19.10.2014 Béčko: Po herní bídě dvě zasloužené prohry

19.10.2014 16:19

Blue Flames B : Rangers  3:6 (2:4)  Faltýnek 3

 

Na dnešní zápasy se Béčko sešlo se dvěma náhradníky do pole, po měsíci a půl se objevil i uzdravený Olda Chromečka. První zápas jsme odehráli proti nám neznámému týmu Rangers, který proti nám nastoupil bez náhradníků a po odehraném zápase. Zápas ale začal překvapivě aktivněji soupeř, protože my jsme prvních deset minut strávili na hřišti bez pohybu a přesné přihrávky. Důsledky toho na sebe nenechaly dlouho čekat. Asi po pěti minutách soupeřův brankář dlouhým výhozem našel spoluhráče, ten obehrál naši nedůslednou obranu a šel sám na Romana v brance. Toho obešel dlouhou kličkou a z úhlu zamířil do opuštěné branky. Za další tři minuty jsme dostali další gól, po zmatcích a nedostoupení soupeřových hráčů v brankovišti nám doťukali Rangers míč až do branky. Ve 12.minutě přišla další pohroma, když soupeřův útočník propálil Romana z úhlu a my byli na odpis. Za minutu nato se na nás ale usmálo štěstí. David Mendel přetlačil v rohu hřiště soupeře a jeho ránu z úhlu vyrazil brankář přímo k osamocenému Adamu Faltýnkovi, který neměl problém trefit prázdnou branku. Za minutu nato soupeřův brankář celkem netakticky vyhodil míč přes polovinu hřiště přímo na Davidovu hlavu, odražený míč přiletěl k Adamovi a jeho nepříliš povedená střela podklouzla pod brankářem do sítě. My se tak dostali během dvou minut na dostřel, zatímco soupeřův brankář si vyslechl od svých spoluhráčů neuvěřitelné věci a svoje dostal překvapivě i rozhodčí. Dalšímu obratu ve skóre však zabránila naše nepřesnost ve hře nebo špatná střelba a za to jsme pykali. Tři minuty před koncem přišel náš faul a přímý kop. Ten soupeř sehrál precizně a secvičeně a výsledek byla střela do naší prázdné branky.

O přestávce jsme si na střídačce řekli, co naší hře schází, nějaký valný výsledek to ale nemělo. Byli jsme sice o něco aktivnější než na začátku prvního poločasu, výsledkem ale bylo jen Davidem nastřelené břevno. Soupeř začal tím pádem víc hrozit z protiútoků, na Romana v brance ale ani jednou nevyzrál. Deset minut před koncem jsme se rozhodli pro power-play s Romanem vzadu, za dvě minuty ale bylo po nadějích. Přišla ztráta míče na soupeřově polovině a nezadržitelný úprk kapitána hostí k naší opuštěné brance. Minutu nato ale Adam bodlem zdálky propálil vše včetně brankáře a dal nám ještě jakž-takž naději. Za další minutu napálil Tomáš Sedlinský tyč, to ale byla z naší strany poslední povedená akce v tomto zápase. Pak už to od nás bylo jen nedůrazné bušení do soupeřovy obrany a zdálky létající míče na naši branku. Ve 37.minutě ještě Tomáš o centimetry vytěsnil míč mimo naši opuštěnou svatyni. Za minutu poté už ale bylo rozhodnuto, když naši rozehrávku na polovině hřiště vystihl soupeřův útočník a do prázdné branky dokonal naši zkázu.

Soupeř nastoupil jen ve čtyřech hráčích do pole, a to z nich ještě uměli hrát jen dva. Na nás to ale dnes stačilo. Tito dva totiž svoji technickou vyspělostí a herní chytrostí naši statickou hru bez momentu překvapení dokonale rozebrali.

 

 

 

Blue Flames B : Nekop  2:6 (1:2)  Dilhof 2

 

 

Dalším dnešním soupeřem byl náš starý známý Nekop, se kterým jsme sváděli souboje ve 3.lize na Kamínkách. Teď už je ale Nekop omlazený a posílený a vede tabulku naší soutěže. Začali jsme tak opatrně a dlouho udrželi soupeře na distanc od naší branky. Jeho jedinou šancí byla jen nastřelená tyč po rychlé otočce. To trvalo až do 8.minuty, kdy centimetrově přesná křížná střela skončila u vzdálenější tyče Romanovy branky. To Nekopy povzbudilo a jeho šance se začaly nebezpečně množit. V této fázi zápasu se ale několikrát zaskvěl Roman a nedopustil navýšení skóre. Nejlepší zákrok předvedl ve 13.minutě, kdy vyběhnutím téměř až na polovinu hřiště zastavil rodící se brejk tři sami na brankáře. Naše hra se v tento čas dala vystihnout třemi slovy: pomalu, nepřesně a bez nápadu. Soupeř tak jen čekal, až se nám něco nepovede a dočkal se v 19.minutě, kdy nám vypíchl rozehrávku a po třech bleskových narážečkách skončil míč podruhé v naší síti. Naštěstí se to samé vzápětí povedlo i nám a střílejícím do prázdné branky byl Martin Dilhof. A vzápětí jsme se chytali za hlavu, když nádherný volej Adama Faltýnka letěl těsně okolo pravé tyče.

Šťastný konec prvního poločasu nás povzbudil i do začátku toho druhého, který jsme zahájili lehkým náporem. Ten skončil asi po pěti minutách, kdy naše vysunutá obrana nezachytila soupeřův brejk, naštěstí se ale opět blýskl Roman. Minutu nato Roman opět vyrazil ránu ze soupeřova sóla, na dorážku dobíhajícího útočníka ale nestačil. Naši obránci se bohužel jen dívali. Chvíli nato ale přišly skvostné minuty Davida Mendela. Nejdříve zastavil sám brejk tří protihráčů a vzápětí nastřelil tyč soupeřovy branky. Minutu nato jsme už jásali, další Davidova rána se odrazila přímo před Martina a ten už dokopal míč do odkryté branky. Naše naděje na dobrý výsledek trvala do 32.minuty. To se Olda pustil před vlastní brankou do kličkování proti dvěma, soupeři mu míč ukopli a rozebrali si Romana v brance. Potom už to byla z naší strany už jen zoufalá snaha bez efektu. Soupeř všechnu naši snahu zachytával a rychlými akcemi ohrožoval naši branku. Ve 35.minutě narážečkami rozebral naši obranu až do gólového konce a ve 38.minutě završil skóre ránou o tyč. Zaslouženě tak vyhrál o čtyři branky.

Dnešní den nám ukázal letošní drsnou realitu. Pokud nepřijdou mladí hráči, kteří hru rozhýbou, nemá zbytek týmu šanci. Dnes nám scházela rychlost, pohyb, herní myšlení…. Každý jen jakoby čekal, až se mu míč přikutálí k nohám. Pochvalu zaslouží Roman v brance, který nás zachránil od větších gólových přídělů a v poli byl nejpohyblivějším hráčem Adam Faltýnek. Každý ale na sobě musí máknout sám, jiná cesta neexistuje.

 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.