15.9.2012 Áčko má dvě výhry, jednu pohodovou a jednu vybojovanou

15.09.2012 17:23

Blue Flames A : Hombrés  24:0 (13:0)  Šlapák 9, Beránek 6, Neugebauer 4, Pokorný 3, L.Sosnar, Piler

 

Za tímhle rekordním výsledkem není naše precizní hra, ale týmová nekázeň soupeře. Na zápas dorazil jen ve čtyřech hráčích a ještě bez brankáře. Takže scénář zápasu byl dán předem. Oslabeného soupeře jsme bez problémů přečíslovali a bez potíží se dostávali před jeho branku. Soupeřův brankář z nouze už potom mohl málokdy zasáhnout. Hombrés stačili chvilku zlobit, dokonce nastřelili tyčku, dál už to ale byla jen otázka skóre. Ve druhém poločase jsme se týmovou spoluprací snažili zapsat do střelecké listiny i našeho nególového spoluhráče Tomáše Pilera, ten ale spolehlivě zazdíval i ty nejvyloženější šance. Nicméně v poslední minutě se i on trefil do opuštěné soupeřovy branky a tak naše snaha nepřišla vniveč.

 

 

Blue Flames A : SOŠ OOM  5:4 (3:3)  Šlapák 4, L.Sosnar

 

Ve druhém zápase nás ale humor rychle přešel. Než jsme přišli na to, jakým způsobem soupeř hraje, dostali jsme z prvních tří útoků tři branky. Pak jsme konečně zjistili, že "Sošóm" hraje na brejky, do kterých se ale zapojuje celá čtveřice a že se už za žádnou cenu nesmíme nechat v obraně přečíslit. A najednou jsme měli více ze hry, soupeř nebyl v bránění nijak zdatný a my se začali prosazovat i střelecky. Ne tedy my, ale Vojta Šlapák. Třikrát se před soupeřovou brankou uvolnil a bylo vyrovnáno. Soupeř znejistěl, stále ale hrozil z nebezpečných brejků, nicméně naše obrana řízená Markem Pokorným už fungovala precizně a nedovolila soupeři skórovat.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. Tempo hry jsme nadále diktovali my, hlavně díky lepší herní vyspělosti. Soupeř ale číhal na příležitost a vyrážel do protiútoků, které jsme už ale stačili zachytávat. Góly tak dlouho nepadaly, až náhle přišla soupeřova chybná přihrávka, sólový únik Ladi Sosnara a už jsme vedli! Soupeř vzápětí nasadil ke hře bez brankáře. Jenže z toho rezultovala jeho další chybná rozehrávka, sólový únik Vojty Šlapáka a vedení 5:3. Potom se dostal ke slovu i soupeř, když jeho útočník obešel z poloviny hřiště vše, co mu stálo v cestě a propálil našeho brankáře. Jenže to se stalo minutu před koncem a tak jsme vedení už udrželi.

Z dnešního dne si tak odnášíme jen samá pozitiva. Díky podivnému přístupu některých hráčů z Hombrés jsme utvořili nový klubový střelecký rekord (dosavadní byl 16 branek proti týmu Zoner), ve druhém zápase jsme dokázali otočit nepříznivé skóre, což u nás moc nebývalo zvykem. Máme tak ze tří zápasů 9 bodů. Zatím ale není důvod k jásotu, vloni jsme měli touhle dobou bodů 12 a jak jsme dopadli...

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.