16.3.2013 Áčko pokračuje v jarním trendu

21.03.2013 09:41
  • Blue Flames A : Flamengo A  7:13 (4:7)  Vrána 3, Žúbor, Piler, Beránek, Táborský

 

Flamengo hned od začátku potvrdilo zlepšenou jarní výkonnost a vlétlo na nás jako uragán. Ani jsme se nestačili rozkoukat a prohrávali jsme o pět branek. Hru soupeře dělali vlastně jen dva hráči, čísla 22 (Pokorný) a 16 (Havelka), ti to ale uměli dokonale. Naše obrana jejich rychlé průniky nestíhala zastavovat a i brankář byl proti jejich přesným střelám bezmocný. Až za stavu 0:5 jsme se oklepali a pomalu zjišťovali, že soupeřova obranná hra taky není žádná sláva. Do poločasu jsme stáhli skóre na přijatelnou mez a věděli, že soupeře prostě musíme přestřílet, pokud chceme pomýšlet na nějaký úspěch.

Jenže druhý poločas byl obrazem toho prvního. Po počáteční oboustranné přestřelce, kdy mj. soupeř využil penaltu a my zase přesilovku (po vyloučení soupeřova hráče za nakopnutí M. Beránka), jsme se přiblížili na dva góly a rozhodli se pro hru bez brankáře. Ta ale byla opět pomalá a upracovaná a soupeř jen číhal na příležitost k brejku. A dvakrát z toho byl úprk na naši prázdnou branku. Do naší hry se tak dostala rezignace na výsledek a letošní rekordní počet branek v naší síti.

Výsledek je hlavně zásluhou větších individualit v týmu soupeře. Výše zmiňovaní dva hráči nastříleli sami 11 gólů a rozhodli zápas.

 

 

Blue Flames A : Tango C  3:7 (2:4)  Žúbor, Beránek, Vrána

 

Druhý zápas začal v pomalém tempu a čekalo se, kdy padne první branka. A ta padla po přesné ráně Michala Žúbora z levé strany. Soupeř však brzy vyrovnal po naší nepřesné přihrávce. Herní převaha se potom pomalu ale jistě přesouvala na soupeřovu stranu a průběh hry se začal silně podobat předešlému zápasu. Rozdíl byl jen v pomalejším narůstání skóre, protože Tango bylo rozhodně slabší než Flamengo. Ve druhém poločase jsme hráli opět power-play, jenže se stejným výsledkem jako v prvním zápase. Opět bez vstřeleného gólu, zato ale s několika míči v naší síti. Jediným světlým bodem z naší strany byla závěrečná branka Honzy Vrány po nekompromisním voleji po obloučku z rohu.

Pro hodnocení dnešních zápasů použijeme slova nestranného diváka, který náš tým dobře zná a občas s námi chodí trénovat: „Největším problémem týmu je obranná hra. Pozdní a nedůrazné obsazování protihráčů. Přebíhání od hráče ke hráči, často se stává, že dva hráči běží k jednomu protihráči. V útoku je to křeč, všichni chtějí dát gól, mají už ale v hlavách, že se nedaří. A brankář by mohl taky chytit něco navíc, sám ale nic nezmůže.“

Tolik slovo z obecenstva. A my můžeme bít na poplach, pokud nechceme sestoupit. Na příští kolo se chystají nějaké změny v sestavě. Tak uvidíme, jestli to pomůže.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.