15.6.2014 Béčko si proti oslabeným soupeřům pořádně zastřílelo

16.06.2014 16:19

 

Blue Flames B : Kohouti  8:3 (3:2)  Šlapák 2, Faltýnek 2, Chromečka, Mendel, Varga, Dilhof

 

Na předposlední hrací den jsme se sešli v nevídaném počtu devíti hráčů do pole. Soupeř oproti tomu nastoupil jen v základní sestavě bez nějakého náhradníka. Měli jsme tak v hlavách, že to bude jednoduchý zápas, zvlášť když Vojta Šlapák ranou z první otevřel skóre. Kohouti nás ale brzy přesvědčili, že tak jednoduché to nebude. Dokud měli sílu, tak pěkně klovali. Po jednom jejich protiútoku zleva přišla skrumáž před naší brankou a výsledek byl dokopnutí míče do naší odkryté branky. Hned nato jsme soupeře zmáčkli před jeho brankou, jenže soupeřův brankář měl dobrou fazónu a všechny naše šance vychytal. Nachytal jej až Olda Chromečka vykutálenou polostřelou, kterou nečekal asi nikdo na hřišti. Když chvíli nato zvyšoval David Mendel tečovanou střelou na 3:1, zdálo se, že zápas nabral správný směr. Ale nenabral. David totiž zakrátko tečoval před Trakim i střelu soupeře a už to bylo zase jen o gól. Kohouti tak stále cítili šanci a rvali se o dobrý výsledek. Když těsně před přestávkou nastřelili tyč, moc nám to na náladě nepřidalo.

O přestávce jsme si řekli, že soupeř se sám neporazí a že musíme místo zbytečných parádiček a zkažených přihrávek přidat na bojovnosti. Chvilku po zahájení druhé půle se probil před branku Adam Faltýnek a ranou o tyč zvýšil znovu na rozdíl dvou branek. Jenže hned nato jsme lajdáckou obranou nabídli soupeři sólový útok, který skončil přehozením Trakiho a bylo to zase jen o gól. To ale bylo naštěstí poslední vzepětí Kohoutů. Už se totiž začalo rychle projevovat, že hrají bez střídání a druhý zápas po sobě. Už nestíhali tak precizně bránit a naše šance se začaly množit. Gabo Varga a Adam Faltýnek tak zvýšili náskok na uklidňující mez a o vstup na hřiště se začal hlásit manažer Martin. Spoluhráči mu tak začali mazat do šancí, dlouho ale bez efektu. Po parádní přihrávce Michala Beránka před prázdnou branku ale rozčísl síť i Martin. Nedá se říct, že by Kohouti na hřišti už neexistovali, už se ale omezovali jen na ojedinělé rušové protiútoky, které Traki bez problémů pochytal. Poslední slovo v zápase měl Vojta Šlapák a jeho prudká přízemní rána bez reakce soupeřova brankáře.

 

 

 

Blue Flames B : Debakl  11:4 (5:2)  Faltýnek 3, Šlapák 2, Beránek 2, Táborský 2, Mendel, Dilhof

 

Druhý náš dnešní soupeř měl sice na lavičce náhradníka, zato ale neměl brankáře a tak do jeho branky nastoupil hráč z pole. To se projevilo velice rychle. Snad po minutě přišla skákavá střela Adama Faltýnka, brankář-nebrankář se pro ni sehnul že ji chytí do náruče, míč mu ale prošel mezi rukama a zapadl přesně k tyči. O pár minut později se opakovalo totéž, jen střelcem byl tentokrát David Mendel a bylo to ke druhé tyči. A brzy nato přidal třetí branku Vojta Šlapák. Soupeř se ale tímto nenechal deprimovat a předváděl, že ve hře v poli slabinu nemá. Naše obrana ale po snadném vedení působila hodně bohorovně a Traki brzy poznal, že vychytat nulu za Béčko je nemožné. Soupeř snížil a vůbec nevypadal odevzdaně. Jenže ať se jeho brankář snažil sebevíc, míčů mu v brance přibývalo. Ránou zdálky se poprvé dnes prosadil Michal Beránek a pátý gól přidal Petr Táborský. Debakl taky využil jedno z mnoha okének v naší obraně a tak poločas pro něj skončil ještě přijatelným skóre.

Druhý poločas byl věrným obrázkem toho prvního. Soustavný tlak na branku Debaklu, narůstající počet gólů v jeho síti a taky okna v naší obraně. Soupeřovu obranu jsme rozebírali pohlednými akcemi, nejhezčí gól ale padl po Petrově sólu, když si to od soupeřova rohu zamířil před branku, patičkou obhodil obránce a z voleje zamířil pod břevno. Nutno ale podotknout, že i Traki v naší brance měl dost práce a i přes dva obdržené góly ještě nejméně dva chytil. V závěru zápasu se trefil i manažer Martin a zápas tak skončil k naší všeobecné spokojenosti.

Dnešní zápas rozhodla hlavně naše nevídaná docházka a taky slabá účast obou soupeřů. Kdyby od nich přišlo víc hráčů, možná bychom měli problémy. Takhle to byla chvílemi naše exhibice, hlavně ve hře dopředu. Hráčem dne je Adam Faltýnek. Nastřílel nejvíc branek a nevypustil jediný souboj. Je vidět, že manželství má na něj (zatím) dobrý vliv.

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.