16.2.2013 Áčko perně vybojovalo povinné tři body

17.02.2013 15:39

 

Blue Flames A : SOŠ OOM  4:7 (0:5)  Táborský 2, Kouřil, Žúbor

Na dnešní dvojzápas spousta kmenových hráčů nedorazila a tak si svoji premiéru v okresním přeboru odbyli Michal Žúbor a David Mendel. Začátek prvního zápasu začal mírnou převahou soupeře a jeho několika nebezpečnými střelami. Ty se neujaly, ujalo se něco úplně jiného. Brankář Traki vyběhl proti zdálky letícímu míči, jenže Milan Kouřil jej (míč) ještě trošku pokopl směrem na branku. Jenže to už Traki nečekal a výsledkem byl ukázkový vlastenec. To by tak nevadilo, jenže vzápětí jsme dostali další gól zblízka po nepokrytí soupeřova útočníka. To nás rozhodilo tak, že se naše hra téměř zhroutila. Měli jsme sice několik šancí, jenže ty většinou končily nepřesnými střelami. Sošóm tak jen čekal na příležitosti k brejku a dočkal se. Naše nedůslednosti před vlastní brankou trestal dalšími třemi téměř stejnými góly, když pokaždé dorážel míč volný hráč do prázdné branky.

Po počasovém debaklu jsme se rozhodli hrát power-play, abychom alespoň nějak zmírnili skóre. Převaha jednoho hráče se projevila, sice ne tak že bychom soupeře drtili, hra se však  alespoň vyrovnala. Potom se konečně trefil Petr Táborský a po něm i další, na nějaký obrat v utkání to ale nestačilo. Při dobývání soupeřovy branky jsme také stihli vyrobit několik chyb při rozehrávce, což soupeř trestal dalekonosnými střelami do naší prázdné branky. Naší závěrečnou aktivitou jsme však zmírnili nepříznivý výsledek na přijatelnou mez. K mála pozitivům můžeme zařadit první gól Michala Žúbora v našem týmu a dva zneškodněné 10m kopy soupeře.

 

 

Blue Flames A : Hombrés  9:4 (2:3)  Faltýnek 3, L.Sosnar 2, Kouřil 2, Piler, Mendel

Že dnešní Hombrés už nebudou tím odevzdaným týmem z podzimu jsme se přesvědčili už na začátku, kdy po bleskovém útoku soupeře zaduněla naše pravá tyč. To nás ale nijak nevyvedlo z rozmaru a tak jsme za pár minut dostali po dorážce z přímého kopou první gól. Když jsme krátce nato dostali dvě slepené branky, kdy hráči soupeře nikým neobtěžováni stříleli zblízka do naší sítě, měli jsme nakročeno ke kolosální ostudě. Vždyť prohrávat po pěti minutách o tři góly se soupeřem, který doposud nezískal ani bod a jeho rozdíl ve skóre činí téměř -150 branek se rovná katastrofě. A tak jsme museli tentokrát začít s power-play  nezvykle brzy. Převaha jednoho hráče se projevila ve hře v poli, soupeř se před naší brankou už téměř neukázal, ve skóre ale dlouho ne. Naše útoky trpěly pomalou rozehrávkou a naše střely končily většinou na gumové stěně za brankou. Až po dlouhé době se utrhl po levé straně Laďa Sosnar a konečně překonal soupeřova výborného brankáře. Do poločasu jsme urputně bránícího soupeře překonali ještě jednou.

Krátce po zahájení druhého poločasu jsme opět začali hrát bez brankáře a vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Jenže pak přišla naše tradiční chyba v rozehrávce a soupeř opět vedl. Do branky se vrátil Traki a vzápětí přišel zřejmě zlomový okamžik zápasu. Po naší ruce měl soupeř výhodu pokutového kopu, jenže mizerně kopnutou penaltu Traki chytil a stal se tak  nevědomky hrdinou zápasu. Hombrés totiž vzápětí herně odpadli a hlavně jejich obrana začala připomínat průchoďák. Najednou jsme se začali dostávat do střeleckých šancí a taky je dokázali využít. Střelecky se blýskl Adam Faltýnek a tradiční bombou zdálky si premiérový gól v okresním přeboru zapsal David Mendel. A tak jsme nakonec zvítězili očekávaným výrazným rozdílem, i když vývoj zápasu tomu vůbec neodpovídal.

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.