17.10.2015 Áčko: po gólových hodech minulý týden přišel nyní brankový i bodový půst

20.04.2016 18:18

Blue Flames  A : Atraps  A  0:2 (0:2)

 

Po výborných výkonech minulý týden a následném vedení v tabulce se čekalo, že Áčko svoje výkony potvrdí, zvlášť když se vítězná sestava ještě posílila o Adama Podhrázského. Proti nám se v prvním zápase postavil nováček z nižší soutěže Atraps, se kterým jsme ještě nikdy nehráli. Seznámení se s Atraps ale nebylo zrovna příjemné. Tým složený jen z běhavých a herně dotěrných mládežníků na nás od začátku vlétl a nenechal nám ani metr prostoru zadarmo. Prvních pět minut se hrálo jen na naší polovině a brzy přišly šance soupeře. Brankář Roman musel první vyloženou šanci soupeře hasit už ve 3.minutě, kdy narušil jednodotekový ťukes soupeře až téměř do naší branky. Další šanci se ukázat měl Roman v 5.minutě, kdy skokem zmařil sólový nájezd. My jsme se dočkali první střely na branku až v 6.minutě, kdy střelu Mišo Žúbora vyrazil brankář na roh. Minutu nato nám ale zatrnulo, když se střela zdálky odrazila od břevna Romanovy branky. V 9.minutě přišla naše největší možnost v prvním poločase, kdy střelu Jožo Žúbora z úhlu stěží vytěsnil brankář na tyč. Vzápětí nám ale zatrnulo, když padáček ze soupeřovy hlavičky skončil pro změnu na našem břevně. Ve 12.minutě jsme už prohrávali. Soupeřův útočník pronikl až k hranici našeho trestného území a bodlem zpoza obránce překonal Romana, který uviděl letící míč pozdě.  Naděje na vyrovnání nám svitla dvě minuty nato, když se do brejku dostala dvojice rychlíků Nejezchleba – Kříž, dobře ale zakročil soupeřův brankář. Poté se na hřišti odehrála pětiminutovka bez vyložených šancí, naše obrana i s brankářem se ale rozhodně nenudila. Soupeřovi hráči stále doráželi ve vysokém tempu a skóre se podruhé měnilo v náš neprospěch v 19.minutě. Soupeř po zřejmě vymodleném faulu kopal přímý kop ze strany a jeho prudkou přihrávku usměrnil nedůrazně bráněný hráč do branky. A vzápětí nám mohlo být ještě hůř, protože těsně před koncem poločasu vytlačil Roman nad branku ránu směřující pod břevno.

Po přestávce jsme zkusili soupeře překonat, jenže nějak to nešlo. Sice se nám podařilo o něco zrychleným pohybem se vymanit ze soustavného tlaku soupeře, na změnu skóre to ale nestačilo. Soupeř byl vždy o stupínek čipernější a tak naše akce končily na jeho zformované obraně. Naší nejvážnější šancí byla nastřelená boční síť po střele Gaba Vargy. Ve 26.minutě bylo před naší brankou rušno. Soupeřův útočník se probíjel ze strany před naší branku a po kontaktu s Jožo Žúborem se svalil na zem. Rozhodčí odpískal proti nám penaltu a hned nastala vzrušená debata a lehká strkanice mezi oběma týmy. Po uklidnění a žluté kartě na obě strany se rozběhl soupeřův útočník k penaltě a branku překopl! Roman tak branku nedostal, žlutou kartu ale ano, a to za hlasité zhodnocení kvalit soupeřova kopáče. Dostali jsme tak psychickou výhodu k narovnání skóre, k ničemu to ale nevedlo. Naše útočné akce postrádaly tentokrát myšlenku, byla to spíš přetlačovaná a soupeř zahuštěnou obranou naše pokusy stačil včas likvidovat. My jsme se navíc museli mít v obraně stále na pozoru před jeho rychlými protiútoky. Skóre se tak už do konce zápasu nezměnilo. A bez vstřelené branky se vyhrát nedá.

 

 

Blue Flames A : Gladiators B  1:4 (0:3)  Nejezchleba

 

Druhý dnešní soupeř na nás nevletěl tak zostra jako Atraps a tak jsme měli ze začátku zápasu víc ze hry, jenže bez šancí. Soupeř se dostal k první šanci ve 3.minutě a hned ji využil. Křížnou přihrávku přes naše brankové území nikdo nezachytil a osamocený útočník na protější straně zavěsil pod břevno. Z tohoto šoku jsme se vzpamatovali rychle a v 5.minutě měl šanci Mišo, brankář ale výborně zakročil. Od tohoto okamžiku jsme měli více ze hry, dokonce jsme na pár minut předvedli klasický zámek, kdy jsme nepustili soupeře na jeho polovinu, jenže do vážnější šance jsme se nedostali, pouze k několika viditelným střelám. Soupeř se v těchto fázích zápasu dostal jen k několika brejkům, ten v 11.minutě mu ale vyšel. Útočník Gladiators se probil ze strany k naší brance a z úhlu nad padajícího Romana podruhé zavěsil. Pokusili jsme se odpovědět v 15.minutě, akci dva na jednoho dvojice Nejezchleba – M.Žúbor ale zlikvidoval brankář. V 17.minutě vybojoval u autové čáry míč Martin Půček, přihrál před branku nabíhajícímu Jožovi, ten ale z první pálil nad. Tyto nevyužité šance nás nejvíc mrzely v poslední minutě, kdy soupeřův útočník naběhl do naší otevřené obrany a umístěnou střelou zvýšil na 0:3.

Ve druhém poločase jsme se vrhli do útoku.  Hned jsme získali územní převahu, opět ale bez šancí. Gladiátoři se dopředu už moc nehrnuli, číhali na nás v obraně a čekali, co vymyslíme. My jsme nic převratného nevymysleli, naší snaze scházela nějaká povedená akce, stále to bylo bušení do plných. Pokud jsme se dostali ke střele, zakročil dobře brankář. Ve 28.minutě jej padáčkem překonal Jirka Nejezchleba, míč z brankové čáry ale vyhlavičkoval obránce. Jirkovi se minutu nato podařilo kličkami vymotat tři protihráče, opět ale zachránil brankář. Hned z protiútoku se valili tři protihráči na našeho jediného obránce, v rozhodujícím okamžiku se ale netrefili do míče. Ve 31.minutě zamířil z otočky pod břevno Gabo Varga, brankář ale míč vytáhl. Ve 33.minutě se pro změnu zaskvěl Roman, když zlikvidoval soupeřovo sólo. Ve 34.minutě jsme se konečně dočkali gólu. Jirka Nejezchleba umístěnou křížnou střelou po zemi o zadní tyč snížil. Na zvrat v zápase to ale nebylo. Obrana Gladiátorů si už dala pozor a dovolila nám už jedinou vážnější střelu, ve 36.minutě pálil Mišo Žúbor z otočky nad. Naopak jsme dostali ještě jeden gól jakoby okopírovaný z prvního poločasu. Opět v poslední minutě a opět náběh protihráče do otevřené obrany. I druhý zápas jsme tak dnes prohráli.

Po šestnácti vstřelených brankách minulý týden jsme dnes dokázali vstřelit jen jedinou. Předně to bylo kvalitou soupeřů. Zřejmě si o nás přečetli reference z minulých zápasů a dobře se na nás připravili. Proti vířivé hře Atraps jsme od začátku tahali za kratší konec. U nich všichni čtyři hráči lítali po hřišti jako utržení, byli prostě mladší a pohyblivější. Gladiátoři si na nás zase počkali v obraně, narušovali naše akce a číhali na rychlé protiútoky. My jsme navíc oběma protivníkům nahrávali svým zpomalováním akcí, zasekáváním, semtam nepřesnostmi…. Teď máme měsíc pauzu na odstranění. Pak se přestěhujeme do nové haly a tam se ukáže, jestli jsme se poučili.   

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.