18.5.2013 Áčko se dvěma výhrami udrželo v okresním přeboru

19.05.2013 23:03

 

Blue Flames A : Panama Boys A  2:1 (2:0)  Faltýnek, Beránek

 První dnešní zápas náš zpravodaj neviděl, takže reportáž bude jen z doslechu. Z Panamy šel strach už jen při vyslovení, protože tenhle soupeř si z nás vždy udělal trhací kalendář. I pro dnešek jsme s nějakým bodovým ziskem nepočítali a soustřeďovali se spíš na následující zápas se Soccerem, zvlášť když nám pro zranění scházel Petr Táborský. Tentokrát to ale bylo jinak. Panama nepřišla v kdovíjak silném složení a tak se hrála vyrovnaná a na Panamu dost statická partie. Naše obrana tak stíhala zastavovat všechny útoky soupeře a co prošlo pochytal rázný brankář Roman. A tak nečekaně zahřmělo u soupeřovy branky, když se prosadil Adam Faltýnek. Když krátce nato prolétla do branky i dalekonosná dělovka Michala Beránka, byli jsme na vrcholu štěstí. Zvlášť když tenhle výsledek vydržel i do přestávky.

Ve druhém poločase pokračovala vyrovnaná hra uprostřed hřiště a bylo jasné, že v tomto zápase moc gólů nepadne. Panama svůj kolotoč tentokrát neroztočila a my se soustředili hlavně na ubránění výsledku. I když se soupeři podařilo snížit, tak nakonec jsme těsné vítězství ubránili. A bylo nám jasné, že jsme udělali důležitý krok k záchraně v soutěži.

 

 

Blue Flames A : Soccer  6:3 (4:1)  Vrána 3, Pokorný 2, Beránek

Po nečekaném vítězství nad Panamou se nám proti Socceru hned nastupovalo lehčeji, zvlášť když jsme zjistili že u soupeře schází jeho nejlepší střelec Macík. Začátek zápasu ale nebyl žádná idylka. Naše obranná hra totiž nebyla excelentní a tak soupeř se dostával do slibných šancí. Při jedné z nich nám pořádně zatrnulo, když brankář Roman absolvoval podezřelý souboj mimo pokutové územi a soupeřův útočník skončil pochroumaný na zemi. Rozhodčí však zachovali velkorysost a faul se nepískal. Zakrátko naše obavy vystřídala radost, když rána zdálky od Michala Beránka skončila v koutě soupeřovy branky. Radost ale netrvala dlouho, protože chybnou rozehrávku uprostře hřiště využil soupeř k brejku tři na jednoho a precizně jej proměnil. Stav 1:1 vydržel poměrně dlouho. Poté však obdržel Honza Vrána pořádný kopanec před trestným územím soupeře a přímý kop Mary Pokorného zapadl přesně k tyči. Když krátce nato skončilo Honzovo bodlo přesně na stejném místě bylo to už 3:1. Honza se chtěl zřejmě pomstít za utržené rány a do poločasu přidal ještě jednu branku. Soupeř sice občas taky zahrozil, vyložené šance jako na začátku to už ale nebyly.

Honza krátce po zahájení druhého poločasu přidal svoji třetí branku a uklidnil naši hru. Klidu v naší obraně ale bylo po pár minutách až příliš a Soccer toho využil ke snížení. Mara Pokorný ale nějaké drama nepřipustil a znovu zvýšil na rozdíl čtyř branek. To povzbudilo našeho brankáře k výletům na půlící čáru, odkud režíroval naši útočnou hru. Režie ale několikrát řádně zaskřípala až nakonec vybuchla úplně a soupeř kopem do prázdné branky snížil na pro něj přijatelný výsledek.

I tak nás to ale nemusí mrzet. Dnešním šestibodovým ziskem jsme se odpoutali od sestupových příček a zajistili si tak účast v soutěži i pro příští rok. 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.