17.5.2015 Béčko na jaře podruhé prohrálo, opět hlavně díky nedocházce

18.05.2015 16:33

Blue Flames B : Kohouti A  3:5 (0:2)  Půček 2, Dilhof

 

Ačkoli se to zdá neuvěřitelné, v době výkopu prvního zápasu byli na hřišti jen tři naši hráči včetně brankáře. Naštěstí se za minutu objevili v bráně areálu další dva a tak se díky benevolenci rozhodčích mohlo začít hrát se zpožděním a zápas nebyl kontumován v náš neprospěch. Začali jsme tak bez možnosti střídání s ne zrovna mladou sestavou a Romanem v brance. Zápas začal naší aktivitou, chytrou hrou bez zbytečného pobíhání jsme si za prvních pět minut vytvořili dvě dobré šance. Soupeř se k naší brance dostal až po prvních pěti minutách. Když ve stejné minutě dorazil na zápas ještě Martin Půček, který původně vůbec neměl dojít, naše herní obrátky ještě o něco stouply. V 7.minutě se ukázal manažer Martin. Nejdříve ukázkově zboural na půlící čáře protihráče, který se potom jen těžce sbíral ze země a hned nato byl faulován v trestném území. Zřejmě si hodně věřil a k penaltě se postavil sám, slávu si ale nevysloužil. Jeho rána totiž skončila v plotě za brankou a od tohoto okamžiku Kohouti pomalu přebrali herní iniciativu. V 10.minutě musel Roman předvést první ostrý zákrok a za další dvě minuty se už skóre poprvé měnilo. Riskantní kličku našeho posledního hráče soupeř vystihl a následný brejk dva na jednoho skončil míčem v naší brance. Ve 14.minutě jsme dostali druhý gól, když nejlepší soupeřův hráč utekl po levé straně a odtamtud se prokličkoval až před naší branku, kde vymotal i Romana a střílel do prázdné branky. Do konce prvního poločasu se pak už zaznamenáníhodného neudálo.

I na začátku druhého poločasu měli víc ze hry Kohouti a ve 23.minutě musel Roman předvést skok po umístěné ráně zdálky k tyči. Ve 25.minutě utekl soupeřův útočník po pravé lajně a odtamtud přihrál nedůrazně pokrytému spoluhráči před branku a tento už neměl problém se trefit – 0:3. Zbraně jsme ale nesložili. Za minutu nato utekl v tomto zápase náš nejlepší hráč v poli Olda Chromečka a jeho padáček pod břevno brankář s námahou vyškrábl. Ve 28.minutě se nám podařilo docela se štěstím snížit. Martin Dilhof totiž neměl po nevydařeném útoku sílu se vrátit na vlastní polovinu a vydělal na tom. Olda mu dalekonosnou přihrávkou z vlastní poloviny nabídl šanci a Martin nekompromisně podstřelil brankáře a snížil na 1:3. To nás povzbudilo a naše šance se začaly množit. Skóre se znovu měnilo ve 32.minutě. K odraženému míči se dostal Martin Půček a zdálky křížnou ranou bodlem ke vzdálenější tyči prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Náš nápor, navíc jištěný skvělým Romanem v brance, vůbec nepolevoval a ve 36.minutě jsme se dočkali vyrovnání. Martin Půček znovu vystřelil zdálky po zemi, brankář místo zásahu nohou zvolil skok, jenže dopadl pozdě a míč stihl jen ztlumit, ne však zastavit. Jenže radost nám vydržela přesně jednu minutu. Kohouti podnikli rychlý protiútok, naše obrana jakoby byla ještě v rauši z vyrovnání a soupeřům se i přes Romanův odpor podařilo míč dokopat do branky. Ještě jsme se pokusili o falešnou power-play s Romanem v poli, jenže to byla marnost. Naši borci už byli unaveni po boji, místo vířivého pohybu jen postávali a bylo jen otázkou času, kdy nám soupeř nějakou akci vystihne. Tak se i minutu před koncem stalo a Kohouti do prázdné branky pečetili na 3:5.

 

 

 

Blue Flames B : Frutti di Mare  4:2 (2:1)  Dilhof 2, Půček, Beránek

 

Na druhý zápas dorazil ještě Michal Beránek a hned se nám lépe běhalo. Beris hru hned od začátku rozhýbal a byl to on, kdo jako první ve 2.minutě vyzkoušel brankáře. Hned na to se prezentoval dalekonosnou dělovkou i Martin Půček a soupeřův gólman vyrážel házenkářskou roznožkou. Naši borci se nenechali pobízet a dál cvičili soupeřova brankáře. Soupeř se v této fázi zápasu dostával jen k občasným protiútokům bez nějakého nebezpečí pro naši branku. „Plody moře“ se tak dostaly k vážnější akci až v 9.minutě, kdy musel Roman krýt nadvakrát opakovanou střelu, za tuto „opovážlivost“ však byly vzápětí potrestány. Martin Půček napřáhl z deseti metrů a na centimetr přesně vymetl levou šibenici. Radost z krásného gólu nám však opět nevydržela dlouho. Soupeř téměř vzápětí předvedl bleskový protiútok na jeden dotek a my uviděli míč až v naší brance. Ve 13.minutě měl po naší malé domů soupeř možnost nepřímého kopu, hned ji ale ukončil ránou do zdi. Minutu nato jsme se radovali. Soupeř nám špatnou přihrávkou nabídl brejk a celá naše čtverka se řítila na jednoho obránce. Sérii přesných přihrávek zakončoval Beris a opět jsme vedli. Hra se potom překlápěla ze strany na stranu a v 17.minutě se zaskvěli oba brankáři. Nejdřív ten soupeřův, když robinzonádou vytáhl Berisovu střelu k tyči a z protiútoku zabránil jistému gólu Roman. Závěr poločasu se odehrával v rohu hřiště na naší polovině. Soupeř měl snad pětkrát za sebou výhodu rohového kopu, vždy ale napálil našeho prvního obránce v cestě.

Druhý poločas začal v poněkud pomalejším tempu, to ale ukončila rána do břevna naší branky ve 23.minutě. Dvě minuty nato Roman nohou vytěsnil střelu zblízka osamoceného soupeře. Ve 28.minutě se ale usmálo štěstí na nás. Berisova dlouhá přesná přihrávka našla u zadní tyče osamoceného Martina Dilhofa a vedli jsme 3:1! To nám dodalo chuť do hry a ve 30.minutě se dvakrát zaskvěl brankář soupeře, když nejdříve vytáhl ránu Martina Půčka pod břevno a vzápětí kryl dalekonosnou střelu Adama Faltýnka. Tento brankář si ale poněkud pokazil reputaci ve 34.minutě. To celkem zbytečně vyběhl do rohu hřiště pro míč směřující do zámezí a pokusil se udělat kličku Oldovi Chromečkovi. Ten mu míč vypíchl a nahrál před prázdnou brankou stojícímu Martinu Dilhofovi a ten už věděl, co má udělat. Vyhráno jsme ale neměli. Hned v další minutě předvedl zákrok dne Roman, když skokem zlikvidoval útok tří osamocených hráčů na jeho branku. Ve 37.minutě jsme se dočkali druhé branky v naší síti po nechytatelné střele do vinglu. To však bylo od soupeře v tomto zápase naštěstí všechno, na další nájezdy mu už nezbyly síly ani čas.  

Co dodat k dnešním zápasům? První zápas jsme nezvládli hlavně díky fyzické převaze Kohoutů. S borci o deset a více let mladšími se nedá lítat celý zápas. Na druhý zápas přišel Michal Beránek a hned to bylo poznat. On byl ten rozdílový hráč, který rozběhal naši hru. Pochvala patří samozřejmě brankářské stálici Romanovi a v obraně bojovníkovi Oldovi Chromečkovi. Střelcem dne je Martin Dilhof. Už toho moc nenaběhá, pořád ale ví, kam si má před brankou soupeře stoupnout, aby ho míč správně trefil.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.