14.9.2013 Áčko má z úvodních zápasů nové sezóny tři body

16.09.2013 16:18
  1. Blue Flames A : Panama boys A  5:1 (3:0)  Piler 2, Táborský, Nejezchleba, Beránek

 

Na očekávaný vstup do nové sezóny okresního přeboru dorazilo kupodivu jen šest hráčů do pole, a to ještě tři byli z Béčka. Prvním našim letošním soupeřem byla Panama, se kterou nemáme zrovna aktivní bilanci. Museli jsme tak od začátku eliminovat jeji největší zbraň, rychlé protiútoky po stranách se zpětnými přihrávkami na nabíhající hráče před branku. A to se nám dařilo. Zkušení hráči hráli odzadu a na soupeřovy obránce neustále dorážela rtuťovitá tykadla Tomáš Piler s Jirkou Nejezchlebou. Panama tak neměla možnost v klidu rozehrát nějakou nebezpečnou akci a naopak dělala chyby už při rozehrávce. A jednou takovou rozehrávku vystihl Tomáš Piler a vstřelil první gól Áčka v letošním ročníku. Druhou branku vstřelil zblízka Petr Táborský do prázdné branky po rozebrání soupeřovy obrany. Panama stíhala naše akce zastavovat jen za cenu faulů a brzy jich měla 5 na kontě. Potom přišly celkem nezaviněné pády soupeře na míč, dvě odpískané ruky a dva 10m kopy. Ten první jsme neproměnili, druhý vyrazil soupeřův brankář před sebe. Nejrychleji zareagoval Jirka Nejezchleba a svůj první start za Áčko ozdobil i prvním gólem. První poločas tak skončil naším jasným vedením.

Druhý poločas vypadal jako ten první. Panama se snažila o zvrat, obrana dirigovaná Markem Pokorným ale pracovala bezchybně. Soupeř se tak k nějaké nebezpečné akci nedostal, naopak po rychlé akci po křídle přišla zpětná přihrávka na Michala Beránka a ten zdálky zvýšil už na 4:0. Potom přišla zápletka. Náš brankář Roman fauloval hostujícího útočníka, naštěstí ještě před pokutovým územím. Byl z toho trestný kop, který zapadl přesně k tyči naší branky. Obrat v zápase z toho ale nebyl. Přišla další zachycená rozehrávka soupeře, brejk tři na jednoho a výsledná střela Tomáše Pilera do prázdné branky. Další branky už nepadly.

První zápas nové sezóny, navíc s obávaným soupeřem, skončil nakonec našim jasným vítězstvím. Bylo to hlavně zásluhou naší aktivní hry, vůbec jsme Panamě nedovolovali rozvinout její rychlé protiútoky. A taky - zatímco my se snažíme omlazovat kádr, za Panamu hrají stále titíž hráči. Ti mají také herní kvalitu, věk a věci s tím spojené se ale zastavit nedají…

 

 

 

Blue Flames A : Stones of Madeira A  0:3 (0:0)

 

Další zápas nám přisunul do cesty nováčka z nižší soutěže. Ten ovšem nováčka v ničem nepřipomínal. Zajištěná obrana v čele s výborným brankářem nám nedovolovala dotáhnout nějaký náš útok do úspěšného konce. A protože i my jsme hráli podobným stylem, bylo po pár minutách jasné, že v tomto zápase mnoho gólů nepadne. První poločas tak taky dopadl. Více šancí jsme měli sice my, soupeřův brankář stačil ale za přispění svých obránců všechny pochytat. Poločas tak skončil výsledkem, který spíše pasuje do nějaké Gambrinus ligy.

Druhý poločas měl stejný průběh jako ten první, ovšem s tím rozdílem, že nám začaly ubývat síly. Hrát dva zápasy po sobě po 50 minutách se dvěma hráči na střídání se utáhnout nedá. „Stouni“ tak začali pomalu rozebírat naši obranu a začaly padat branky. Byly to buď dorážky střel nebo rozebraná obrana. Na zvrat jsme už neměli, hlavně fyzicky. Soupeř se tak mohl pochlubit, že jako nováček nedostal v úvodní hrací den ani branku, my jsme mohli naopak do oznámit do světa, že jsme poprvé v okresním přeboru v zápase neskórovali.

První hrací den tak skončil vítězstvím a porážkou. První zápas neměl chybu až na lehkou nervozitu našeho brankáře, druhý zápas byl už fyzické výdrži. Doplatili jsme na to, že nás přišlo málo. Takže úkol pro příště je poctivá docházka. Z hráčů překvapili hlavně Tomáš Piler a Jirka Nejezchleba. První přidal k aktivnímu pohybu i střeleckou pohotovost a druhý si připsal hned  při svém debutu v okresním přeboru úspěšný střelecký zásah.

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.