19.11.2011 Áčko se porazilo samo svými hrubkami v obraně

20.11.2011 11:52

 

Blue Flames A : Gladiators  2:11 (1:3)  Wünsch, Vrána

Do dnešních zápasů jsme nastupovali se soupeři, kteří byli v tabulce za námi a tak jsme si tajně mysleli na nějaký bodový zisk. Realita byla ovšem docela jiná. Hned začátek zápasu s Gladiátory ukázal, jak se budou oba dnešní zápasy vyvíjet. První akce soupeře-první hrubka v naší obraně-první gól v naší síti. A za další dvě minuty to samé jako přes kopírák. Nedá se říci, že bychom neměli šance, jednalo se ovšem o přímé střely, které pochytal výborný soupeřův brankář. Šance soupeře byly z jiného soudku, to byly nejméně dvoučlenné nájezdy do naší rozhozené obrany. Naštěstí i náš brankář se činil a tak do poločasu padl už jen jeden gól na každé straně, když naši střeleckou smůlu protrhl Lukáš Wünsch.

Do druhého polčasu jsme nastoupili s tím, že se vyvarujeme chyb v obraně a pokusíme se vyrovnat, zvlášť když soupeř nebyl o moc šikovnější, byl jen rychlejší. Jenže to nakonec rozhodlo. Místo našeho náporu přišly opět hrubky v obraně, navíc se přidala nepřesná rozehrávka, střelecká nemohoucnost a útočníci nechávali obránce na holičkách proti dvou a trojčlenným nájezdům do naší prostupné obrany. A tak skóre začalo narůstat, ovšem jen na straně soupeře. My jsme začali upadat do herní beznaděje a výsledkem je dvojciferný počet gólů v naší brance, už podruhé v tomto ročníku.

O zápase píše taky web www.glads.cz. Docela nás chválí.

 

Blue Flames A  :  Rychlé pípy  3:7 (2:2)  Neugebauer 2, Vrána

Druhý zápas začal k našemu zděšení stejně jako ten první, totiž dvěma rychlými góly v naší síti. Naštěstí jsme se tentokrát rychle vzpamatovali, vyrovnali hru a zásluhou svátečního střelce Lukáše Neugebauera i skóre. V prvním poločase se hra rychle přelévala ze strany na stranu, zásluhou oboustranných nepřesností akce ale také rychle končily. Poločasová remíza byla odpovídala průběhu hry.

Druhý poločas začal šťastně pro nás. Soupeřův brankář vyhodil míč přímo na nohu Honzy Vrány a ten mu míč bodlem vrátil - 3:2! Bohužel to byl pro nás poslední šťasný okamžik v tomto zápase. Soupeř nejenže rychle vyrovnal, posléze se i ujal vedení. A to všechno po nedůslednosti našich obránců, kteří nechali soupeřovy hráče v klidu utéct či zakončit. Soupeř přidal stejným způsobem další gól a my se rozhodli pět minut před koncem pro hru bez brankáře. Jenže to bylo spíš rozhodnutí ze zoufalství. Power-play jsme hráli jednou na jaře a byly z toho dva góly v naší síti. A stejně to dopadlo i tentokrát. Takže i druhý zápas skončil debaklem.

Co dodat? Tohle byl zřejmě nejhorší letošní herní projev. Dobrý výkon podali snad jen Pegy v brance a v poli Lukáš Wünsch a Honza Vrána. Dominovaly ale nerozhodnost,nedůslednost a zmatkování v obraně, z toho pramenící nepřesná rozehrávka a následné brejky soupeře.V útoku váhání, tím pádem útočení do plných a malá produktivita. A snad slabá fyzička či herní rezignace, jak jinak si vysvětlit soustavné nevracení se útočníků při útocích soupeře? Takhle prostě dál hrát nemůžeme, to by nás porazil úplně každý. Ať si každý rozebere svůj výkon sám se sebou a udělá něco pro to, aby se takové výkony už neopakovaly. Do konce podzimu ještě zbývají tři zápasy a v těch musíme bodovat.

A ještě něco. Klub Panama nám nabízí společné tréninky. Myslím si, že bychom takovou nabídku měli brát všemi deseti. U nich je naděje, že se něčemu přiučíme a tréninky v týdnu budou k něčemu a naše výkony opět půjdou nahoru. Nějaké námitky, že je to o půl deváté večer, nejsou namístě. Helas taky chodí trénovat ve 21.00 až jim volejbalistky uvolní halu.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.