traki přišel o svoji neprůstřelnost. Traki měl zakrátko znovu důvod k nadávkám, když mu soupeřův útočník ranou do „vinglu“ nedal žádnou šanci zasáhnout. Naštěstí se potom prosadil ranou z úhlu Mara Pokorný. Kalábek nás při svoji trvalé hře bez brankáře potom přišpendlil před naši branku, z mnoha šancí už ale využil jen jednu. Jednak díky vlastním nepřesnostem a taky díky naší výborné obranné hře, když jsme mu neustálým napadáním nedovolili nějaký drtivý tlak a naopak po vypíchnutých přihrávkách sami pelášili k soupeřově brance. A po jednom takovém útoku se prosadil Mišo Žúbor  a zajistil nám poločasový tříbrankový náskok.

Druhý poločas pokračoval stejně jako ten první skončil. Kalábek posadil svého brankáře rovnou na lavičku a začal v přesile opět dobývat naši branku. Traki však v této fázi zápasu předvedl několik dobrých zákroků a co prošlo, zachytili na brankové čáře zaskakující obránci. A pak přišla vypíchnutá přihrávka na polovině, perfektně provedený brejk tři na jednoho a Honza Vrána skórující do prázdné branky. Kalábci krátce nato zúročili svůj tlak snižující brankou a tlačili dál. A zakrátko nato při nás stálo velké štěstí, když jednak několikrát za sebou zazvonily tyče na naší brance a poté soupeřův útočník trefil místo naší opuštěné branky Trakiho náruč, který stál už překonaný opodál. A šťastná múza pak políbila kopačku Petrovi Táborskému, který navýšil náš náskok už na pět branek. Jenže taková selanka to nebyla, protože krátce nato nechtěná teč změnila soupeřovu přihrávku v nechytatelný šourák přímo mezi Traktorovy nohy. Tato lehce komická branka měla pokračováni, protože brzy nato kopal soupeř přímý kop a naše zeď udělala v rozhodující okamžik vlevo v bok. Bohužel včetně Trakiho, jemuž tak nepříliš umístěná střela přeletěla nohu a bylo to už jen o dvě branky. O vítězství jsme ale nepřišli. Protože jsme stále poctivě napadali soupeřovu rozehrávku, dočkali jsme se zasloužené odměny. Petr vypíchnul soupeřovu nepřesnou přihrávku a předložil Mišovi gólovou nabídku, jež ji samozřejmě využil. A jubilejní desátou trefu si připsal štírek Jirka Nejezchleba, jenž v přímém souboji přetlačil mnohem většího a těžšího protihráče a zůstala před ním jen prázdná branka. To se stalo tři minuty před koncem zápasu a taky to byla poslední věc stojící za zaznamenání.

I když to podle skóre nevypadá, vítězství jsme vybojovali hlavně díky obranné hře. Soupeř totiž odehrál víc jak tři čtvrtě zápasu s převahou jednoho hráče v poli. Před brankou nás ale díky našemu aktivnímu pohybu nějak výrazně nepřehrával. A pokud se náhodou hrálo nějaký čas pět na pět, byli jsme herně lepší, hlavně taky díky tomu, že v poli se konečně sešla naše zřejmě nejsilnější sestava.

Smolař zápasu? Určitě brankář soupeře. I když na hřišti moc času nepobyl, bude se mu započítávat deset obdržených goĺů. Nejšťastnější hráč na hřišti? Určitě Traki. Zachytal si za Áčko, vyhrálo se a byl chválen. Pro něj balzám na bolavou duši…

Áčko tak zakončilo podzim na 7.místě. To je v pořádku, ale pozor, blíží se pro nás krizové hrací měsíce , únor a březen. Je to sice daleko, nesmíme ale usnout na vavřínech. Podrobné zhodnocení výkonů Áčka na podzim samozřejmě brzy přijde.

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.