14.3.2015 Áčko má po dvou těžkých zápasech za sebou prohru a výhru

15.03.2015 22:58

Blue Flames A : Arsenal Taurito Kuřim B  3:4 (3:2)  Žúbor, Sádlík, Beránek

 

V prvním dnešním zápase nás čekalo béčko Arsenalu, které hraje stále podle stejné herní šablony, která nám ale nikdy neseděla. Sešlo se nás sedm do pole a do branky se letos poprvé postavil Roman. Zápas začal jako obvykle s tímto soupeřem. My jsme měli většinou míč v držení, zatímco soupeřovi hromotluci, doplnění čiperným běhačem a Jerrym v brance byli zatažení a čekali na naše chyby. A dočkali se poměrně brzy, už ve třetí minutě. Zachytili naši nepřesnou přihrávku někde na jejich polovině, následoval rychlý brejk doplněný přesnými přihrávkami a výsledkem byl zblízka doťuknutý míč do naší branky. Minutu nato jsme měli první šanci i my, střílel Jirka Pavlíček. Bohužel to byl jeho poslední viditelný zásah do hry, krátce nato si natáhl tříslo a do hry už nezasáhl. V 6.minutě jsme se dočkali šťastného vyrovnání. Mišo Žúbor vystřelil zdálky prudkou, avšak přímo na brankáře mířící střelu. Tu ale těsně před Jerrym tečoval jeho obránce, čímž mu nechtěně zavařil a Jerry si tečovanou střelu sám doplácal až do branky. Šťastný gól nás nakopl a převzali jsme herní iniciativu, museli jsme se ale dál mít na pozoru před nebezpečnými brejky soupeře. Ve 12.minutě jsme donutili Jerryho ke skoku k zemi ( u tohoto brankáře věc téměř nevídaná). V dalších minutách hrál hlavní roli Adam Podhrázský. Ve 14.minutě při pokusu o dorážku nakopl Jerryho přímo do kolena, čímž si od něj vysloužil sprchu gynekologických nadávek, a minutu nato netrefil z několika kroků prázdnou branku, když se mu finální přihrávka zamotala mezi nohy. Vzápětí ale tento hřích odčinil, když při protiútoku soupeře vykopl míč směřující užuž do naší prázdné branky. V 18.minutě jsme se dočkali vedoucího gólu. Honza Vrána perfektně pronikl po levé lajně a jeho přihrávku sice Pavel Sádlík pořádně netrefil, nicméně jeho nechtěný oblouček zapadl do soupeřovy branky. Arsenal po inkasovaném gólu přidal a my jsme začali mít plné nohy a Roman ruce práce při jeho rychlých protiútocích. Ve 22.minutě jsme ale inkasovali. Soupeřův běhač uprchl po levé lajně, udělal kličku našemu obránci a přesnou střelou do protějšího spodního růžku nedal Romanovi šanci. Poločasové vítězství ale patřilo nám. Minutu nato napřáhl Michal Beránek zdálky a soupeřův brankář měl zřejmě zakrytý výhled, protože reagoval, až byl míč vedle něj. To ale bylo pozdě. Do přestávky se pak už nic vážnějšího na hřišti neudálo.

Do druhého poločasu na nás soupeř vlétl a hned minutu po zahájení jsme měli obrovské štěstí, když se soupeřův útočník po jejich rohu zblízka netrefil do naší odkryté branky. Arsenal to ale nedeprimovalo a dál do nás bušil. Naše obrana ale zatím odolávala, hlavně díky výbornému Romanovi v brance. Největší šanci měl ve 30.minutě, kdy Beris nepřesnou přihrávkou na půlce založil soupeřovu šanci, aby ji vzápětí tentýž hráč výborně zmařil. Ve 38.minutě ale už naše přetížená obrana neodolala a po zmatcích v přebírání hráčů před brankou doťukával nekrytý útočník zblízka do sítě. Minutu nato dvojice Beránek – Žúbor nevyužila velkou šanci na opětovné vedení a obraz hry a výsledek se dlouho neměnil. Naše šance mařila buď soupeřova obrana či vlastní nepřesnosti, naštěstí jsme si dávali už pozor na soupeřovy šablonovité útoky. Jenže tři minuty před koncem došlo k pohromě. Zbytečná patička na polovině přinesla naší ztrátu míče a brejk soupeře dva na jednoho. A protože Arsenal měl tuto činnost dobře propracovanou, na konci akce byla soupeřova radost a náš zmar. Ve zbylém čase jsme se ještě pokusili o zvrat, kdy Roman hrál falešného pátého hráče v poli, gólu jsme se ale nedočkali. Soupeř naopak ještě zblízka netrefil prázdnou branku.

Zápas jsme prohráli, protože jsme nedokázali reagovat na soupeřův způsob hry, který je už několik let stejný. Buď dlouhý výhoz brankáře na mohutné útočníky, kteří si dokáží perfektně zpracovat a pokrýt míč, který následně rozdělují nabíhajícím spoluhráčům anebo úprk jediného rychlého hráč a jeho přihrávky pod sebe. Přihrávky vůbec hrály v zápase velkou roli. Zatímco u soupeře se daly nepřesné přihrávky spočítat na prstech, naše nepřesné přihrávky, hlavně ty finální, nám byly hlavní herní brzdou. Přišli jsme tak o důležité body.

 

 

 

Blue Flames A : Orel Řečkovice A  4:3 (2:1)  Žúbor 2, Sádlík, Beránek

 

Zatímco předchozí soupeř zvolil vyčkávací taktiku, Orli na nás od začátku vlétli a výsledkem byla nastřelená tyč Romanovy branky hned v první minutě. Soupeř nám i nadále nedal vydechnout a my se k prvnímu kloudnému protiútoku dostali až v 5.minutě. Hra se postupně vyrovnávala, skóre se ale dlouho neměnilo, hlavně zásluhou obou brankářů, kteří se zaskvěli několika výbornými zákroky. V 10.minutě došlo k naremplování našeho útočníka v trestném území soupeře, čímž jsme dostali výhodu pokutového kopu. Mišo Žúbor však místo otevření skóre knokautoval soupeřova brankáře, když ho napálil přímo do hlavy, aniž by tento stačil zvednout ruce. Orly chycená penalta samozřejmě povzbudila a zakrátko musel Roman dokazovat svoje umění, když několikrát nohama zachytil střely, mířící po zemi k tyči. 13.minuta byla šťastná pro nás. Adam Podhrázský se probil přes dva hráče a předložil finální přihrávku Pavlu Sádlíkovi, který tentokrát neměl s trefením prázdné branky žádný problém. To uklidnilo naši hru a přišly další šance. V 15.minutě prudkou ránu Honzy Vrány vyrazil brankář na břevno a v 18.minutě jsme se dočkali druhé branky. Nejdříve Mišo neproměnil svůj sólový nájezd, akce však pokračovala a další střelu vyslal Michal Beránek. Tu brankář vyrazil, Beris však míč důsledně sledoval a vyražený míč vrátil do branky! Jenže s přibývajícími minutami se na naše kopačky znovu začala vkrádat nepřesnost. Orli si toho všimli a ke konci poločasu znovu převzali iniciativu. Ve 21.minutě Roman zlikvidoval sólo, za další minutu už ale kapituloval. Po našem faulu kopali Orli přímý kop a soupeřova teč střely těsně před Romanem znamenala snížení našeho náskoku. Orli do nás dál bušili, výsledek se ale už do poločasu nezměnil. To hlavně Romanovou zásluhou, který minutu před koncem kryl další sólový nájezd soupeře.

Druhý poločas jsme ale začali v jakémsi polospánku. Orli nasadili okamžitě k náporu a brzy jsme měli obrovské štěstí, když soupeřův útočník trefil doslova z metru jen břevno naší odkryté branky. To nás ale nevarovalo, nepřesnostmi a malým pohybem jsme soupeři dávali další možnosti a ve 31.minutě bylo vyrovnáno. Soupeřův nájezd z boku Roman vyrazil, na dorážku neobsazeného hráče už ale neměl nárok. Náš herní zmar přišel ve 35.minutě. Při našem přímém kopu následovala nepřesná rozehrávka a brejk dvou hráčů soupeře na Romana. Ti mu nedali žádnou šanci k zásahu a už jsme prohrávali. A minutu nato jsme mohli být Romanovi vděční, když nás dvakrát zachránil po střelách zblízka, tu druhou chytil dokonce hlavou. Naše hra byla v této fázi v krizi a naše psychika jakbysmet, spíš než hře jsme se věnovali vzájemným nadávkám. Orli ze sebe sypali taky nadávky, ti ale směrem k rozhodčím, kteří je podle nich soustavně poškozovali. Naděje na vybřednutí z mizérie nám svitla ve 39.minutě, kdy si Mišo Žúbor přehodil míč z nohy na nohu a střelou ze strany na bližší tyč vyrovnal. Komplikace na nás ale ještě čekaly. Ve 41.minutě Roman naremploval v trestném území soupeřova útočníka, z čehož rezultovala penalta a žlutá karta pro Romana. Roman ještě následnou diskuzí s rozhodčím řádně pocuchal naše nervy, penaltu ale bravurně vyrazil! To dodalo naší hře nový náboj. Zlepšili jsme pohyb, přihrávky ale moc ne, i díky tomu jsme neproměnili v dalších minutách tři nadějné brejky. Orli se taktéž nenechali zahanbit a tak se v poslední desetiminutovce hrálo nahoru – dolů. Nechtěli jsme riskovat další branku v naší síti a tak si vzali dvě minuty před koncem oddechový čas. Po jeho skončení se na hřišti udály věci! Mišo Žúbor vystřelil zdálky po zemi, soupeřův brankář zřejmě prošvihl správný okamžik k zákroku a pak už jen sledoval, jak se mu míč odráží od tyče do sítě. Orli si samozřejmě taky ihned vzali oddechový čas a po jeho skončení přešli ke hře v pěti bez brankáře. Jenže už na ně padla nervozita a taky už zbývalo málo času. Těsné vítězství jsme uhájili!

Dnešní body jsou tak perně vybojované. Naši hru brzdilo mnoho nepřesností. Naštěstí ale výborně zachytal Roman. Jestli jsme dnes tři body v boji o záchranu získali nebo ztratili, to se ukáže až na konci soutěže.

 

O druhém zápase píše taky web www.orlak.banda.cz

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.